keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Softshell -housujen Suomi-Ruotsi

Jo tytön eskarivuonna innostuin Reiman ulkoiluleggareista (linkki parinvuoden takaiseen postaukseen). Softshell -housut osoittautuivat varsin toimiviksi varsinkin viime syksynä ja alkutalvesta, tytön ollessa koulussa. Housujen materiaali kestää hyvin vettä, mutta "uimahousuiksi" niistä ei ole, sillä saumoja ei ole käsittääkseni teipattu. Aluksi epäilin materiaalin olevan hiostava, mutta luulo on osoittautunut vääräksi. Materiaali hengittää hyvin ja on toiminut myös sisäkäytössä koulussa. Alle mahtuu myös vaatekerros, jonka paksuutta ja materiaalia voi hyvin säädellä sään mukaan. Kylmemmillä säillä tyttö on pukenut softshelliensä alle mielellään merinovillahousut ja lämpimämmällä säällä ovat riittäneet esimerkiksi tavalliset tai tekniset leggingsit. Softshell- housujen sisäpuoli on pehmeästi fleecevuorattu, joten periaatteessa housut tuntuvat mukavilta myös pelkkää ihoa vasten.
Reima markkinoi softshell -housujaan ennen tyttöjen ulkoiluleggareina. Tällä hetkellä myynnissä olevat Idea Softshell -housut eivät ole niin leimatut. Malli sopii sekä tytöille että pojille. Parhaiten ehkä kuitenkin normaali- tai hoikkavartaloisille, sillä malli on jonkin verran kapeampi kuin Polarn O. Pyretin softshell -housuissa. Kuvassa on Reiman viime vuotiset Maia -housut sekä Po.pin softikset koossa 134 cm. Reiman housujen takaosan kuminauha saa housut näyttämään kapeammilta kuin ovatkaan. Housut venyvät vyötäröstä yhtä isoiksi kuin Po.pinkin housut.

Kun viime keväänä kuulin, että myös Polarn O. Pyretin mallistoon tulee tänä syksynä softshell -housut, päätin jäädä uteliaana kuulolle. Maanantaina sitten koitti se päivä, kun viimein pääsin hypistelemään kyseisiä housuja livenä ja päätin lopulta myös ostaa ne saman tien. Housuista on saatavilla kokoja välillä 98-152 cm. 128 cm mittaiselle, pitkähköjalkaiselle tytölle hankin housuista koon 134 cm, joissa haara-lahjemitta on 60 cm. 

Po.pin housut on valmistettu kierrätetystä polyesteristä, ne ovat regular -malliset ja lahkeet on muotoon ommeltu. Iso plussa tulee siitä, että housuissa on säädettävä vyötärö. Säädettävän vyötärön lisäksi housuissa on edessä vetoketju sekä nepparikiinnitys. Nepparit ovat helposti avattavissa ja suljettavissa ja vetoketjussa on reilu, helposti sormiin osuva vedin. Tyttö kiinnitti siihen heti sovittaessaan huomiota ja antoi kehuja renkkaamattomalle kiinnitykselle.
Po.Pin softshell -housujen malli on jonkin verran leveämpi kuin Reiman Softshell -housujen. Vyötärö on kuitenkin erikseen säädettäväksi ja malli sopii myös tanakammille lapsille. Sepaluksen nepparit ja vetoketju on suuniteltu lapsiystävällisiksi. Helppo sulkea ja avata. Polarn O. Pyretin housuissa koon 134 cm haara-lahjemitta on 60 cm.
Kaivoin kaapin uumenista myös jo aiemmin Reiman alesta hankitut Maia softshell -housut. Tällä hetkellä Reiman softshell -housut* kantavat nimeä Idea. Käytännössä ero Maia -housujen ja Idea -housujen välillä on varmasti melko pieni. Housujen malli oli tytölle ennestään tuttu ja hän kertoi tuntevansa Reiman housut enemmän omikseen. Vyötärö ei ole säädettävissä, mutta normaalivartaloiselle tytölle malli on hyvä. Olen pitänyt Po.pin housuja yleensä malliltaan reiluina ja pitkinä, mutta yllätyksekseni Reiman softshell-housut ovat koossa 134 cm varustettu kaksi senttiä pidemmällä haara-lahjemitalla kuin Po.pin vastaavat. Reiman housuja on saatavina tällä hetkellä mustien lisäksi vihreinä ja punaisina. Po.pin housuja ainoastaan mustina. *Kumppanuusmarkkinointilinkki.
Reiman softshell -housuissa on lahkeessa tarranauha, joka helpottaa kapeahkon lahkeen pukemista. Välillä lapsi ei muista kiinnittää lahjetta kunnossa ja nilkat vilkkuvat. Reiman housujen malli on hyvä normaali- ja hoikkavartaloisille. Plussaa tulisi, jos Reiman housujenkin vyötäröä voisi säätää. Reiman housut istuvat nätimmin päällä kapeamman mallinsa ja housujen takaosassa olevann kuminauhan ansiosta.
Tyttö kelpuuttaa käyttöön tänä syksynä molempien merkkien housut. Vielä toistaiseksi on pärjännyt vähän ohuemmilla housuilla, mutta ilmojen kylmetessä pysyvästi alle 15 asteen, softshell -housut pääsevät kyllä nopeasti käyttöön. On mielenkiintoista verrata housujen toimivuutta syksyn aikana käytännössä. Molenpien laatuun luotan täysin, eikä materiaaleissakaan tunnu eroa olevan. Eroa on lähinnä housujen mallissa ja saa nähdä, kumpi toimii vauhtitytöllä lopulta paremmin.

Pahoittelen kuvien heikkoa laatua. Kamera kieltäytyi tarkentamasta kunnolla, koska sai ilmeisesti iltakuvauksissa shokkireaktion siitä, ettei valon määrä olekaan enää samaa luokkaa, mitä vielä muutama viikko sitten... Syksy tulee. Hyrrrr.

Joko teillä on softshell -housut jemmasssa? Kokemuksia?

20 kommenttia:

 1. Meillä on yhdet softshell-housut, Reiman, mistä lie tulleet ;) (no joo, muistan kyllä). Päiväkodissa eivät ehkä toimi mutta muissa menoissa kyllä. Lapsi sujahtanee itse välikausihaalariin nopeasti jos saa valita.

  Nähtäväksi jää panikoinko keväällä 128 senttisten housujen tarvetta kun en tajunnut yhtään aleaktivoitua :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Halusinkin vaan, että tutustelette niihin :D FAktahan on, että suosikkihousuiksi ne nousivat meilläkin vasta viime syksynä kouluhousuina. Vaikka toimivat ne tosi hyvin myös pihaulkoilussa.

   Katsotaan sitten keväämmällä, onko meillä jäänyt jemmoihin yhtiäkään 128 kokoisia housuja... ;)

   Poista
 2. Meillä lähtee huomenna Reiman softshell-housut jalkaan tälle syksylle ensimmäistä kertaa, sen verran kylmää on nyt aamulla, ettei onnistu enää legginseissä viilettely. :)
  Eskarissa vielä meni ihan perus löysät kuorihousut mutta nyt uskon, että kuorihousut eivät varmastikkaan pääse tälle syksylle niin kovaan käyttöön kuin nämä softshell-housut, pelkästään vinkkaus ulkohousuihin saa narinaa aikaiseksi. :D
  Mutta hyvät nämä softshell housut ovat, tosi tykätyt olivat meillä jo loppukeväästä eskarissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin leggarit jo hylättiin, mutta collegehousuissa on vielä tarjennut. Saas nähdä, ei taida tarjeta enää tänään.

   Viime vuonna, kun elokuisen kesäloman ja sen jälkeen parin viikon työttömyyteni aikana tutustuin kouluun lähemmin, huomasin, että syyskuussa ilmojen viiletessä kuorihousuja roikkui naulakoissa enemmän ja vähemmän... vaikka lapset olivat jo lähteneet kotiin jne. Kuorihousuja löytyi myös löytätavaralaatikosta!! Ne eivät siis päädy aina lasten päälle, vaikka niillä olisi tarvetta. Softshell -housuissa on mahtavaa se, että ne toimivat kivasti myös sisällä.

   Poista
 3. Meiltä ei vielä löydy, mutta ehkä ensi syksynä sitten koulua varten saattaa tulla hankituksi. Kivalta näyttää noi Po.pin housutkin ja parasta just on kyllä toi säätö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säätömahdollisuus on aina plussaa, vaikka joskus kyllä tuntuu, että tytöllekin saa kiristää aika paljon, että pysyy päällä. Hitsi, kun unohtui testata housut kyykkäyksessä. Se kertoo aika paljon siitä, miten tykätty housu tulee meillä olemaan. Jos valuu kyykyssä ollessa paljon takapuolelta, niin peli on menetetty :D

   Poista
 4. Tämä postaus tuli kuin tilauksesta! :)

  Juuri täällä mietin, että päätyvätkö ulkohousut säiden jäähtyessä koulussa sisähousujen päälle välitunnilla saati kotiin lähtiessä. Tänään isoveikka lähti vielä verkkareissa (lempihousut nykyisin...hmm...), mutta pian tarvitaan jotain muuta. Perinteisiä kuorihousuja meiltä löytyy, mutta maltetaanko niitä pukea välitunnille?

  Täytynee minunkin viimein uskoa, että nuo molemmat esittelemäsi softshellit ovat aika unisex, mutta tuo Reiman malli on sen verran kapoisempi, että saattaisi näyttää meidän jässikän päällä hieman liian napakalle. En tiedä. Pitäisikö ihan sovittaa. Reiman malli näyttää kyllä muuten istuvammalle lapsen päällä. Materiaali, joka toimii sekä ulkona että sisällä kiinnostaa kovasti koululaisen äitiä.

  Kyykkykuvia odotellen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tytöllä ollut ulkoliikuntapäivinä jalassa kuorihousut esim. paksumpien leggareiden päällä tms. Oletan, että opettaja vähän katsoo, ettei näin 10 asteen lämpötilassa kukaan enää kesähousuilla ulkoile. Muuten alkaa kyllä olla jo softshell -kelit.

   Sovittamalla se selviää. Po.pin housut ovat regular -mallisina ainakin ihan puhtaasti unisex-malliset ja sopivat jässikänkin päälle.

   Kyykkykuvia pitäisi kyllä ottaa!

   Poista
 5. Pidin tänään scandinavian outdoorin myymälässä kädessäni reiman maia-housuja. Olivat hintaan 29,90. En ostanut. Jotenkin en osaa ajatella että meidän poika käyttäisi niitä. En tiedä miksi. Kuorihousuja yritän siis yhä laittaa kylmille säille. En sitten tiedä käytttääkö niitä vai jääkö naulakkoon...

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivatpa hyvään hintaan tarjolla! Melkein olisin jo sortunut :D

   On kyllä varmasti lapsen mallista kiinni, että voiko Reiman housuja ajatella. Ei ne välttämättä ole jokaisen tytönkään juttu. Ja ihan varmasti on lapsesta kiinni sekin, että menevätkö kuorihousut jalkaan asti. Toiset ovat tarkempia pukeutumisesta kuin toiset. Osaisin kuvitella, että meillä neiti saattaisi vaikka joskus oikaistakin housujen kohdalla :D

   Poista
  2. No lapsen mallin puolesta varmaan olisi hyvät. On mallia riuku.
   -T-

   Poista
 6. Meillä Reimalta hankitut housut (parin?) vuoden takaa. Malli oli hankala muiden kuin leggareiden kanssa, ja jäi molemmilla tytöillä aika lailla käyttämättä. Koululaisella vielä roikkuu naulakossa, jos vaikka joskus sattuisi päälle. Otin kyllä reippaan koon molemmille, mutta tosiaan farkkujen kanssa malli oli liian tiukka. Ehkä tämän vuoden mallit on löysemmät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tytöllä softshellien alla on siis joko ohuet leggarit tai kylmemmillä säillä merinovillahousut. Tarkoitushan on, ettei softshell -housuja riisuta pois tuntien ajaksi vaan ne hengittävät sen verran hyvin, että niitä voi pitää sisällä sekä ulkona. Alle ei siis kannata yrittää laittaa farkkuja tai muitakaan "salonkikelpoisia" housuja.

   Mutta epäilen kyllä kans, että housujen mallia on saatettu Idea -aikakaudelle muuttaa väljemmäksi, koska ko. housuja ei enää markkinoida tyttöjen ulkoiluleggingseinä vaan lasten softshell -housuina.

   Poista
  2. No en kyllä tiennyt ettei niitä ole tarkoitus riisua?
   Jos jossain kurassa on pyörinyt niin pakkohan ne on siihen eteiseen koulussakin jättää, ei niillä kyllä luokkaan voi mennä. Tykkäsin kuitenkin ajatuksesta, ei niin pussittavista ja ulkohousujen näköisestä ulkohousuista!

   Poista
  3. No siis, mun käsittääkseni näiden idea hengittävinä housuina nimenomaan on se, ettei niitä tarvitse riisua välttämättä koulupäivän aikana. Materiaali hylkii jonkin verran vettä/kuraa. Eivät varmaan ole sopivin vaihtoehto, jos lapsi haluaa pyöriä mutaisessa maassa, mutta meillä ei ainakaan vielä ole tullut ongelmaa siitä, että ihan hirveästi likaantuisivat päivän mittaan. Lähinnä juostessa on tullut lahkeisiin taakse kuraroiskeita tai joskus polvi on osunut maahan.

   Ajatuksenahan nämä ovat ihan loistavat ja meillä tosiaan ekaluokalla todettu jo varsin toimiviksikin. :)

   Poista
  4. Meillä just tuli kaikille vanhemmille wilma viestiä että mutaisissa vaatteissa ei voi luokassa olla. Siksi pitää olla varavaatteet koulussa. Myös ulkohousuja jotka riisutaan pois välitunnin jälkeen suositeltiin viestissä. Yritetään siis niillä kuorihousuilla. Varmaan riippuu koulun pihasta mitä vaatteita tarvitaan. Asfaltti ja hiekkapiha on ihan eri. Meillä koululaiset leikkii pienessä metsässä koulun vieressä eli mutaongelma tulee märällä säällä.
   -T-

   Poista
  5. Koulun suosituksia ja ohjeita on toki hyvä noudattaa!

   Tytön koululla kans 1-2 -luokkalaiset ulkoilee pihalla, jossa on järkyttävä "kurakumpu" keskellä. Oon neidille sanonut, että ei menisi sinne rypemään, kun on märkää, mutta kyllähän hän menee, jos muutkin menevät. Tytöllä on käytössä myös Reiman farkkukuosiset kuorihousut, jotka olivat varsinkin keväällä jalassa usein.

   Poista
 7. meillä on kouluun stadiumin/h&m:n farkkukuosisia kuorihousuja. ei taida olla täysin vedenpitävät, mutta katseenkestävät joo =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kans tytöllä Reiman farkkukuosiset vähän kapeammat kuorihousut. Ne pitävät vettäkin. Olivat yhdet suosikkihousut nekin viime keväänä ja mahtuvat edelleen. Softiksissa on vain se hyvä puoli, että niillä tarkenee viileämmälläkin säällä.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...