torstai 18. kesäkuuta 2015

Kesän kieputuksia -Lintsillä

Eipä olisi tullut mieleen käydä Linnanmäellä vielä tänäkään kesänä, jollen olisi voittanut ranneketta ammattiosaston arvonnassa. Meidän Tampesterilaisten huvittelupaikka on Särkänniemi ja sillä selvä. Vaikka täytyy kyllä myöntää, että vaihtelu virkisti kovasti ja hyvin sitä huvittui Lintsilläkin.

Itse olen käynyt Linnanmäellä aiemmin vain yhden kerran. Se oli serkkujen kanssa ja vierailu ajoittui aikajanalla jonnekin 80-90 -lukujen vaihteeseen. En muista reissusta muuta kuin kummisetäni punaisen Carinan ja sen, että söimme reissussa "kotiruokaa" eli jotain perunamuusin kanssa. Tulomatkalla kuivattelimme sukkia auton ikkunan raosta ja olin niin väsynyt, että serkku ehdotti pilaillakseen ja koomaserkkua herätelläkseen lehmän ostamista puokkiin. Huvittelusta ja laitteista en muista mitään. Uskalsinkohan edes käydä missään kieputtimissa?
Meille sattui puolipilvinen ja järjettömän tuulinen päivä. Ylhäällä tuuli niin, että vedin hupun syvälle päähän ja pidin laidoista kiinni. Kuvaaminen sai jäädä.
Linnanmäki osoittautui varsin viihtyisäksi paikaksi. Miljöö on mukavan tiivis ja laitteiden sijoitteluun on panostettu. Lisäksi alueella on kauniita istutuksia ja puustoa. Ilmainen sisäänpääsy houkuttelee paikalle varmasti paljon paikallista väkeä iltapäiviä viettämään. Olin yllättynyt siitä, kuinka paljon lapsille on tarjolla ihan kivoja laitteita -ihan ilmaiseksikin. Tytöllä oli kädessään ranneke ja maksullisista laitteista löytyi lopulta ne lempparilaitteetkin, joissa tyttö halusi vielä lopuksi kiertää toistamiseen. Kiva juttu on kuitenkin se, että Lintsillä voisi poiketa myös ilman ryöstetyksi tulemisen tunnetta, jos niin tahtoisi ja jos asuisi lähempänä. Toki tuleehan Lintsireissusta hyvä mieli muutenkin, koska Linnanmäellä käydessään tukee ihan huomaamattaan suomalaista lastensuojelytyötä. Tätä muistelimme erityisesti jonkin verran hintavia päiväkahveja nauttiessamme.
Yksi tytön suosikkilaitteista oli lasten autorata, maksuton "Miniautot". "Tosi kiva, jos autot vain olisivat menneet lujempaa!" Isompien vastaavassa neiti kävi isänsä kanssa kaahaamassa.
Vietimme huvipuistossa melkein kuusi tuntia ja aika kului kuin siivillä. Korkeimmilla kohdilla kävi kylmä tuuli ja auringon mennessä pilveen olisi toivonut takin alle ylimääräistä villatakkia. Tytön tuli välillä kylmä heppoisessa farkkutakissaan, vaikka olla oli topin lisäksi myös pitkähihainen bolero. En tajunnut, että olisi pitänyt varustautua myös kaulahuivilla ja hansikkailla.
Hoppotihoi! Isukki kähti jonottamaan johonkin hurjempaan laitteeseen, joten tyttö lähti ratsastamaan vehreään maastoon.
Omia suosikkilaitteitani olivat Maisemajuna sekä Panoraama. Tykkään siis rauhallisesta menosta ja maisemien ihailusta. Tyttö tykästyi vähän hurjempiin vekottimiin ja isukin yllytin hurjaan vapaapudotukseen Kingin kyydissä. Hullu totteli ja meni. Mummon kanssa uskaltauduin myös Kyöpelinvuoren hotelliin ja Kammokujalle. Tyttöä en niihin olisi ottanut mukaan, eikä hän niihin hinkunutkaan. Iänikuisen pellekammon neiti kävi tosin hankkimassa isänsä kanssa Taikasirkuksesta.
Isukki uskaltautui Kingiin. Tyttö ihastui ikihyviksi Ketjukaruselliin.
Lintsillä rannekkeella pääsee vain laitteisiin. Muihin kohteisiin (SeaLife, Cinema) maksaa erikseen. Kävimme SeaLifessa vuosi sitten keväällä, joten jätimme sen nyt kiertämättä. Särkänniemessä mielestäni on upeaa se, että yhdellä elämysavaimella (ranneke) aukeavat ovet kaikkiin kohteisiin laitteiden lisäksi (esim. Koiramäki, Delfinaario, Akvaario ja Planetaario...). Särkkispäivää voi siis viettää rauhallisemmissakin merkeissä. Meillä nimittäin Lintsikieputuksen jälkeinen yö oli todella levoton. Päivän kieppumiset eivät jättäneet neitiä rauhaan. Illalla uni tuli nopeasti, mutta hetken päästä pelotti ja täytyi herätä juttelemaan. Aamuyöllä vaivasi unettomuus tuntitolkulla ja tyttö juoksi tiedottamassa asiasta vartin välein. Aamulla nukkumatti viimeinkin löysi kohteensa.
Vauhtia ja kikatusta tarjoilivat erityisesti Lohikäärme ja HipHop.
Nyt lepuuttelemme Juhannuksen yli ja sitten suuntaamme tuttuun ja turvalliseen Särkänniemeen. Tyttö esitti jo yöllä toiveen rauhallisesta huvipuistopäivästä. Luvassa on siis todennäköisesti isoissa määrin Koiramäkeä, Angry Birds -puistoilua ja Delfinaariota sekä jäätelön syöntiä Näsinneulassa. Toki täytyy muutamat vähemmän kieputtavat laitteetkin kiertää. Hurjaa tällainen huvittelu!
Lintsillä oli suorastaan kaunista. Kukkia oli siellä täällä.
Mukavaa Jussin odotusta! Onko tarkoitus suunnata tänä kesänä Lintsille tai johonkin muuhun huvipuistoon?

14 kommenttia:

 1. Oho, aika paljon vaikutti uniin tuo huvittelu. Me oltiin viime kesänä viimeksi Särkänniemessä. Tänä kesänä on tarkoitus mennä Tykkimäkeen ja Lintsille. Asutaan Helsingissä ja tuntuu että enemmän on huviteltu muualla kuin Lintsillä. Johtuen varmaan siitä, että retkeillään kesäisin asuntovaunulla, joten tulee reissussa aina järkättyä jotain ohjelmaa. Ollaan käyty useammin Ähtärissäkin, kuin Korkeasaaressa.

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä aiemmin ei ole tällä tavalla huvittelut uniin vaikuttaneetkaan. Alkoi jo ottaa koville aamuyöstä :D

   Me (minä) ollaan tosi huonoja yöpymään missään muualla kuin kotona, joten tehdään mielellään vain päiväreissuja. Me ei olla vieläkään siis päästy Korkeasaareen asti. Jos vaikka sitten ensi kesänä :D Asuntovaunulla onkin kiva kirmailla ympäri Suomen ihania kohteita. Meilläkin on ollut joskus puhetta asuntovaunun tai -auton vuokraamisesta, mutta kuten niin monet muutkin asiat, puheasteelle ovat jääneet.

   Tykkimäki olisi tosi kiva ja erityisesti lapsiystävällinen kohde myös. Asuin kymmenisen vuotta sitten Kouvolassa pari vuotta, joten paikka tuli kyllä tutuksi.

   Poista
 2. mekin suuntaamme viikon päästä Linnanmäelle. Tyttö ei ole siellä käynytkään. On nyt 110 senttiä pitkä, joten ei kovin monen laitteen kyytiin taida vielä päästä. Itse pitää varmaan mennä vuoristorataan :) mä taas tykkään yöpyä välillä muualla. Nytkin ollaan tulevan viikon sisällä 3 yötä muualla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän moneen laitteeseen pääsee 110 cm pitkäkin ja joukossa on myös sen verran hurjiakin laitteita, että uskaltaakohan kaikkiin edes mennä? Olin oikeasti yllättynyt siitä, kuinka paljon lapsille oli laitteita ja suureen osaan siis pääsee vanhemman kanssakin. :) Mukavaa Lintsipäivää teillekin!

   Olen niin herkkäuninen, ettei muualla kuin omassa sängyssä nukkumisesta tule oikein mitään. Sitäkin voisi tietysti treenata, mutta kroppa ja pää ovat sekaisin jo parin yön jälkeen :D Taidan olla kotihiiri.

   Poista
  2. Mä oon kans kotihiiri enkä tykkää yön yli olla missään. :)

   Poista
 3. Teillä on ollut kiva päivä. :) Paitsi palelu ei ole kivaa.
  Itse kerran käynyt Lintsillä enkä oikein mihinkään laitteeseen uskaltanut mennä. Rakastan rauhallisia elämyksiä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi aurinko oli pilvessä vain hetkittäin. Tuuli kävi jatkuvasti, mutta auringon paistaessa kyllä tarkeni. Nyt täytyy olla tyytyväinen, että lähdettiin reissuun heti mun ekana lomapäivänä. Eihän tälle sateelle näy loppua ollenkaan...

   Mä tykkään kans raauhallisesta menosta. Tiedän, että kieputtimissa tulee heti ällö olo, joten jätän suosista väliin. Onneksi Lintsillä löytyi myös niitä rauhallisia kohteita, kuten maailmanpyörä, maisemajuna sekä panoraama, joissa kaikissa muuten voi keskittyä maisemien katseluun. Täytyy kyllä myöntää, että maailmanpyörässä pelotti ihan hillittömästi :D

   Poista
  2. Mä en uskaltas maailmanpyörään ees mennä. :) Olit rohkea.

   Poista
  3. En määkään enää mene, ikinä. Sen verran puntit tutisee vieläkin :D

   Poista
 4. Me suunnataan ensi viikolla Lintsille ja myös Särkänniemeen menemme kesän aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehän uljette sitten ihan samoja reittejä kuin mekin :D Ainakin huvipuistojen osalta. Mukavia huvitteluja teillekin! :)

   Poista
 5. Meidän pojista osa menee reippaasti laitteisiin. Lapsena ja nuorena kiersin itse kaikki mahdolliset, mutta nykyisin jää hurjimmat väliin. Meillä on tänä vuonna harkinnassa Power Park, mikäli uskomme jaksavamme ajaa mökiltä sinne ja takaisin ja huvitella koko päivän :) Muuten se on varmaan sitten perinteinen Lintsi-keikka. Yleensä olemme käyneet huvipuistossa kerran kesässä. Lasku on nimittäin aikamoinen viidestä rannekkeesta ja päivän ruuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tyttö menee reippaasti laitteisiin. Itse olin lapsena ihan erilainen. En mennyt reippaasti, kun en uskaltanut.

   Power parkista on ollut paljon puhetta. Itselläni on vain sellainen mielikuva, että se on enemmän aikuisten huvittelijoiden kohde?? Olen varmaan ihan väärässä :D

   Rannekkeet ja huovipuistoruoat. Huoh! Kukkaro menee kuralle jo pelkästä ajatuksesta. Meillä olis kans riittänyt Särkänniemi tämän kesän huvitteluun, mutta voitin Lintsirannekkeen, joten innostuttiin sitten lähtemään mummoa myöten sinnekin.

   Mukavia kesähuvitteluja teillekin! :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...