tiistai 3. marraskuuta 2015

Ihan tavallinen Halloween viikonloppu


Halloweenin täytyi kiertää anglosaksisista maista Ameriikan kautta takaisin Eurooppaan, ennen kuin se löysi Suomeen asti. Alkaa hiljalleen tuntua, että kyseinen kauhujuhla saa kiertää maailmalla vielä hetken, ennen kuin se löytää sisään meidän kotiovestamme. Kurpitsat, kauhunaamarit, vampyyrit, aaveet ja noidat tuntuvat jotenkin vierailta... ja liian pelottavilta, kun ulkona alkaa olla muutenkin jo pimeää kaiken arkivapaa-ajan.

Monissa perheissä kuitenkin juhlittiin Halloweenia kera bileiden ja kauhukastettavien. Itsekin uhosin ensin, että josko askartelisin iltapalapöytään kauhunakkisormia, mutta homma jäi. Ruisleipä, kun taitaa pitää meillä ykköspaikkaa iltapalaklassikkona.

Meillä ei siis vietetty Halloweenia mitekään. Tyttö tosin discoili teeman mukaisesti jo torstaina koululla alkuillasta noita-asussaan. Itse olin iltavuorossa töissä, joten meikkitaiteilukin jäi sikseen. Viikonloppuna levättiin, nautittiin ja saatoin ehkä jossain kohdassa huomata, etten tajunnut edes varata karkkia keppostelijoiden varalle. Onneksi ovikello soi viikonlopun aikana vain muissa merkeissä.

Lauantai-iltana tyttö halusi lähteä katsastamaan keskustan valoja. Neiti valokuvasi innoissaan kännykällään ja kävipä yksi naamarinaama oikein poseeraamassakin tytölle. Eipä tarvittu lapsen riemuun enempää kuin keskustan valot, kurpitsan värinen takki ja pääkallopipo.

Miten teillä fiilisteltiin Halloweenia vai menikö kurpitsalasti naapuriin niin kuin meillä? Mukavaa loppuviikkoa!

8 kommenttia:

 1. Ei vietetty Halloweeniä, vaan Pyhäinpäivää haudalla käyden ja äiteille Pyhäinpäivä kahvit tarjosin kotona. Sunnuntain jälkeen ollaan elettykin sit vähän sumussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei käyty nyt edes haudoilla. Hautuumaitten ohi kyllä ajeltiin ja katseltiin kaunista kynttilämerta. Autoa ei olisi saanut parkkiin lähimaillekaan kuin järjettömällä tuurilla.

   Sumut ovat sankkoja ja ikäviä. Usko pois, sumuverho kyllä hälvenee ajan myötä ja sen takaa paljastuu vielä ihan kirkas maailma! <3

   Poista
 2. Meillä lasten toiveesta juhlittiin Halloweenit ihan kunnolla tänä vuonna. Mutta mikään "pakkojuhla" se ei meillä ole, jonain vuonna juhlitaan ja jonain lapset juhlistaa naapurissa. :)
  Hienoja kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä periaate! Itsekään en sano ehdotonta eitä Halloweenille missään nimessä, vaikka se vieraalta tuntuukin.
   Kiitos! :)

   Poista
 3. Kirjoitin samasta aiheesta. Ei ole mun juttu. Meillä on oikein hyvät omat perinteet ja juhlat Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Meillä on hyvät perinteet omasta takaakin. Ehdotonta eitä en sano Halloweenillekaan, vaikka en sitä kyllä nykyisenlaisena osaisi kuvitella itse juhlistavani. Nyt saa varmaan sitten tämän Halloweenin jälkeen alkaa virallisesti suunnittelemaan Joulua. Siinä vasta juhla, josta ei perinteitä puutu :)

   Poista
 4. Meillä juhlittiin Halloweeniä. Tänä vuonna oli oikein vieraitakin. Elvis tuli kitara kainalossa kahvittelemaan ;)

  Pojat tykkäävät kovasti Halloweenistä ja yleensä aina meillä on jotain siihen liittyvää. Joskus pientä, joskus isoa, joskus oikeana juhlapäivänä ja joskus jonain paremmin meille sopivana päivänä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun blogista olen varmaan oppinut vähän ymmärtämään, että miltä Halloween ylipäätään voisi kotona näyttää :D Ajatus ryhtyä puuhamaan jotain vastaavaa tänne meille, tuntuu vain tosi vieraalta ajatukselta. Tosin olenhan kaikelle muullekin uudelle aina lämmennyt hitaasti, joten muutaman vuoden päästä tilanne voi olla jo ihan toinen :D

   Kuulostaa kivalta, ettei Halloweenikaan ole niin päivän päälle :D

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...