lauantai 21. heinäkuuta 2012

Tytön äkkilähtö mökille, kalastusta, marjastusta ja Molon välikausihousut

Tarkoitus oli viedä tyttö yökyläilemään mökille perjantai-iltana päiväkodin ja työpäivän jälkeen. Olimme siis tytön kanssa pakanneet Skiphopit täyteen vaatetta ja ajankulua sateen varalle onneksi jo torstai-iltana. Mummo nimittäin soitti perjantaiaamuna klo 6:20, että lähtevät NYT ajamaan ja hakevat tytön mökille jo perjantai päiväksi. Hyvä niin, koska tämä lauantai osoittautui koleaksi ja sateiseksi päiväksi, mutta perjantaina tyttö ehti touhuta mummon ja papan kanssa yhtä sun toista. (Kuvat mummon ja papan kamerasta)

Papan pilkkionki osoittautui varsin tehokkaaksi kalastusvälineeksi tytön käsissä.
Tyttö nosti kalaa veneeseen kuulemma kuin vanha tekijä. Kerran koukku oli matoineen päivineen sotkeutuneena mummon hiuksiin. Hauskaakin siis riitti...
Lokit saivat ruoakseen vaurioituneet kalat.
Kivaa! Tyttö sai muuten arskat lahjaksi Omega 3 Pikkukalat -kampanjasta. Tilasin kyllä valkoiset, mutta saimmekin makean siniset. Tyttö ei muita suostu enää pitämäänkään.
Kalaretken päätteeksi pikkukalat päästettiin asianmukaisesti takaisin järveen kasvamaan.
Lauantaina aamupäivästä suuntasimme sitten myös isukin kanssa mökkeilemään. Aamu näytti aurinkoiselta, mutta eipä tuo kauaa jaksanut paistella.

Tyttö odotteli aamusella äippää ja iskää verannalla peiton alla istuen ja elokuvaa katsellen.
Miisu ronttonenkin sai odotellessa vähän huomiota ja silityksiä.
Pyörähdimme katsomassa, mikä on mustikoiden tilanne ja kyllä niitä kypsiäkin jo löytyi mukavasti.
Ja löytyi niitä metsämansikoitakin.
Tilasin tytölle syksyksi Karpalo Shopista Molon välikausihousut, jotka tosin koleista ja sateisista säistä johtuen päätyivät käyttöön vanhojen Ticketien ohella saman tien. Koko 116 ei ollutkaan niin reilu kuin odotin. Lähinnä sopivan reilu. Tykkään näistä Molon välikausihousuista Ticketin housuja enemmän, koska näissä on kumppari lahkeessa. Ticketin housunlahkeet ovat kuluneet puhki siitä syystä, että tarrakiristyksestä huolimatta ne ovat päässeet laahaamaan maata leikkien lomassa.

Tyttö sai kaatosateen jälkeen päälleen Molon Philo -välikausihousut, jotka ovat tällä hetkellä vielä hieman reilut. Pysyvät kuitenkin hyvin jalassa, vaikkeivat kiristäkään, eikä vyötäröllä ole kiristysmahdollisuutta.
Tähtiheijastimet takana ovat niin hienot!
Miten teillä on vietetty alkanutta viikonloppua? Meillä alkaisi kesäloman toinen osa viikon päästä. Jaksaa, jaksaa!

4 kommenttia:

 1. Ihania kesätouhuja! Me oltiin eilen Ähtärin eläinpuistossa ja tänään kavereilla saunomassa ja toissapäivänä oli vieraita jajaja...
  Jemmaan menneet molon housut vaikuttivat kyllä hyviltä - hyvin samanlaiset kuin loistaviksi todetut kappahlin vk- housut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kaikkea kivaa tekin olette ehtineet! :) Mulle tuli hinku päästä käymään Muumimaailmassa, kun tyttö innostui taas Muumeista... saas nähdä päästäänkö Naantaliin asti tänä kesänä.

   Meillä ollaan kans vakuuttuneita KappAhlin ulkoiluvaatteiden laadusta ja ne ovat edullisiakin. Viime talvena tytöllä oli Kappiksen haalari ns. kurakelien "hälläväliä" haalarina ja ajoi tehtävänsä paremmin kuin hyvin. Sellainen on hankintalistalla tänä syksynäkin. Ovat ilmeisesti vähän niukempaa mitoitusta, kun meillä jäi 110 cm jo tuolle reilu metriselle niukaksi joka suunnasta.

   Poista
  2. Veikon 80cm haalari meni pätkikselle koko talven kun taas reiman babymallin haalari jäi selästä lyhyeksi! Ja veikko oli talven lopulla hyvin sen 80cm.

   Poista
  3. Aika jännä! Meillä tuntui, että Kappiksen haalarin alle ei mahtunut enää kunnolla fleecekerta alle lopputalven kylmillä, vaikkei neiti mikään pullukka olekaan (tosin pidettiinkin sitä lämpimämmän sään haalarina)ja sitten alkoi myös hihat ja lahkeet nousta turhan korkealle. Selkäpituudessa ei kyllä tullut ongelmaa.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...