maanantai 19. lokakuuta 2015

Onko pizza kotona?

Mies on jo pitkään narissut, että kotona tehty pizza on enemmänkin piirakkaa kuin pizzaa. Itse tykkään piirakastakin, joten en ole asiasta jaksanut ottaa sen suurempaa stressiä. Mies puolestaan on googlannut netistä, jos jonkinmoista pizzapohjaohjetta. Kaikkea on kokeiltu ja mihinkään hän ei ole ollut tyytyväinen. Oikeanlaisen pohjan tulee kuulemma olla ohut ja vähän rapsakka.
Pizza numero 1. Tomaattikastike, juusto, kinkku, ananas, mozzarella ja lopuksi päälle on revitty ruukusta villirucolaa. Hyvä pizzapohjataikina syntyy durumvehnäjauhoista, pienestä määrästä ruisjauhoja, vedestä, öljystä ja suolasta.
Joku jo taisi Instasta huomata, että meillä syötiin viikonloppuna pizzaa. Ihan siis sellaista, jossa on ohut ja rapsakka pohja. Mies nimittäin suhautti Verkkokauppa.comiin ja haki sieltä pizzakiven. Takana on nyt pari erilaisella pohjataikinalla testattua kokeilua ja piloille meni vain yksi pikkupizza, koska se ei suostunut irtoamaan pizzalapiosta kivelle asti muuta kuin taikinaköntsinä. Uunin mies hankasi kaksi kertaa ja tiskiäkin tuli melkoisesti. Uunin pohjalle tippuneiden sattumien käryjä sai myös tuuletella kämpästä hyvän tovin...
Pizza puokkiin. Vaimolle rehuja ja miehelle miesten rehuja eli pepperonimakkaraa...
Lopulta homma alkoi kuitenkin jo sujua. Harjoitus tekee siis pizzamestarin! Ja täytyy kyllä todeta, että taidan sittenkin tykätä enemmän kunnon pizzasta kuin piirakasta. Pizza rehuilla! A vot!

Eikä ilmeisesti tarvitse sitten enää pizzallekaan lähteä omaa keittiötä kauemmas.
Ps. Nyt kaikki osallistumaan mahtavaan Ekokiva -lahjakortin arvontaan. Arvontapostaukseen pääset tästä! Tällä hetkellä osallistujia arvontaan on vasta kourallinen, joten mahdollisuudet voittoon ovat tosi hyvät. Arpojakin jaellaan tällä kertaa todella hövelisti. Joulu lähestyy, Ekokivasta löytyy jokaiselle jotakin!

9 kommenttia:

  1. Me innostuttiin täällä maailmalla pizzan helppouteen käyttämällä pohjana isoja vehnätortilloja. Päälle vaan ohuelti matskua ja törkeän hyvää juustoa! Tulipa nälkä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalta noinkin! Kyllä pizza on hyvää, kun se vaan on hyvin värkätty.

      Meillä neiti ei ole suostunut aiemmin pizzaan koskemaan ollenkaan, mutta nyt sai oman pienen margherita -tyyppisen pizzansa ja maittoihan se... vaikkei siitä kuulemma lempparia silti tullut.

      Poista
  2. Ihan kauhea nälkä tuli näitä kuvia katsellessa! :D Mä oon myös miettinyt pizzakiven ostoa, ehkä se täytyy vielä joskus käydä hakemassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pizzakivi tuntuu toimivan kyllä tosi hyvin... vaikka tosiaan tie onnistumiseen käykin käryävän köökin kautta :D Harjoitus tekee onneksi pizzamestarin.

      Poista
  3. Mä oon kans monesti miettinyt sen pizzakiven ostoa, mutten oo sit ostanut. Mä teen parillaki eri reseptillä pizzaa. Tykätään kaikki sellasesta pannupizzamaisesta paksusta pohjastakin. Pikkupizzat onnistuin tehdä rapeiksi joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kans tehtiin pitkään ihan peruspaksulla pohjalla pellillinen pitsaa kerralla. Sitten jossain kohtaa mies kyllästyi ja sain lähtöpassit taikinakulholta. Sen jälkee on kokeiltu ties mitä ja pitkään ihan kiva pizza tulikin taikinasta, jota oikein hiivalla kohoteltiin pitkään. Muta täytyy kyllä sanoa, että tää omassa uunissa pizzakivellä paistettu oli parempaa kuin moni, mitä olen syönyt ihan pizzeriassa :)

      Poista
  4. Nam! Kylläpä rupesi tekemään mieli pitsaa!

    En edes muista, milloin olisin pitsaa tehnyt. Sitä sellaista uunipellillä paistettua piirakkamaista pitsankuvatusta, joka kyllä maistui meille aikuisille, vaikkei ravintolapitsan veroista olekaan. Pojat eivät pitsasta välitä, mutta tehtiinhän me aikanaankin pitsaa ihan vain meille kahdelle. Jotenkin se on vain jäänyt. Tästä postauksesta tuli kyllä uutta inspiraatiota.

    Pitsakivi kuulostaa mielenkiintoiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei neiti ole kans pizzaan suostunut koskemaan ikinä. Nyt söi suht kivasti oman Margherita -tyyppisen pizzansa kyllä... että edistystä tapahtuu :D Tässä ehkä syy siihen, miksei meilläkään ole pitsaa ihan hirveän usein tehty. Aina joutuu kuitenkin lapselle laittamaan sitten erikseen jotain.

      Pizzakivi vaikuttaa kyllä mainiolta, vaikka sen käyttö harjoittelua vaatiikin. Pizzakivi, kun laitetaan kuitenkin jo kylmään uuniin lämpeämään ja pizza pitää ujuttaa kuumalle kivelle. Ei ollut alkuksi ihan niin soljuvaa hommaa kuni pizzerioissa :D

      Poista
  5. Sama täällä, pizaa alkoi tehdä het niin mieli. Että pitääkö lie yötä vasten alkaa leipomaan :D Kivaa viikkoa sinne :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...