torstai 14. kesäkuuta 2012

Potkupyörä tasapainon harjoitteluun

Kysyin tytöltä, että mitä hän tykkää uudesta potkupyörästään asteikolla 1-10. Vastaus oli "neljäsataatuhatta!!" Arkajalkakin uskaltautui mopopotkupyörän päälle ja vaikka aluksi meno olikin kävelemistä pyörän päältä jalkojen mennessä eri tahtiin ja tasapainon ollessa täysin hukassa, alkoi sitä tasapainoakin vähän löytyä ja lyhyet tasapotkutkin alkoivat sujua. Polkupyörän kanssa tyttö ei uskalla harjoitella yhtään, mutta potkupyörän kanssa meininki on ihan eri. Turvallisuuden tuntua aremmallekin tuo varmasti se, että jaloilla pystyy paremmin kontrolloimaan menoa kuin polkupyörällä ajaessa.

Meille kotiutui pienen pohdinnan jälkeen suht edullinen 12 tuumainen potkupyörä Biltemasta. Pyörä on alumiinirunkoinen ja kevyt, mutta ihan tukevan oloinen. Tyttö saa sen itse nostettua pyörävarastoonkin, toisin kuin painavamman polkupyöränsä. Potkupyörää suositellaan noin 3-vuotiaille, mutta kylläpä se menee harjoitteluun ja vauhtivempeleeksi vähän isommallekin. Tyttö sai kivan leikin aikaiseksi, kun kävi välillä tankkaamassa mattotelineeen luona "mopoaan".

Wroom, wrooom!
Ei haittaa vaikka tasapaino on hakusessa, kun jalat ylettävät näin hyvin maahan.

7 kommenttia:

 1. Meilläkin on tuollainen samantapainen. Se on kyllä Pihlalle vielä vähän iso, mutta kyllä sillä eteenpäin kovasti jo "töpötellään" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä pienempänä potkupyöräilyn aloittaa, sitä nopeammin tasapaino varmasti löytyy polkupyörälläkin. Mua harmittaa suoraan sanottuna, ettei hokattu tätä potkupyöräjuttua jo viime (tai edellis) kesänä. Polkupyöräily apparien kanssa on johtanut vaan siihen ajotyyliin, että nojataan jompaan kumpaan appariin ja tasapaino ei kehity yhtään...

   Poista
 2. Jee! Olen niiiiin ihastunut potkupyöriin, kun sama homma meillä on ollut johanneksen kanssa. On ihana nähdä lapsen riemu! -Ja tasapainon löytyminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Eilisen polkupyöräharjoittelun perusteella prosessi olisi ollut pitkä ja kivinen. Jos on arka, eikä uskalla harjoitella, ei sille mitään voi. Kannustaminen menee sitten jo niin helposti pakottamisen puolelle, ettei siitäkään hyvää seuraa. Tulee pian kammo koko pyöräilyyn pitkäksi aikaa. Potkupyörän kanssa ei tarvitse paljon kannustella, kun innokkuutta ja rohkeutta siihen tuntuu löytyvän. Tyttö hoksaa kyllä hiljalleen idean ja leikin varjolla homma alkaa sujua ja mikä tärkeintä -se tasapaino löytyä!

   Poista
 3. Hauskan näköinen peli! Potkupyörä on kyllä hyvä vehje ja Vihree tykkää kovasti sillä mennä :) Kukahan sen vaan joutaisi opettaan sillä poLkupyörällä ajamisen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herra Vihreellähän ei ole mikään kiire polkupyörällä opetellakaan, kun potkupyörälläkin pääsee ;)

   Hauskan näköinen peli juu ja ensimmäiset legginsitkin saatu jo polvesta puhki sen pelin kanssa...

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...