lauantai 25. heinäkuuta 2015

Miten pukisin poikalapsen? (+pieni arvonta)

Titti pohti hienolla monin kollaasein väritetyllä postauksellaan taannoin, että miten hän pukisi tytön. Itse aloin tietysti pohtia, että miten pukisin pojan, jos sellainen perheessä olisi. Tytön äitinä ihastelen usein poikien vaatteita ja ihmettelen, miksi poikien äidit aina valittavat, että tytöille on kaikkea kivaa, mutta pojille on vaikea löytää kivoja vaatteita. Aleselailun lomassa pystyin kyllä samaistumaan lausahdukseen. Luulin alebongailun lomassa suoritetun poikien vaatekollaasien kokoamisen olevan helppoa ja pelkäsin postauksen venyvän taas kilometrien mittaisiksi. Vielä mitä! Joko olin niin myöhään liikkeellä, että alelaarit olivat jo poikien vaatteiden osalta koluttu lähes loppuun tai sitten pojille shoppaaminen on oikeasti haastavaa. Uutuuksia en nyt juurikaan katsellut, kun teen muutenkin suurimman osan vaatehankinnoista alelaareista.

Ihan ensiksi aloin selaamaan isompia kauppoja alevaatevalikoimia merkkiin katsomatta. Huomasin silti kyttääväni tuttuja merkkejä ja tyylejä. Tulin siis siihen tulokseen, että loppujen lopuksi pukisin pojan melkolailla samantyylisesti kuin tytönkin. Toki lapsen luonne ja kasvoihin sopivat värit vaikuttaisivat tyyli- ja värivalintoihin. Nyt, kun neiti on päässyt yli loputtomalta tuntuneesta pinkkivaiheestaan, vaatekaapista on alkanut löytyä yhä enemmän vaatteita ja erityisesti college -paitoja, joita voisi yhtä hyvin käyttää niin tytöt kuin pojatkin. Pukeutumistyyli on simppeliä ja rentoa peruskoululaistyyliä. Tytön vaatekaapista löytyy muun muassa Molo Kidsiä, Mini Rodinia, Gugguuta, Papua, Iglo&Indiä, Pomp de Luxia, Reimaa sekä satunnaisesti myös H&M:n, Lindexin sekä KappAhlin vaatteita. Vaatteen merkillä ei ole periaatteessa merkitystä, mutta mieltymykset ja tuttuus ajavat vuodesta toiseen hankkimaan suurimman osan vaatteista samoilta merkeiltä. Miksi siis tekisin pojan kohdalla poikkeuksen?
Kuvat: Reima.fi
Tytön vaatetuksessa en ole juurikaan osannut käyttää ihania vihreän sävyjä, myös kirkkaanpunainen on ollut harvinainen näky neidin päällä. Pinkkiä, violetin eri sävyjä ja vaaleanpunaista on näkynyt vuosien varrella varsinkin ulkovaatetuksessa ihan kyllästymiseen saakka. Vasta hiljattain olen alkanut hyödyntäämään myös farkkukuoseja ja jopa aiemmin kammoksumaani tummansinistä tytöllä. Reiman alen loppurysäyksestä löysin pojille monta kivaa juttua. Ulkovaatetuksessa suosisin ehdottomasti punaista, vihreää ja oranssia. Reiman kengät on meillä olleet käytössä jo pitkään ja varsinkin goretex -tyyppiset Reimatec -kengät olemme hyviksi ja istuviksi todenneet. Reiman Retrolookin takkkeihin olen rakastunut, joten niitä suosisin varmasti myös pojalla. (Mainoslinkkejä)
Kuvat: Boozt.com
Kuten kuvista näkyy, en osannut todellakaan miettia, että meillä olisi poikavauva. Keräämäni kollaasit ovat siis katsastettu sillä silmällä, että mahdollinen poika olisi samaa ikää tytön kanssa. Booztin alesta katsastin kaikkea mahdollista pojille, mutta kollaasiin kertyi kuitenkin näköjään vain Molo Kidsiä sekä yhdet Arauto Rapin nahkatennarit. Sisävaatetuksessa mentäisiin pojan kanssa todennäköisesti myös college-teeppari-farkku -linjalla. Molon Printtipaitoja ei aleen ollut juurikaan poikien kuoseissa jäänyt. Tytöille  printtejä sen sijaan alepuoleltakin löytyy selvästi enemmän. Printeillä saisi vaihtelua koululaisille tyypillisesti suunnattujen vaatteiden harmauteen. (Mainoslinkkejä)

Summa summarum: Pukisin siis pojan todennäköisesti hyvin samantyylisesti kuin tytönkin. Rennolle pojalle toki rennompaa ja säntillisemmälle säntimpää. Suosisin varmasti pääasiassa samoja vaatemerkkejä, mitä nyt tytöllekin, pojan omaa makua kunnioittaen. Pojan (ulko)vaatteissa suosisin kivoja värejä, joita tytön pukeutumisessa en ole osannut suosia. Punaista, vihreää, oranssia ja ehkä myös keltaista... Aleshoppailijana täytyisi olla linjoilla aina heti alejen alkaessa ainakin, jos kiikarissa olisi Molon printtipaidat. Ne tuntuvat varsinkin isompien lasten osastolta loppuvan hyvissä ajoin ennen alejen loppumista.

Arvonta:

Lopuksi ajattelin ilahduttaa erityisesti poikien äitejä pienellä arvonnalla. Tilasin jo kesäaletusten alussa Babyshopista tytölle Iglo&Indi -paidan, jota en ehtinyt kunnolla syynäämään heti sen kotiuduttua. Paita on väriltään harmahtavan tummansininen ja osoittautui mielestämme sen verran poikamaiseksi, että päätimme yhdessä tytön kanssa arpoa sen nyt eteenpäin. Paita on kooltaan 128-134 cm, mutta mitoitukseltaan mielestäni niukahko/kapeahko. Menee varmasti jo hyvin noin 120 cm lapselle. Paita on uusi, ei edes sovitettu päälle. Laput ovat paikoillaan ja mukana tulee myös iholle kinnitettävä lastentatska.

Arvontaan voi osallistua jättämällä kommenttiboxiin viestiä halukkuudesta osallistua. Sähköpostiosoite helpottaa voiton kohdalle sattuessa tavoittamistasi! Anonyymit, muistakaahan erottuva nimimerkki (ja/tai se sähköposti). Kaikille tasapuolisesti yksi arpa, mutta olen toki iloinen, jos saan myös uusia lukijoita. (Postitan paidan vain Suomeen, enkä ota vastuuta, jos se katoaa postissa, koska paitoja on tarjolla vain ja ainostaan tämä yksi kappale.)

Arvontaan voi osallistua loppukuun ajan eli arvonta päättyy 31.7. klo 24:00. Arvon voittajan heti elokuun alussa. Onnea arvontaan! :)

51 kommenttia:

 1. Mukana arvonnassa :) noorahbejbeh@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. Mukana arvonnassa! heli (at) kasvuntaika.fi
  Sun arvontavoitto lähti perjantaina matkaan eli on teillä alkuviikosta.

  VastaaPoista
 3. Vautsi,komea paita! Sopisi kummipojalle synttärilahjaksi, eli osallistun :-)

  laskettuaika@hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Just meidän kokoinen ja näköinen! Mukana siis!
  nittakos@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Just meidän kokoinen ja näköinen! Mukana siis!
  nittakos@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Mä en ostais punaista tytölle enkä pojalle, mutta vihreää suosisin kummallakin. ;)
  Itse en saanu muksuna vihreää Zorro gollegepaitaa, kun äitin mielestä se oli liika poikamainen. Pyh, sanon minä.
  ps.Päivämäärä väärin arvonnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama vika, ei mullekaan ostettu mitään kovin poikamaista. Paitsi yhden vihreän kilpikonnapaidan sain ja se oli tosi hieno! :D Tyttö mietti pitkään, että antaako paidan arvontaan eli ei se ihan mahdoton tytölläkään ole. Ostin sen vain mustana/tumman harmaana, niin en osannut sopeutua. Kiitos päivämäärähuomautuksesta! Virhe on nyt korjattu. Ajattelin jo elokuuta niin, että lipsahti.

   Poista
 7. Osallistutaan! Vaikka paita onkin tummansininen :O :D

  Ja kyllä poikien kivasti vaatettaminen on hankalampaa - sanoo hän molemmista sukupuolista kokemusta omaavana. Ihan niinkuin vaatevalmistajat heti vauvakoosta pitäen päättäisivät, että vaatteet ja muoti on tyttöjen juttuja ja pojille riittää basic-mallisto, joka on ehkä maksimissaan kolmanneksen tyttöjen valikoimasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paita ei onneksi ole ihan kirkkaan tummansininen vaan näyttää tietyssä valossa jopa tumman harmaalta... :D

   Mololtakin tulee pojille kivoja printtejä nykyään, mutta joko kysyntä on suurempaa kuin tarjonta tai sitten poikien vaatteita ostetaan kauppoihin sisään vähemmän kuin tyttöjen vastaavia, koska aletarjonta on tosi pientä. Yllätyin oikeasti, kun olen nyt monena päivänä leikisti shoppaillut poikien vaatteita. Vaikeaa on!

   Poista
 8. Mukaan arvontaan :)

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 9. Kiva paita, sopisi meidän pojalle eli mukana arvonnassa :)
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Osallistun arvontaan ilomielin näin kahden pojan äitinä + 6 kummipoikaakin löytyy ;)

  VastaaPoista
 11. Hei! Mulla on molemmat ja olen todennut, että tytölle löytää paljon enemmän kaikkea kivaa - jo vaateosastojen koosta huomaa, että pojille on vähemmän tai vähintään tylsempiä vaatteita. Itse tykkään pojalla punaisesta esim. Yhdistettynä mariininsiniseen.
  Osallistun arvontaan, kiva paita olisi passelia kokoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikien vaatteet ovat monesti tummanpuhuvia tai vähintään sinivoittoisia. Harmaata näkee paljon, mutta toisaalta ainakin isommat koululaiset pukeutuvatkin mielellään varmasti hillittyihin väreihin. Pikkukoululaisille onkin sitten vaikeampi löytää värikästä päällepantavaa, joka ei ole lapsen itsensä mielestä ihan vauvamaista. Tämä koskee myös tyttöjen vaatteita kyllä. Mutta tämän operaationi pohjalta voin kyllä sanoa, että vastaaviin kollaaseihin tyttöjen osalta olisi tavaraa tullut paljon enemmän :D

   Poista
 12. Kivan näköinen paita. Mukana arvonnassa! 😊
  elinamettovaara84@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Sopivan kokoinen nuorimies löytyy. Osallistun arvontaan.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Mukana arvonnassa. Itse olen kyllä löytänyt myös pojalle yhtä paljon kivaa vaatetta kuin tytöllekin. Ehkä ainoastaan juhlavaatteissa pojille on vähemmän vaihtoehtoja eikä niitä tule ostettua samalla tavalla yli tarpeen kuin tytölle joskus pienenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla tällainenkin näkökulma! :)

   Poikien juhlavaatteet ovat mielestäni vähän hankala juttu. Toki pojille on tarjolla siistejä teeppareita ja suoria housuja tai siistejä farkkuja, mutta ovatko ne tarpeeksi juhlavia, jos ei halua kuitenkaan pienelle pojalle ihan pukuakaan vielä hankkia. Tytöille on helppo heittää mekko päälle ja menoksi :D

   Poista
  2. Mun oli tarkoitus muuten tehdä kollaasia myös Pompin poikien vaatteista, mutta kuvat eivät totelleet käskyä järjestäytyä kollaasiksi, joten annoin olla. Meillä on suosittu Pompia siistimpien vaatteiden kauppana. Toimis varmaan pojankin kohdalla, vaikka toki valikoima on sielläkin tyttöjen osalta paljon laajemman oloinen.

   Poista
 15. Sopii meille. taru.ahmanheimo@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Kohta kolmen pojan äitinä kyllä välillä tuntuu, että pojille kivojen vaatteiden löytäminen on vaikeaa.

  Arvonnassa mukana, mijori@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin alesta tuntui olevan kaikki kivat viety -ja todella monta kauppaa kollasin läpi. Kenkiä oli kyllä ihan hyvin jäljellä :D

   Poista
 17. Mukaan arvontaan, meillä olisi juuri tuon kokoinen eskaritaipaleen aloittava poika :)

  kotitonttu44@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Aika samantyylisistä tykätään :) kyllä nyt ale aikaan tytöllekin mun makuun huonommin löytyi. Mutta pojille ei usein ole 92cm ylöspäin niin kivoja ainakaan edullisia :) tänään isompi sai lahjaksi kivoja vaatteita :)

  Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tähän aikaa alesta enää tytöillekään niitä herkuimpia löydy tai ainakin koot ovat jo melko satunnaisia. Siitä olen iloinen, että Suomessakin hiljalleen alkaa aleprosentit olla kunnollisia. Mun mielestä kunnollinen ale on, kun tuotteen saa puoleen hintaan tai sen alle.

   Hienoa, että poitsu sai kivoja vaatteita lahjaksi. Itse aina vähän pelkään lahjavaatteita. Itselle, kun on kehittynyt niin tarkka maku niiden suhteen :D

   Poista
 19. Mukana arvonnassa. Paidalle olisi käyttöä syksyllä

  vaniljasade@hotmail.com

  VastaaPoista
 20. Mukana!

  vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 21. Mukana tottakai. 2 poikaa juuri tuossa kokohaarukassa. kantele@luukku.com

  VastaaPoista
 22. Ooh, T melkein 6-vuotta on juuri tuon kokoinen :) ja varmasti olisi mielissään paidasta, että tatuoinnista. Synttäritkin lähestyvät reilun kuukauden kuluttua :)

  VastaaPoista
 23. Kiva kollaasi ja arvonta, mutta jätän osallistumatta. Meillä kun nuoremmankin kanssa aletaan olla jo koossa 140. Helpottaa kummasti myös ostamista, ei tarvitse käydä alelinkkejä läpi. Olenkin jo alkanut poistamaan sähköpostini nettikauppojen mainosposteista, meidän koossa vaatteet löytyvät tällä hetkellä ruotsalaisketjuista, urheilukaupasta ja Mark & Spenceriltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kans ollaan kohta heittämällä hyvästit merkeille ja kaupoille, jossa koot loppuvat kesken. Tytön tyyli on muuttunut kans vähän sporttisemmaksi/collarityyliksi, joten saas nähdä, mssä mekin jatkossa alekyttäilyt suoritetaan :D

   Poista
 24. Mukaan arvontaan! Paita olisi kummipojalle hyvä! ;)
  Minunkin on pitänyt tehdä poikien vaatetuksesta postaus, kiitos muistutuksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikien vaatetus on kiehtova aihe... ainakin näin tytön äidin näkökulmasta katsottuna :D

   Poista
 25. Mukana kivassa arvonnassa :)
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 26. Tosi kiva postausaihe! Minunkin pitäisi koota vastaavanlainen...vai laittaisinko vain linkin blogiisi? ;) Teillä kun on aikalailla käytössä tyttöjen versiot meidän poikien vaatteista. Ja samoin nuo valintasi pojan vaatettamiseksi sopisivat meidän nassikoille. En kyllä edes tiedä, miten oikeasti pukisin tytön, en ole tainnut koskaan oikeasti miettiä asiaa.

  Pelkkien poikien äitinä ja kahden tytön vaatelahjoja suosivana kummina on kokemusta sekä tyttöjen että poikien vaatetarjonnasta. Kyllä se vaan niin tuntuu olevan, että tytöille on tarjonta runsaampaa ja huomattavasti monipuolisempaa niin kirppareilla, alessa kuin kauppojen hyllyllä normaalihinnallakin.

  Mutta tuskin asia on ihan mustavalkoinen: tytöille varmasti myös ostetaan enemmän, jolloin alesta saattaa olla nopeammin koot loppu jne. Varmasti vaihtelua on myös kauppakohtaisesti ja tyylien välillä.

  Mukana arvonnassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin kuvittelin, että pukisin pojan ihan eri tavalla, mutta kai sitä vain kangistuu kaavoihin, eikä osaa katsella muita kuin sellaisia, jotka on hyväksi havainnut. Ja kyllä! Melko samoilla linjoilla ollaan menty. Samoja suosikkimerkkejä vilisee blogeissa, minkä kerkiää :D

   Kyllä tytönkin kanssa saa alekyttäilyssä olla tarkkana, ettei kyttäyskoko lopu kesken. Aina en uskalla odottaa sitä parasta hintaa, vaan joskus on tehtävä nopeitakin ratkaisuja. Olisi hienoa, jos kaikki vaatteet saisikin aina yhdestä paikasta.

   Poista
  2. Mukana arvonnassa! (: ninnu-83(a)hotmail.com

   Poista
 27. Meillä olisi käyttäjä, mukana arvonnassa!
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Mukana arvonnassa! :) Tytölle kyllä pukisin tuon jos voittaisin! :D
  leevilotta(at)luukku.com

  VastaaPoista
 29. mukaan! :)
  elina_jokitalo(at)luukku.com

  VastaaPoista
 30. Mukaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Siskon tytölle lahjaksi antaisin paidan, mukana arvonnassa.
  mussaka (at) luukku.com

  VastaaPoista
 32. Mukana..Hoikka poikaseni saattaisi tykätä :)
  bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 33. Mukana arvonnassa :)
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Mukaan kivaan arvontaan:)
  texas-86 (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 35. Ilolla mukaan arvontaan!
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 36. Mukana arvonnassa :)

  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...