sunnuntai 30. elokuuta 2015

Elokuun tököttivinkki -testissä puhdistusvaahtoja

Ihoni on pintakuiva, mutta toisaalta varsinkin kesäisin iho rasvoittuu helposti T-alueelta ja nassu kiiltelee usein kuin öljyämisen jäljiltä. Talvisin suosin usein kasvojen pesussa maitomaisia puhdistustuotteita, mutta keväästä syksyyn suosin puhdistusvaahtoja, jotka edesauttavat ihon pysymistä suunnilleen mattapintaisena yhdessä hyvin valittujen voiteiden kanssa.

Kokeilunhaluinen tököttiharrastaja saattaa löytää varastoistaan useammankin vaahtopesun ja itse onnistuin haalimaan näkösälle neljä eri valmistajan tuotetta vertailuun. Tämän hetken trendi tuntuvat olevan luonnonkosmetiikkatuotteet. Pitkään pidättelin, mutta innostuinhan se minäkin viimein kokeilemaan.
Vaahtoavissa pesuaineissa on ihanan pehmeä koostumus. Pullossa nesteenä oleva puhdistusaine muuttuu vaahdoksi suuttimesta ulos tullessaan. Vaahtoavat pesuaineet ovatkin melko riittoisia. Vaahtoavat pesuaineet ovat kohtalaisen tehokkaita putsareita myös vesiliukoiselle meikille, mutta puhdistus kannattaa viimeistellä vielä kasvovedellä.
Pisimpään käytössäni on ollut Avonin Nutra Effects Refreshing -puhdistusvaahto. Olen ollut Avonin kauneuskonsultti vuodesta 2008 ja tuotteet ovatkin kuuluneet kylppääriini siitä asti. Avonin tuotteet uudistuvat usein ja meneillään olevat trendit näkyvätkin hyvin nopeasti brändin tuotteissa. Nutra Effects -sarjan tuotteet ovatkin siis saippuattomia, sopivat herkällekin iholle, ne on allergiatestattu, eivätkä sisällä parabeeneja tai väriaineita. Koostumuksen puhdistusteho tulee kasvipohjaisista aineista. Tuote tuoksuu miedosti, mutta miellyttävästi ja puhdistusteho meikkiä vastaan on ehdottomasti joukkion paras. Tämä on tuote, joka tulee löytymään (todennäköisesti välillä uudistuen) pesuainehyllystäni vielä pitkään. Iho jää pesun jälkeen miellyttävän tuntuiseksi ja voiteet paremmin vastaanottavaksi.

Toisiksi pisimpään käytössäni puhdistusvaahdoista on ollut Dermosilin Vitamin E -puhdistusvaahto. Tykästyin jossakin vaiheessa myös saman sarjan voiteisiin ja seerumiin. Sarjan hypohajusteinen tuoksu miellytti alkuun kovasti. Puhdistusvaahdon koostumus on testisarjan vetisin ja puhdistusteho keskikastia. Iho jää puhdistuksen jälkeen kuitenkin miellyttävän tuntuiseksi, sisältäähän tuote E- ja B- vitamiineja sekä merileväuutetta. Tuotteen glyseriini huolehtii erityisen miellyttävällä tavalla ihon kosteutuksesta. En yhtään ihmettele, että tämä on yksi Dermosilin pitkäaikaisemmista TopSeller -tuotteista. Kaiken hyvän lisäksi läpinäkyvä, vaaleanpunaista nestettä sisältävä pakkaus näyttää kylpyhuoneessa yllättävän kivalta.
Madara syväpuhdistava vaahto*, Cattier Paris puhdistusvaahto*, Avon Nutra Effacts puhdistusvaahto, Dermosil Vitamin E puhdistusvaahto
Luonnonkosmetiikan tuotteita on hehkutettu niin paljon blogeissakin viime aikoina, että pakkohan näitä "vihreitäkin" kasvojenpuhdistustuotteita oli päästä kokeilemaan. Cattier Paris puhdistusvaahdon* koostumus on ihanan pehmeä. Tuote tuoksuu "vihreältä", yrttisen raikkaalta. Pesutehosta en ole täysin vakuuttunut, mutta suunnitelmissa on hankkia kasvoharja, jonka kanssa tämä pesuaine voisi toimia täydellisesti. Iho jää tämän vaahtopesun jäljiltä ihanan pehmeäksi. Jälkituntuma on ehdottomasti tämän testiryhmän parhaita.

Madaran syväpuhdistava vaahto* on itselleni uusin tuttavuus ja olenkin ehtinyt käyttää sitä vasta muutamia kertoja. Olen silti varsin tykästynyt, sillä tuoksu on raikas, mutta lempeämmän vihreä kuin Cattierin tuotteessa. Pesuteho voisi myös olla parempi kasvoharjan kanssa, mutta iho jää pesun jäljiltä ihanan pehmeäksi. Siankärsämöuute ilmeisesti tekee ihmeitä iholle. Tuote lupaa säädellä kasvojen öljyisiä- ja rauhoittaa kuivia alueita.

Tallaisia täällä siis on vaahdottu viimeaikoina. Mites siellä? Onko joku näistä tuotteista tuttu? Mikä on ehdottomasti maailman paras kasvojenpesuaine?

*Kumppanuusmarkkinointilinkkejä.

4 kommenttia:

 1. Viimeset 20 vuotta olen luottanut Herbinan fresh puhdistusgeeliin. :) Enkä vaihda. Herbinan tuotteet sopii mulle. Dödössäkin suosin Herbinaa MarjaSpa tuoksua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika mahtava tuote, jos olet noin kauan sitä fanittanut! Mitä sitä tosiaan vaihtamaan, jos löytää nappituotteen, joka sopii omalle iholle. Itse en ole varmaan vielä sitä täydellistä löytänyt, kun aina pitää kokeilla uusia tököttejä :D

   Poista
 2. Minulla on tuo Madara käytössä ja tykkään kovasti! Hinta-laatu myös kohdillaan. Tykkään ylipäätään käyttää vaahtoja, vaikka onkin kuivahko iho.
  Asiasta hieman toiseen: Ostin juuri myös Mandaran uuden "nokkosvoiteen", jota ainakin lupauksien mukaan voi käyttää vähän kaikkialle. Ehdinkin hätäisesti testaamaan sekä nassuun että vartalolle ja tuntui toimivan,eli varsin hyvä myös matkalle mukaan: koko perhe yhdellä rasvalla hoidettu. Vaan enkös unohtanut sen laivalla kylpylän pukkariin. Ja joku pitkäkyntinen nyysi sen ennen kuin palasin purteloita noutamaan. Voihan pee sanon vaan.. Muut purkit kyllä oli jätetty paikalleen.
  Joka tapauksessa hurmaannuin tuotteesta ja sen tuoksusta, että täytyy lähteä heti huomenna uutta ostamaan... Muut käyttämäni Madarat kun ovat aikas erityisen ;) tuoksuisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin pintakuivalle iholle tuntuvat vaahdot sopivan, mutta kosteutuksesta täytyy kyllä huolehtia.

   Purkinnyysijä selvästi tiesi, mitä oli tekemässä, kun vei vain tietyn purkin :/ Auts! Madaran maine on ilmeisesti kiirinyt. Voisin pistää kans nokkosvoiteen ostoslistalle. Talveksi tarvitaan taas toimiva jokapaikanvoide kutiamisherkälle/kuivuvalle neidille. Kiitos vinkistä! Ja tuotteiden tuoksu on tärkeä ominaisuus. Itselläni jää helposti käyttämättä, jos tuoksu ei miellytä.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...