maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kesä, loma, kesäloma

Lomalla ihan parasta on se, ettei tarvitse herätä aamulla kellonsoittoon. Ei ole kiire mihinkään. Aamupalan saa syödä sitten, kun vatsa oikeasti antaa siihen luvan. Arkiaamuina aamupala pitää vetää kitusiin nopeasti heti kuuden jälkeen, vaikka vatsa kakookin vastaan. Ennen kaikkea lomalla saa käyttää aikaansa siihen, mistä on kiinnostunut ja mitä haluaa oikeasti tehdä. Toki töissäkin on kivaa ja joskus sitä ihan oikeasti innostuukin työasioista, mutta sitten tulee se mutta. Jos toimeentulo olisi taattu jollakin muulla keinolla, jättäisin oravanpyörän taakseni ja tekisin asioita omaan tahtiini. Jostakin syystä seuraava mieleeni tullut ajatus oli, etten ehkä saisi koskaan mitään aikaiseksi, mutta se ei nyt ole onneksi asian pointtina. Lomalla on mukavaa. Piste.
Reilu viikko mukavan rentoa lomailua takana. Ei stressaavia lähtöjä. Ei järjetöntä pakkaamista, vaan hitaita aamuja kotona. Pieniä retkiä ja reissuja kameran kanssa sinne sun tänne. Mökkeilyä, leijan lennätystä, Särkänniemeä, retkiä arboretumiin, rantailua, stand upia ala Leikola, hyvää ruokaa ulkona ja grillailua mökillä. Aurinkoa, sadetta, hyttysiä, paarmoja, pörriäisiä, kukkia...

Tänä kesänä Särkänniemen huvittelupäivä sattui säiden puolesta ihan mahdottoman hyvälle päivälle. Aika meni kuin siivillä ja tyttökin rohkaistui taas parin vuoden mamoilun jälkeen kokeilemaan uusia laitteita. Itsehän en ole mikään puhumaan mamoilusta, kun uskallan mennä lähinnä vain hitaasti liikkuviin Kantti x kantti autoihin, Taikajokeen, Vauhtimatoon ja Koskiseikkailuun. Lapsena olin sentään vähän rohkeampi. Tamperelaisina Särkänniemi kuuluu meillä kuitenkin niihin pakollisiin ja odotetuimpiin käyntikohteisiin kesäloman aikana.

Kesälomalla ei saisi ajatella vielä syksyä, mutta sen verran olen eteenpäin katsonut, että ilmoitin tytön Classicin salibandykouluun. Ensi syksynä ei enää ole mahdollisuutta koulun iltapäiväkerhotoimintaan, joten harrastuksille on nyt ensimmäistä kertaa todellista tilausta. Tähän asti harrastukset ovat olleet pienimuotoisia, kuten uimakoulu ja englannin kielikylpykerho. Jos lapsi on päiväkodissa koko pitkän päivän tai koulun jälkeen vielä iltapäiväkerhossa koko iltapäivän, niin meillä ei ole ainakaan tytöllä paukut riittäneet enää harrastuksiin. Levolle ja omaehtoiselle toiminnalle täytyy myös antaa tilaa ja aikaa kalenterista.

Melkein kolme vikkoa lomaa jäljellä. Ei edelleenkään aikataulutettua lomaelämää, mutta jotain suunnitelmia kyllä. Loma etenee sääolosuhteiden mukaan ja rentoutumista kunnioittaen. Päivitin alkukesästä kamerani parempaan, joten ainakin Instapostauksia on luvassa ahkerasti. Sinne siis etenkin, jos kukkakuvat ja kiinnostavat!

Vinkkejä kivoista päiväkohteista (suht lähellä Tamperetta) otetaan  vastaan! Mikä on teidän kesäloman agenda?

5 kommenttia:

 1. Voi, loma kuulostaisi kivalta! Ehkä sitten joulukuussa... Nautihan! :) Ihania pörriäiskuvia!

  VastaaPoista
 2. Arvaa vaan, tuntuuko loma hyvältä, kun tätä on kokonainen reipas vuosi odotettu. Syksy, talvi ja kevät meni "mukavasti" ilman lomia. Alkoi kyllä jo väsy painaa. Nyt olen ollut aamuisin niin hidas, että ihan hävettää :D

  Pörriäisiä on kiva kuvailla. Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Tampereen lähellä me on tykätty Mobiliasta (muistaakseni suht lähellä Tamperetta...). Mutta jos vanhat autot yms. ei sitten yhtään kiinnosta, niin ei kyllä kannata. Katsoin myös, että Tampereelta Tuuriin on 146km. Siellähän se Keskisen Vesa järjestää jos jonkinmoista tapahtumaa pitkin kesää. Ja lisäksi voi shoppailla. Ja ilmainen tivoli lapsille. Oli siellä lähellä myös joku kiipeilypuistokin ja leirintäalueella voi vaikka telttailla edullisesti. Että jos enemmän kuin päiväretkeksi innostutte lähtemään. Ja lähellä on siellä myös tosi kiva Ähtärin eläinpuisto. Me ollaan Tuuriin tehty retki jo useampana kesänä ja aina on löytynyt jotain kivaa tekemistä. Ja samalla käyty Ähtärissä.

  Mutta kerropa sinä, onko Tampereen vakoilumuseo käymisen arvoinen ja onko siellä jotain muuta kivaa 8-vuotiaan pojan kanssa nähtävää. Särkänniemen tosiaan jo tiedämme ;)

  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mobiliassa ollaan käyty monesti. Tosin ei varmaan pariin vuoteen. Useammin ollaan käyty Vehoniemen automuseossa, johon on ilmainen sisäänpääsy ja loistava kahvila. Lisäksi samalla voi kiivetä näkötorniin ja muistella "Kesäpäivä Kangasalla"-laulun sanoja.

   Tuurissa käytiin pari vuotta sitten samalla, kun käytiin Ähtärin eläinpuistossa. Oli kyllä kiva reissu, vaikka Tuurissa pyörähdettiin kyllä aika nopsaan. Tivoli voisi olla kyllä kiva. Kiitos vinkistä, täytyy pistää loppukesäloman harkintalistalle.

   Vakoilumuseossa en olekaan käynyt vuosiin ja se on näköjään vaihtanut paikkaakin sitten viime näkemän. Itse en ollut aiheesta aikoinaan kovin innostunut, mutta varmasti, jos salakuuntelu ja muut vakoiluasiat kiinnostaa, niin vanhaa välineistöä on kivasti nähtävillä. Museoista, jos on kiinnostunut, niin Museokeskus Vapriikki on tosi kiva paikka. Me käytiin siellä talvella ja viihdytiin paremmin kuin hyvin. Tälläkin hetkellä on nähtävillä monta mielenkiintoista näyttelyä yhdellä pääsylipulla.

   Poista
  2. Vapriikissa ollaan käyty. Ja tuo Vehoniemi on ollut suunnitelmissa monta vuotta. Täytyy toteuttaa joskus.
   T

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...