keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Heinäkuun tököttivinkki

Mietin pitkään, että esittelenkö meillä tänä kesänä käytössä olevan aurinkovoiteen vai jo pidempään käytössäni olleen kuorintavoiteen. Vilkaisu ulos ikkunasta auttoi valinnassa kummasti. Aurinkovoidetta olen omalle iholleni levittänyt tänä kesänä noin viisi kertaa, tytön iholle vähän useammin. Kuorintavoide on sen sijaan käytössäni vuoden ympäri 1-2 kertaa viikoittain.

Oma ihoni kaipaa kuorintaa. Jollen kuori ihoani, se alkaa näyttää tunkkaiselta, eivätkä voiteet imeydy kunnolla. Olen kokeillut useita eri kuorintatuotteita. Herkkäihoiselle suuri osa mekaanisesti kuorivista tuotteista on liian krouveja tai jos sopiva koostumus on löytynyt, iho on tuntunut kuorinnan jälkeen kiristävältä korpulta. Myös kemiallisia kuorintoja olen testannut. Happohoidoilla ihosta kyllä tulee todella siisti ja sileä, mutta jostain kumman syystä säännöllinen kemiallinen kuorinta ei sopinut ihonhoitorutiineihini. Suihkussa käydessä kuorinta on vain niin helppo suorittaa samalla, kun pesee kasvot iltaisin muutenkin.
Favoran kirkastavassa  kuorintavoiteessa on hellävaraisia mikrohelmiä, jotka syväpuhdistavat ja uudistavat ihoa. Tuote sopii kaikille ihotyypeille, mutta sitä ei suositella couperosaiholle. Sinisten helmien lisäksi voiteessa on runsaasti pienen pieniä vaaleita kuorivia partikkeleita. Tuote kuorii hellävaraisesti, mutta mukavan tehokkaasti.
Noin 1,5 vuotta sitten innostuin apteekkikosmetiikasta. Apteekin hyllyltä löytyivät myös Favoran tuotteet, jotka on suunnattu erityisesti herkälle iholle. Käytin pitkään koko sarjaa, josta löytyy kaikki tarvittavat tuotteet päivittäisiin vartalon ja kasvojen ihonhoitorutiineihin. Sarjasta löytyy myös hyviä aurinkotuotteita. Sittemmin olen kokeilunhaluisena siirtynyt ainakin toistaiseksi muihin merkkeihin, mutta Favoran kirkastava kuorintavoide jäi rutiineihini pysyvästi.
Favoran tuotteet ovat Orion Pharman valmistamia. Osa sarjan tuotteista on saanut luvan käyttää Allergia- ja Astmaliiton arvostettua allergiatunnusta. Favoran tuotteet sisältävät tarkkaan valittuja aineosia. "Vain se, mitä ihosi tarvitsee."
Loppuun täytyy vielä vinkata CosmEthicsistä, joka on puhelimeen ladattava sovellus. Sen avulla voi tuotteessa olevan viivakoodin avulla selvittää helposti, mitä tuote sisältää ja ovatko tuotteen aineosat turvallisia. Itse olen vasta tutustumassa sovellukseen, joten en osaa siitä tämän enempää kertoa. Omasta kylppäristäni löytyi muun muassa pari shampoota, jotka sisälsivät formaldehydiä ja pari voidepurnukkaa, joista löytyi parabeeneja. Ne saivat lähteä kävelemään. Favora kuorintavoide sai sovelluksen hyväksynnän, joten käytän sitä turvallisin mielin jatkossakin.
CosmEthics näyttää Favora kirkastavalle kuorintavoiteelle vihreää hyväksynnän merkkiä.
Kuuluuko kuorinta ihonhoitorutiineihisi? Ovatko Favoran tuotteet tuttuja?

Mukavaa loppuviikkoa!

15 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä pitää suunnata apteekin hyllylle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ainakin itselleni tämä on sopinut. Ja apteekista saa tosiaan kokemukseni mukaan muutenkin ns. astetta parempia tököttejä kuin marketin hyllyltä.

   Poista
 2. Kuorintavoiteet kuuluvat kyllä rutiineihin, mutta tällä hetkellä olen ihonhoitotuotteissa "etsikkoajalla", joten otan tämän vinkin kiitollisena vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkkejä aina kaivataan! Itselläni kesti kauan etsiä juuri tämäntyyppinen sopivan runsas, mutta pienirakeinen ja hellävarainen kuorintatuote. :)

   Poista
 3. Eipä tule kuorintavoiteita käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et siis innostunut sitten siitä YR:n kuorinnasta? :D Se onkin aika rouheaa tavaraa tähän verrattuna... Ja tosiaan, eipä kaikkien iho kuorintaa kaipaakaan välttämättä. Oma ihoni tuntuu vain olevan jo viikossa ihan tukossa, jos en sitä kuori.

   Poista
  2. Juu, en innostunut. Joskus niillä oli sellaista raikastavaa ananasta. Siitä tykkäsin ja sitä käytin. Mut ei ole enää vuosiin ollut valikoimissa se tuote.

   Poista
  3. Mulla on kans hämärä muistikuva siitä ananaisesta vuosien takaa... Mutta olikos se pelkkä naamio?

   Poista
  4. Sen annettiin vaikuttaa kolme minuuttia ja sit pestiin pois. Ainakin mun ihoa raikasti, mutta ei se varsinaisesti kuorinut.

   Poista
 4. Pitäisi useammin kuoria..täytyisi ottaa siitä samanlainen tapa kuin jonkun hiusnaamion käyttämisestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas jää hiusnaamioiden käyttö tosi satunnaiseksi. Tuntuu, että hiukset tulevat heti raskaiksi ja likaisen oloisiksi, jos hoidan niitä "liikaa". :D

   Poista
 5. Minä käytän kuorintavoidetta vähän epäsäännöllisesti, nyt on ollut käytössä Flow-kosmetiikan suklaa&sokerikuorinta, joka on mun makuun vähän kökköinen koostumukseltaan ja vaikea levittää. Uusi tuote haussa, kunhan tuo loppuu.

  ps. olet voittanut mun blogin arvonnassa, laitapa osoitteesi tulemaan minulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaa&sokeri kuulostaa herkulliselta. Itselläni on ollut vastaavia käytössä lähinnä vartalon kuorinnassa. Harmi vain, jos koostumus ei vastaa toiveita. Suurin osa kuorinnoista ei ole sellaisia kuin toivoisi niiden olevan. Etsivä kuitenkin yleensä löytää :D

   Kiitos, mahtavaa! Mitenhän mulla on päässyt menemään tällainen juttu ohi ihan kokonaan??? :O

   Poista
 6. Kuuluu kuorinta, paitsi poskien osalta, couperosa vaivaa. Kiitos vinkistä ja kivaa loppuviikkoa Kati :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin kuorin posket todella varovasti. Sen verran herkkä iho kuitenkin.

   Kivaa viikonloppua sinullekin Tiia! :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...