sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Farkkua jalkaan

Jo useampi vuosi sitten neiti kiinnostui farkun näköisistä leggingseistä. Siis ihan normaaleista farkkukuosisista trikoopöksyistä. Sen jälkeenkin farkkukuosiset housut ovat nousseet kerta toisensa jälkeen uusiksi suosikihousuiksi. Varsinaisia kankeita farkkuja tyttö ei ole sen sijaan päälleen suostunut juuri laittamaan, mutta esimerkiksi Nova Starin letkeämmät ja rennot resorifarkut ovat kelvanneet jo vuosia ja käännettävien resorien ansiosta kyseiset pöksyt ovat olleetkin käyttöikäisyydessään ihan omaa luokkaansa. Nova Star on ollut farkkumerkki -suosikki muutenkin jo pitkään. Timmeistä ja sukkana istuvista farkkuleggareista tytöllä on jo käytössään kolmannet...
Nova Starin Leo Slim denim -housut ovat timmiä ja hyvin istuvaa mallia. Vyötäröä ei voi säätää, mutta toisaalta housut ovat niin timmit, ettei korkea vyötärökään juuri pääse valumaan alaspäin. Alakuvissa vertailuna viime vuoden Nova Star farkkuleggarit koossa 130 cm. Vasemmalla päällä Leo Slimmit (rikkinäinen vetoketju) koossa 130 cm eli puntti on lyhyempi. Alakuvassa oikealla alla Leo slim koossa 140 cm ja päällä viime vuoden farkkuleggarit koossa 130 cm. Ero on melko pieni, kun housut on haaroista kohdistettu päällekkäin. (Leo slimmejä ei ole vielä pesty, mutta viime vuotiset farkkuleggarit on pesty useastikin.)
Tilasin tytölle, joka on siis tällä hetkellä 125 cm pitkä ja pitkäjalkaisena käyttää pääsääntöisesti nyt housukokoa 134 cm. Reilumittaisiksi mieltämäni Nova Starin Leo Slimmit hankin ensin koossa 130 cm. Pituus oli kuitenkin juuri ja juuri  nilkkamittainen. Sovitettaessa housuja, lahkeen vetoketjun veto-osa murtui kuitenkin niin, että se irtosi kokonaan. Housut ovat käyttökelvottomat ilman lahkeen sulkumahdollisuutta, joten tein niistä reklamaation. Tilasin tilalle koon 140 cm housut, jotka ovat vähän reilummin nilkkamittaiset. En tiedä, onko Leo Slimmien tarkoitus ollakin vajaamittaiset, koska lahje on selvästi lyhyempi kuin viime vuotisissa saman merkin farkkuleggareissa. Harmittaa vain, ettei mahdollista vajaamittaisuutta ole ilmoitettu käsittääkseni missään verkkokaupassa. Meillä on Nova Star kuitenkin mielletty aikaisempien kokemuksien perusteella mitoitukseltaan reiluksi.

Molo Kidsin Arlene -farkut. Istuvat kivasti, vyötärö on melko korkea eli kyykkiminen ei aiheuta ikäviä tilanteita. Ihanan ohutta ja joustavaa materiaalia. Nappi on vähän tiukkakäyttöinen, muuten mainiot pöksyt.
Vaikka Molo Kids on monessa kohtaa osoittautunut meidän luottovaatemerkiksi, en ole silti ostanut merkiltä kuin yhdet farkut ja nekin huimasta alesta Kimperiltä viime syksyn Vaatteiden yö -Facebook -tapahtuman yhteydessä. Arlene farkut ovatkin ihanan ohukaista ja pehmeää materiaalia, istuvat kivasti päällä ja joustavat mukavasti. Mitoitus on kapeaa ja vaikka vyötärö on säädettävissä, ei kumppaan ole juuri tarvinnut säätötarkoituksessa koskea. Hyvin pysyvät päällä normaalimitassaankin. Arlenet ovat kokoa 134 cm, joka on juuri sopiva tällä hetkellä, eikä lahjetta tarvitse kääntää. Tyttö nimesi farkut tosi cooleiksi, koska ne on ommeltu kasaan erivärisistä farkkupaloista.

Pomp de Luxin farkut (vuoden 2014 mallistosta) ovat reilua mitoitusta. Vyötärö on onneksi säädettävä. Farkut ovat hieman joustavaa denimiä ja tuntuvat kuulemma mukavilta päällä. Kyllä rennompiakin farkkuja aina tarvitaan.
Viime vuonna parissakin blogissa kehuttiin paljon Pomp de Luxin farkkuja. Alesta kotiutin  siis tytöllekin kokeeksi yhdet. Nämä kyseiset farkut eivät siis ole enää myynnissä, mutta vähän saman näköiset löytyy mallistosta tälläkin hetkellä. Tyttö käyttää Pompin vaatteista tällä hetkellä kokoa 134 cm, joten valitsin farkutkin samassa koossa. Farkkuja mainostettiin kapeiksi ja Pompin muita housuja testanneina otin maininnan tosissani. Totuus paljastui vähän erilaiseksi. Vyötärö on onneksi säädettävä, koska vyötäröä saa kiristää melko reilusti. Housuissa on myös väljyyttä kauttaaltaan ja lahkeita saa vielä kääntää reilusti. Pompin farkuista olisin voinut ihan hyvin valita myös kokoa pienemmät. Farkut ovat joustavat, mutta selvästi raskaammat ja paksummat kuin muut tytön suosikit. Yllättäen tyttö kuitenkin tykästyi näihin. Ne ovat kuulemma mukavat päällä - ja mahtuvat 100% varmuudella myös vielä ensi syksynä ja ehkä myös vuoden päästä keväällä.

KappAhlin Jogger Jeansit ovat ihanan pehmeät päällä. Joustavat kivasti ja vyötärö on säädettävä. Näyttävät farkuilta, tuntuvat lähes olohousuilta. 
Koska tuntuu siltä, että mukavuus ja pehmeys on plussaa farkuissa, hankin alkuvuodesta tytölle jo haalarin alla koulussa pidettäviksi paljon kehutut KappAhlin Jogger Jeansit. Ne ovat ihan farkun näköiset, mutta ne on valmistettu pehmeästä trikoosta. Ovat superhyvät päällä ja vyötärö on ainakin tässä tytöllä päällä olevassa mallissa säädettävissä. Tytön housut ovat kokoa 134 cm ja lahjetta on kuvassa käännetty kertaalleen. Toisaalta housujen lahkeet istuvat kivasti materiaalin pehmeydestä johtuen ilman kääntämistäkin. Joggerjeanseja on saatavissa muuten aikuisillekin...

Ollaanko teillä ihastuttu farkkuihin? Onko erityisiä suosikkeja? Rokkaako ennemmin staili vai mukavuus? Parastahan on, kun tyylikkyyden ja mukavuuden voi saada samassa paketissa.

10 kommenttia:

 1. tyttö ei oikein ole innostunut farkuista (tai oikein muistakaan housuista).. Paitsi mahdollisimman mukavista. Olen ostanut meiän harvat farkut lähinnä H&M:ltä. Nuo Molo kidsin farkut on tosi kivan näköiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molo Kidsin farkuillakin alkaa kohta tarjeta koulussa. Ne ovat kyllä keveät ja varmasti mukavat päälläkin. Meillä oli kans aika, jolloin farkut eivät kelvanneet, mutta nykyään niitä kysellään päälle jatkuvasti. On vain ollut sen verran sateista ja koleaa, etten ole päästänyt vielä kouluun ilman vedenpitäviä housuja. Ulkona on kyllä leikkinyt teiniä iltapäivisin farkuissaan :´D

   Jossain vaiheessa testattiin H&M:n farkku- ja housuosastoa, mutta tyttö ei tykännyt. Sanoi, että takasauma menee ikävästi peppuvakoon. Sen jälkeen en ole niitä ostanut, mutta mallit ovat varmasti muuttuneet parissa kolmessa vuodessa, että nyt voisi istuakin jo päällä paremmin...

   Poista
 2. Tosi harvoin tyttö suostuu enää laittamaan muita housuja kuin farkut, ulkoiikkapäivinä sentään colleget ja nekin pitää olla aika slimmit. Silverjuglen neulejoogat kelpaavat myös, samat on olleet jo käytössä jo kolme vuotta(!). Harmi kun se koko 122/128 on suurin, mutta hyvin menee vielä 135cm pitkälle.
  Tosi kivoja farkkuja teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kans farkkuja kinutaan päälle joka päivä nykyään. Sen verran neiti kuitenkin vielä rypee koulussakin, etten ole kosteina päivinä päälle farkkuja antanut laittaa. Onneksi Reiman ulkoiluleggarit ja farkkukuosiset ulkoiluhousut ovat kelvanneet tilalle. Nyt alkaa onneksi näyttää sää kuivammalta, joten huomiseksi on farkut valmiina kouluhousuiksi.

   Meillä on neulejoogat testaamatta ihan kokonaan vielä! Ovat kyllä malliltaan sellaiset, että menevät varmasti pitkään. Meillä osa Silverjunglen housuista koossa 122/134 alkaa käymään jo pieneksi (canvashousut ainakin), mutta joogat ovat reilumpia. Frillajoogatkin menevät vielä tosi pitkään.

   Kivoja on farkut. Parit jäivät esittelemättäkin. Nämä ovat kuitenkin ne, jotka tyttö valitsee päällensä useimmiten.

   Poista
 3. Kivoja farkku vinkkejä, meillä tyttö on nyt kevään aikana pitänyt farkkuja jonkin verran, mutta niiden pitää olla juuri sellaiset oikein mukavat jalkaan, nuo jogger jeansit pitää käydä katsastamassa kappAhlissa ehdottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jogger Jeansit ovat kyllä rennommat päällä kuin esim. farkkuleggarit. Vaikka pehmeitähän nämä tytön farkut ovat kaikki päällä. Mitään epämukavaa ei kelpuuteta meilläkään. Piti muuten kirjoittaa, että nuo Kappiksen Jogger jeansit ovat varmasti mukavat myös ekoiksi "farkuiksi". Ne päällä kyykkii ja leikkii ihan yhtä helposti kuin missä tahansa vähän jämäkimmissä collareissa. Niitä saisi kivoissa väreissäkin. Melkein tekisi kans mieli kesäksi vielä yhdet jemmata :D

   Poista
 4. Meillä on kaikki niin laihanlaisia, että normifarkuista ei ole kukaan tykännyt, kun se on tarkoittanut sitä, että vyötärölle kurtataan kamalasti kangasta. Nova starin resorifarkkuja on pojat käyttäneet mielellään jo useamman vuoden kuivan ja lämpimän ajan ulkoiluun ja siistimpään menoon, ne on mukavat päällä ja pitkäikäisiä. Tytär on tässä viimeisen parin vuoden aikana opetellut käyttämään housuja koulussa (entinen mekkotyttö), ja ne on olleet farkkuleggareita tai muita housun näköisiä leggins-tyyppisiä ratkaisuja (joilla on vaikka sun mitä nimiä..) tai sit NameItin kapeita housuja. Itekään en tykkää farkuista kauheesti, kun on niin vaikea löytää istuvia, kun itsekään en yhtään siedä sitä kurttua vyötäröllä ja vyöt ahdistaa. Nyt on onneksi yhdet farkut jotka pysyy päällä ilman vyötä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdotin kans tytölle, että pistetään Pompin farkut vielä vähäksi aikaa kaappiin juuri tuon vyötärön ryttäämisen takia, mutta ei käynyt neidille. Ei siis ilmeisesti rytyt häiritse :D Oon etsinyt tytöille pikasoljellisia vöitä, mutta arvaa olenko löytänyt? Niitä ei siis tehdä kuin pojille?? Toisaalta vyö ei ole kyllä omasta mielestänikään kovin mukava päällä. Mielummin ilman.

   Me kans tykästyttiin jossain kohtaan Name Itin housuihin, mutta ovat sittemmin unohtuneet ihan kokonaan. Farkut on pop.

   Poista
 5. Tytär kohta 9v ei juuri muuta enää käytä kuin farkkuja. Nova Star on hänen suosikkinsa, sellaiset missä on "venyvä vyötärö". Lienevät mukavat jalassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tykätään Nova Stareista, vaikka tyttö nyt pari kertaa valittanut, että kyykistyessä pikkarit näkyy. No, näkyy näkyy :D

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...