torstai 30. heinäkuuta 2015

Vinkkejä pikkukoululaisen syyspukeutumiseen (Reima)

Vuosi sitten, kun neiti astui koulutielle, en vielä osannut kuin ajatustasolla pohtia vaatetuspolitiikkaa koulun varalle. Pohdin pikkukoululaisen järkevää pukeutumista muun muassa viime marraskuussa tässä postauksessa. Koulujen alku meni vielä suht hienosti, mutta ilmojen kylmetessä ja vaatetuksen lisääntyessä oli pakko alkaa ajatella pukeutumisasioita uusiksi. Koulussa ei kukaan pääsääntöisesti vahdi, menevätkö ulkohousut oikeasti jalkaan välitunnille lähtiessä, onko se kaulahuivi muistettu pukea ja niin edelleen. Välituntivalvoja kyllä varmasti huomattaa, jos takki on talvella auki tai pipo on unohtunut sisälle, mutta sen kummemmin pukemisessa ei auteta tai siihen puututa. Alkusyksystä, kun saatoin ja hain tyttöä koululta, huomasin, että lapset todellakin unohtelevat  ja hukkaavat jopa ulkohousuja koulun uumeniin. Löytötavaralaatikko pursuili mitä suurempia vaatekappaleita. Sivuhuomautuksena siis täytyy taas huomauttaa, että vaatteiden nimikointiakin kannattaa kouluikäisten kanssa edelleen harrastaa ahkerasti.

Meille tuli koulusta pitkin syksyä ja talvea huomautuksia siitä, että lapsen pukeutuminen ja siirtyminen ulos välitunnille kestävät liian kauan. Tyttö osaa kyllä pukea nopeastikin, mutta kun ympärillä on 25 pukevaa ja häröilevää luokkakaveria (tytöstä itsestään nyt puhumattakaan) ja lisäksi koko koulussa reippaasti yli 100 meluavaa ja ulos pyrkivää oppilasta, ei pukemiseen keskittymisestä meinaa tulla mitään. Olenkin siis pyrkinyt helpottamaan tytön välitunnille lähtöjä yksinkertaistamalla vaatetusta mahdollisimman helpoksi, yksinkertaiseksi ja nopeaksi.

Päiväkodissa suosimme kerrospukeutumista. Koulussa kerropukeutumiseen ei ole niin hyvää mahdollisuutta, koska naulakkotilaa on lasta kohden todella vähän. Lisäksi välituntiulkoilut ovat lyhyitä pyrähdyksiä, jolloin massiiviselle vaatteiden vaihdolle ei ole edes aikaa. Liikuntatunneille varustaudutaan sitten erikseen ja asianmukaisella tavalla sinnekin.

Faktat:

 • Lapsi voi käyttää niin halutessaan myös koulussa välikausi- tai toppahaalaria. Se on nopea pukea, eikä tarvitse pelätä, että ulkohousut roikkuvat naulakossa välituntisin vain siksi, ettei niitä muisteta pukea päälle. Haalarit ovat kätevät. Piste.
 • Päiväkodissa/eskarissa ulkoiluun ja sisäilyyn oli ehdottomasti oltava eri housut. Koulussa tilanne on toinen. Meillä suositaan syys- ja lauhkeilla talvikeleillä Reiman softshell -housuja*, joiden alle voi lämpimämmällä säällä pukea ohuemmat tekniset leggingsit* ja kylmemmällä säällä vaikka merinovillahousut.
 • Viime talvet ovat olleet suurilta osin lauhkeita tai pakkasta on ollut korkeintaan muutama aste. Ohuesti vuoratulla välikausitakilla* on pärjännyt hienosti, kun alle on laittanut pitkähihaisen alupaidan ja paksumman neuleen. Koulussa istutaan paljon paikallaan, joten lapselle voi laittaa sisävaatteksikin suhteessa enemmän vaatetta kuin päiväkotiin, jossa liikutaan ja leikitään välillä jopa hikipäässä.
 • Myös puuvillasukan päälle puettavat erilliset villasukat eivät välttämättä toimi koululaisella, joka saattaa hukata sukat tai ainakin toisen niistä alle aikayksikön. Kylmille talvikeleille kannattaa hankkia paksumpia teknisiä sukkia, jotka on meillä ainakin todettu toimiviksi ja lämpöisiksi syksy- ja talvisukiksi.
 • Säät vaihtelevat. Aamulla saattaa sataa, mutta päivällä olla jo kuivaa ja aurinkoista. Päiväkodissa pystyi lapselle pitämään lenkkareiden lisäksi jemmassa myös saappaita. Koulussa tilanne on taas toinen. Kokopäiväsateelle meillä on neiti saanut jalkaansa aamulla saappaat, mutta useimmiten tyttö suosii kenkiä, jotka eivät pientä sadetta ja vesilätäköitä säikähdä*.
Reima* on ollut pari viime vuotta meidän luottomerkki ulkovaatetuksessa. Toki meillä on suosittu muitakin merkkejä, mutta Reiman valikoima on ehdottomasti laajin ja voisin myös väittää, että tällä hetkellä ehdottomasti myös yksi laadukkaimmista merkeistä. Syksyn mallistoa on tullut jo myyntiin ja tänä syksynä omaan silmääni näyttää kivalta oranssi-pinkki-violetti- musta -yhdistelmät. Keräsin pieneen kollaasiin omia Reima suosikkejani tältä syksyltä. Mielenkiintoinen uutuus on hupullinen fleecetakki*, jonka voi pukea myös vaikkapa toppaliiviksi muuntuvan toppatakin alle. 
Värikäs pipo auttaa lasta näkymään liikenteessä. Hyvässä repussa on otettu ergonomiaseikat huomioon ja lisäksi löytyy useita taskuja, joihin voi piilottaa koulupäivän ajaksi kännykän ja avaimet tai vaikka varasormikkaat/rukkaset sekä sukat. Tuotekuvat: Reima.fi
Miltä Reiman koululaistärpit näyttävät? Minkälaisia huomioita olet itse tehnyt koululaisten pukeutumisen suhteen? Vinkkejä?

Reiman alen loppurysäyksessä ovat koot jo kovasti huvenneet, mutta jos joku hankinta vielä kaivelee mieltä, niin sunnuntaihin 2.8. asti on voimassa alekoodi FINALSALE15, jolla saa kaikista jo alennetuista tuotteista 10% lisäalennuksen ja ilmaisen toimituksen Reima-verkkokaupassa*. 

*Mainoslinkkejä.


14 kommenttia:

 1. Ihana raikas kollaasi syksyn väreistä, hupullinen fleece vaikuttaa kivalle! Soft shell housuja odotellaan saapuvaksi ja pinkki mustalla mennään tämä syksy / talvi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkki-musta on varma valinta! Meillä mennään samalla! Tuo fleecetakki houkuttaa kyllä kovasti ja oranssi myös ylipäätään. Siitä on vuosia, kun tytöllä on ollut oranssia ulkovaatetta. Saas nähdä, saanko hankkia tytölle vaikka ensi kevääksi jotain oranssia... tai vaikka jo talveksi :D

   Poista
 2. Kiitos tästä postauksesta: kylläpä osui kohdalleen :) Niin ja oranssit Toisto ja Wetterit, oih <3

  Meillä koulunalku on edessä parin viikon kuluttua ja varsinkin juuri housuasioita olen pohdiskellut. Varsinkin sitä, että laittaako lapsi ne ulkohousut jalkaan välitunnille. Tuskin laittaa, ainakaan alkusyksystä. Toivottavasti kuitenkin tammikuussa. Täytynee hankkia joitakin yleispäteviä kouluhousuja kun vaan keksisi, mitä ne pojalle voisivat olla. Nuo sisänsä unisex mallina myydyt softshellhousut ovat jotenkin enemmän tyttömäiset. Täytyypä tutkia, onko pojille vastaavaa. Jonain vuonna oli ainakin vedenpitävää sammaria tarjolla Reiman mallistossa.

  Koulunsa aloittavalle on onneksi Taag (Toiston edellinen versio) takki ja Reimatec-välikausi- ja talvikengät odottamassa, joten ihan hyvillä jäljillä ollaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reimalta löytyy mukavia ulkohousuja useammatkin. Ehkä siletä löytyy jotain poikamaistakin kivaa. Sammareita en ainakaan vielä valikoimissa nähnyt?? Nuo ulkoiluleggarit ovat kapeat, mutta ei mielestäni niin tyttömäiset, etteivätkö tosi hoikilla pojillakin toimisi. Ja jos Reiman ulkopuolelta etsitään softshell -housuja, niin Polarn O. Pyretillehän tuli kans tänä syksynä vastaavat, tosin regular -malliset. Ne täytyy myös ehdottomasti katsastaa ;)

   Tytöllä on syksyyn useampikin takki jemmassa, mutta luulen, että koulutakkeina Reiman harmaa Taag ja pinkki Toisto ovat lyömättömät... Mä himoitsin kans tytölle talveen Reimatec Aasa kenkiä, mutta jahkailin liian pitkään ja ehtivät loppua tänään, kun en töistä päässyt ajoissa shoppailemaan alekoodin ilmestyttyä.

   Poista
 3. Ihanan värikkäitä vaatteita olet kollaasiin valinnut. :)
  Minäkin suosin Reiman talvikenkiä nykyään. ;) Kiitos sinun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle iskee nyt pakkomiellettä tuohon oranssiin ja pahasti. Se on ihana!

   Hihi! Ja itse saan taas kohta Wetterit omiin jalkoihini :D

   Poista
 4. Kiitos tosi hyvästä postauksesta! Tuo on kyllä varmasti aivan totta, että päiväkoti-ikäiselle lapselle vaatteiden säilytystilaa on varattu paljon enemmän kuin kouluikäiselle. Voi hitsit, kun tyttö suostuisi pukeutumaan vielä haalariin, mutta ei mahda mitään. Ja tuo nimikointi...ehdottomasti muistettava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, käytännössä on vain yksi tai kaksi koukkua per lapsi ja käsitykseni mukaan ei suositella sitä, että vaatteita säilöttäisiin niissä jatkuvasti. Koululla on kuitenkin iltatoimintaa ja ihmisiä liikkuu miten sattuu.

   Totta, kaikki lapset eivät tykkäää haalarista. Meillä tilanne on ollut ainakin toistaiseksi toinen. Laiskan pukijan mielestä haalari on kätevä ja helppo :D Mutta tottakai pitää mennä lapsen mieltymysten mukaan ja hankkia sitä, mistä lapsi tykkää.

   Nimikointi on erityisen tärkeää koulussa, jossa vastuu omista vaatteista siirtyy lapselle. Lapsen on helpompi tunnistaa oma hetkellisesti kadoksissakin oleva vaatekappale, kun se on nimikoitu. Meillä viime vuonna kulki mukana aina myös vaihtokäsineet ja -sukat.

   Poista
 5. Mä kävin katsomassa heti tietty alet, kun kolahti mainos e-mailiin. Menin niin shokkiin, etten taaskaan osannut ostaa mitään :D Harmitellaan sit kun ne loppuu :D

  Mut paras meillä päivähoitoon oli irrotettavalla fleecellä takki tai haalari joten toimii varmaan myös eskarilla ja koululaiselle, eteenkin takki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli vähän sama. Ja iltapäivällä, kun kotiuduin, niin kengät olivatkin sitten jo loppuneet. Työt häiritsee kyllä pahasti tätä alekyttäilytouhua :D

   Kuoritakkiin kiinnitettävät fleecetakit tai irtovuoret ovat kyllä mainioita. Pidentää kyllä takin käyttöaikaa paljon, mitä muunneltavampi se on. Ja mitä monipuolisempi vaate, sitä paremmin se toimii koululaisellakin. Meillä neiti ei ehdi/muista/viitsi aina pukea irrallisia fleecekerroksia, mutta kiinnitettävät toimivat. Tosin viime keväänä Popin windfleece+kuoritakki -yhdistelmä osoittautui käytössä liian jäykäksi ja ahdistavaksi meidän neidillä. Täytyy pitää erikseen...

   Poista
 6. Ostin tänään outletista tulevalle koululaiselle Taag-takin. Näyttää ihan samalta kuin Toisto. Siinä on kiinteä vuori, ei irrotettava niinkuin ekoissa Taageissa. Harmaa on ja puoleen hintaan sain. Luulen että hyvä ostos oli.
  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Ihan varmasti on hyvä ostos! Meiltä löytyy sellainen aiemman mallinen Taag irroitettavalla osavuorella sekä Toisto, jossa siis kiinteä vuori. Molemmat olivat jo keväällä paljon käytössä. Oli niin viileä kevät, että Toistolle taisi tulla paljon enemmän käyttöä kuin Taagille :D Toki Taag on ollut käytössä ilman vuorta myös nyt kesällä satunaisesti... sattuneesta syystä.

   Shoppailin aamutuimaan itsekin Reimashopissa ennen töihinlähtöä. Ostoskoriin tarttui outletin puolelta ensi kesään kesätakki, josta saa hihat irroitettua. Ison tytön takki, josta saa liivin. Toivottavasti vain kännykkä mahtuu taskuun. Monissa lasten takeissa on nykyään liian pienet taskut noille suurille äly(ttömille) puhelimille. Taisinpa muuten sitten tilata myös tuon kuvassakin näkyvän hupullisen fleecetakin juuri kuvan mukaisissa väreissä ja myös kuvassa olevat hanskat. Jemmasta löytyy jo valmiiksi parit ulkoiluleggarit, joten eiköhän näillä taas syksyn viileät saada hyvin käyntiin ;)

   Poista
  2. Kävin siis liveoutletissa ja näin tuon fleecehupparin. Ihana livenä. Ostaisin jos mulla olis tyttö. En olekaan katsonut saako sitä poikaväreissä. Livekaupassa oli vain tuo tyttöjen ihanuus.
   -T-

   Poista
  3. Ooo, mahtavaa kuulla, että fleecehuppari on ihana livenä! Sitä on Reimashopissa ainakin saatavana sini-vihreä-musta-harmaana sekä harmaa-sävyisenä. Tuo tyttövärinen on kyllä erittäin herkullinen ainakin kuvissa. Se on kuin syksyinen karamelli!

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...