sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

KappAhl -pettymys

Intoa piukassa lähdin tänään katsastamaan KappAhlin syksyä ja talvea. Tarkoitus oli hankkia tai ainakin katsastaa Kappiksen pinkki "hirmuetanahaalari" tytölle ensi talveksi. Samanmoinen tytöllä oli viime talvenakin ja se täytti tehtävänsä paremmin kuin hyvin. Ajattelin, että koko 116 olisi meidän neidille se oikea, koska viime talvena 110 cm oli sopiva ja jäi kevättalvella naftiksi kaikin puolin.

Kuva lainattu KappAhlin sivuilta: http://www.kappahl.fi/article/haalarit_320606. Haalaria on saatavina myös kivan värikkäänä ja punaisena.
Heti alkuunsa huomasin, että haalarin mallia oli muutettu viime talviseen verrattuna, vaikka se muuten näyttääkin lähes samalta. Hihat näyttivät armottoman lyhyiltä tai erikoisesti suunnitelluilta. Jos lapsi nostaa kättä ylös haalari päällä, kuvittelin hihan ylettyvät korkeintaan kyynärpäähän. Selkäosuus näytti haalarissa todella pitkältä ja haara-lahje taas vastaavasti lyhyeltä. Kuvittelin haalarin tytön päälle ja haaroväli olisi meidän pitkäkoivella roikkunut jossakin vähän polvien yläpuolella. Toki täytyy sanoa, ettei lapsi ollut mukana kaupoilla, eikä haalaria ole sovitettu päälle. Olen kuitenkin ostanut tytölle paljon vaatteita siten, ettei niitä ole sovitettu ja mielikuvani ovat aina osuneet oikeaan. Tällä mielikuvalla haalari jää kyllä kauppaan roikkumaan meidän osaltamme. Pitkäselkäisille ja lyhytraajaisille sitä kyllä suosittelen lämpimästi. Jos vedenpitävyys ja muut ominaisuudet eivät ole heikentyneet, haalarissa on hyvä hinta-laatu-suhde. Meille matkasikin Kappiksesta syksyyn pinkit välikausihousut varahousuiksi ja luotan niiden laatuun täysin.

Nyt täytyisi sitten keksiä, mistä laadukas halpishaalari talveen "hälläväliähaalariksi" kurakeleille ja päiväkotiin... Vai pitäisikö sittenkin vain ostaa sitä kallista ja laadukasta, pistää silmät kiinni ja antaa mennä? Sen verran mutaisena ja möyrineenä lapsi ainakin viime talven kurakeleillä kotiutui päiväkodista ja toppaa sai pyörittää pesussa parikin kertaa viikossa (juu, kurahousut roikkuivat turhan usein päiväkodin naulakossa), ettei kiinnostaisi 170 e haalaria pistää päreiksi päiväkodissa. Ja päiväkodissa haalari on kuitenkin mielestäni kätevämpi kuin kaksiosainen toppa-asu.

16 kommenttia:

 1. No mutta, etkö ajelisi Reiman kankaanpään tai Parkanon myymälään? Soittaisit vaiks etukäteen. Siellä olisi taatusti tuossa koossa haalareita jäljellä -40 tai -50% alessa?
  Harmi, ettei kappiksen haalari natsannut! Varmaan kyl osaat mittasuhteet katsoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää nyt sitten tosiaan aleja katsoakin ihan uudella silmällä. Tuo mun kuski ei taida haalarin takia Parkanoon tai Kankaanpäähän lähteä ajelemaan, jos vanhat merkit paikkansa pitää.

   Poista
  2. pöh, harmi. Reiman nettisivuilla ei ole ehkä yhtä hyviä aleja, mutta nii-in, ehkä jostain muusta alesta löytyy!

   Poista
 2. Mietin, minkä takia sinun täytyy ostaa se "170 haalari"? Meinaan, että siihen se hintakin nimenomaan perustuu, että ominaisuudet on sen tasoiset, että voi pihalla möyrytä ja mellestää. Ja vedenpitävyys on siksi, ettei tarvitse loskakelillä vetästä kuriksia, vaan siinä menetetään päinvastoin hengittävyys. Meillä on ollut Molon ja T2H:n haalarit ihan peruskäyttöön ja huuhtaisu vaan vedellä sisään tullessa, eikä kyllä yhden talven aikana ehdi hajota käsiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta kyllä! Jostain syystä mulle on vain iskostunut päähän ajatus siitä, että haluan nuo paremmat ja kalliimmat eteenpäin priimakuntoisena. Ongelma on siis mun pääni sisällä, enkä oikeasti ymmärrä, kenelle me noita vaatteita muka säästellään... (Kaapissa siis viimetalviset Molo ja Cuppista sekä käyttämätön Wheatin asu sekä Ticketin haalari, joka sen verran reilu, että menee varmasti vasta talvella 2013-2014).

   Poista
 3. Meillä on useana vuonna ollut h&m:n toppahaalari 2. haalarina. Eikö sieltä löysyisi teille käyvää?
  Meillä on ollut paljon h&m:n ulkovaatteita ja melkein kaikki on pysynyt ehjinä ja hyvinä joten voin suositella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. H&M on kyllä yksi varteenotettava vaihtoehto. Meillä oli jossain vaiheessa kaksiosainen asu ja kyllä se vettä piti ihan hyvin ainakin. Oli vain jotenkin paksu ja vähän "tönkkö", mutta kyllähän nekin varmasti ovat kehittyneet. Täytyy käydä katsastamassa tilanne. "Meidän" H&M:lle ei vielä ollut tullut toppaa. Olisin itsellenikin takkia katsellut, mutta taitavat tulla vasta elokuussa liikkeisiin.

   Koen nyt kuitenkin, että haluan sen suht laadukkaan ja edullisen noiden kalliimpien lisäksi.

   Poista
 4. No voi harmi, olisin voinut sulle myydä hyvinhyvin edullisesti Pinkin vanhan bubblegum Polariksen rymykäyttöön, mutta se on kokoa 122, että olisko vielä vähän reilu? Parhaat päivänsä nähnyt, mutta juuri rymyhaalariksi ihan hyvä, koska vedenpito kyllä tuli testattua loskilla ja se toimii edelleen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko 122 olisi varmaan tosiaan tähän talveen varmaan vielä turhan suuri (tyttö ei ole vielä edes sitä 110 cm saavuttanut), mutta kiitos hyvästä ideasta. Eipä tuo ole hassumpi idea yhtään lähteä käytettynäkään jotain metsästämään. Meillähän on tuo Molon haalari koossa 110 ja saa luvan mennä nyt rymynä sitten vielä alkutalven. Katselin tänään, että on siinäkin puntinsuut kulahtaneet jo jonkun verran, vaikka olikin viime talvena päällä vain pakkasilla ja ns. parempana haalarina. Vedenpito noissa Moloissa on kyllä kohdillaan (vaikkei me sitä kunnolla testattukaan vielä viime talvena).

   Poista
 5. Lindexiltä löytyisi varmaan hintalaatusuhteeltaan hyvää ulkovaatetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kokemusta, mutta saattaa hyvinkin olla. Täytyy varmaan käydä pyörittelemässä. Eilen en Lindexillä vielä toppaa nähnyt, kun pyörähdin.

   Poista
 6. Meillä ei koskaan ole ollut kakkos haalaria. Laatuhaalari kyllä kestää päiväkoti käyttöä ilman kuriksiakin. Ticketin haalarit on mielestäni ehkä niitä parhaimpia just päiväkoti käyttöön. Meillä ei ainakaan haalareita juurikaan tarvinut talvella pestä. Lopputalvesta kun oli kuraista ne kurat kyllä varisi pois, kun oli kuivaannut :) Meillä on ollut mm. ticket, cupcake, mini a ture, ver de terre, minymo yms. eikä yksikään haalari ole koskaan lähtenyt huono kuntoisena kiertoon vaikka ne on päässyt ihan päiväkoti käyttöönkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut viime vuosina niin, että on uusi toppa-asu parempaan menoon, kyläilyyn, kaupoilla käymiseen jne. Toinen vähän parempi asu pakkasille ja kolmas edullisempi talven kurakeleille/rymyhaalariksi päiväkotiin. En siedä yhtään sitä, että vaatteet ovat kuraisia vaan yleensä sitten pesen heti kunnolla, jos ei lähde virauttamalla. Tekniset vaatteet kuitenkin menettävät ominaisuuksiaa, jos niitä pesee jatkuvasti. Senkään takia en ole halunnut kalliita ja parempia jatkuvasti pestä. Toki kalliimmat ovat sitten päiväkodissakin pakkaskäytössä, ettei lapsen sentään palella tarvitse.

   Mun mielestä pintamateriaaleissa ei ole ollut näiden edullisempien (KappAhl) ja kalliimpien välillä ihan hirveän merkittäviä eroja. Eroja on ollut enemmänkin hienosäätöasioissa, kuten fleecevuorauksessa, jalkalenksuissa, lumilukoissa jne. Tällaisia ominaisuuksi ei edullisemmissa ole tai ne ovat kepulit.

   Poista
 7. Kysäsempä sinulta,kun tänne eksyin, että kuinka hyvin kapphallin (juuri tuo kuvan haalari) pitää vettä. Netistä en löytänyt mainintaa yhtään vedenpitävyydestä tms. Nätti haalari ja olisi meidän neidille sopiva, joten harkitsen.
  Viime talvena meillä oli Jonathan classic ja ei kyllä rymyämistä kestä. yksi muksahdus,niin oli polvissa naarmut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyseinen haalari viime talven mallistoa ja se oli meillä rymyhaalarina ja päällä myös loskakeleillä. Tyttö oli aina kuivana haalarin sisällä. Kunnon lumilukkoja tosin ei punteissa muistaakseni ollut ja kenkälenksut lähtivät irti alkutalvesta. Ne olisi tosin ollut ehkä helppo ommella takaisin. Pari kertaa oli sukat märkänä, mutta muuten oikein kelpo haalari hinta-laatu on kohdillaan.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...