perjantai 6. maaliskuuta 2015

Koiramekkoihmisiä

Meillä ei ole lemmikkieläimiä -eikä todennäköisesti lähitulevaisuudessa tulekaan. Kysyttäessä, olenko enemmän koira- vai kissaihminen, vastaan ehdottomasti ymmärtäväni paremmin kissojen maailmaa. Karkeakarvaiset koirat aiheuttavat myös niitä rapsuttaessani nopean allergisen ihoreaktion.

Kaikesta huolimatta en silti voinut vastustaa Molo Kidsin uutta dalmatialaismekkoa, jonka tilasin lopulta koossa 122/128 cm. Ajattelin tytölle ensin kokoa 134/140 cm, mutta Aati O.:n Kaisan annettua mekosta mittoja jälleen supernopeasti, päädyin lopulta kokoon 122/128 ja olen valintaan erittäin tyytyväinen. Mekon vyötärönauha on todellakin vyötäröllä ja leveys riittää hyvin, eikä mekko ole kapeudestaan huolimatta mitenkään kiristävän näköinen. Nila caprit tilasin koossa 128, koska seuraavassa saatavissa olevassa koossa (140 cm) olisi todennäköisesti vyötärökuminauha ollut tytölle vähän liian löysä.
Molo Kids Chita Cuddling Dalmatians koossa 122/128 cm. Tyttö n.124 cm.
Miksi kesävaatteiden hankkiminen on nykyään niin kovin hankalaa? Pidennetty ostolakkoyritelmä on voinut pari viimepäivää todella hyvin, sillä ainoa kesävaate, jota odotin tämän dalmatialaismekon lisäksi oli Mini Rodini drop 2:n delfinimekko sinisenä. Pettymys oli suuren suuri, kun koot loppuvatkin kyseisessä mekossa jo kokoon 116/122 cm. Mini Rodini on mielestäni reiluhkoa mitoitusta, mutta tuohon kokoon en kyllä enää lähde satsaamaan. Neidillä on kuitenkin ollut koko talven kestänyt huima kasvupyrähdys ja jos kevät mennään samalla vaudilla, niin kesällä mittaa on jo helposti päälle 125 cm.

Isoksi kasvaminen on selkeästi hankalaa, jos ei halua vielä pikkukoululaisena pukeutua jatkuvasti minikokoisiin teinivaatteisiin tai, jos söpöt sekä ihanat eläinkuosit sattuvat ilahduttamaan.
Eihän näitä söpiksiä nyt voi mitenkään kissaihminenkään vastustaa... Ja näitä ei tarvitse viedä uloskaan vasta kuin kesällä, sitten, kun tarkenee mekossa ja capreissa.
Tulevan kesän vaatteita en ole vielä siis ajatellut tätä mekkoa pidemmälle. Toki pari toppia, uikkari ja yksi T-paita on hankittuna valmiiksi. Tarvitseeko kesää vielä ajatellakaan? Kunhan nyt selvittäisiin keväästäkin ensin. Vai onko kesäshoppailut jo vauhdissa?

Pysykäähän kanavalla. Lähipäivinä luvassa jotain erityisen kivaa... kunhan tuo neiti nyt ensin lähtisi paranemaan eilen alkaneesta korvatulehduksestaan.

13 kommenttia:

  1. Minä olen juuri alkanut miettimään kevätvaatteita :) Mutta ihana että talvi on kohta ohi ja päivät tulee valoisemmiksi ja lämpymämmiksi. Paranemisia sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. VAlon määrä on kyllä lisääntynyt jo huimasti. Kunpa nyt sitten tulisi kunnon kevät ajallaan, eikä ainakaan mitään takatalvea. Kiitos! Täällä pärjätään jo ilman särkylääkettä korvan kanssa, että antibiootti varmaan lähti puraisemaan jo :)

      Poista
  2. Ihania koiria! Mä tykkäsin niistä surffikoiristakin :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes! Surffikoirat on kans ehdottoman hienoja! Mukavaa viikonloppua sinnekin! :)

      Poista
  3. Onpas söpö mekko ja kuosi :) Kelpaisi meillekin paitana, ehdottomasti.

    Minä olen hankkinut tulevan kesän tamineet pojille pitkälti jo viime kesän alesta. Paitoja ainakin näyttäisi olevan reilusti, housupuoli on niukempi. Toki jotain ihanuuksia pitää vielä saada ;)

    Arvaa, miltä tuntuu, kun meidän isokokoinen eskarilainen siirtyy pian koosta 122/128 kokoon 134/140? En todellakaan haluaisi pukea ekaluokkalaista poikaa kuin teiniä :( Monella valmistajalla lastenvaatteiden koot loppuvat tosiaan aivan liian aikaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ehdottoman hyvä kuosi tytöille ja pojille. Ihan yhtä söpöjä koiruuksia kenen tahansa lapsen päällä :D

      Meillä on kans kaapissa paljon kesävaatetta viime kesältä, mutta yllättävän suuri osa lähti kyllä poistokasaankin eli pieneksi jää vaatettta nyt urakalla.

      Tämä 128 - 134 koko on sellaista murroskokoa, jossa monilla merkeillä mallistot muuttuu ns. koululaismallistoiksi eli söpöyttä ja lapsekkuutta on enää vaikea löytää. Toki poikkeuksiakin on, mutta meillä ainakin neiti tykkää vielä söpöistä ja ihanista jutuista ja väreistä. Ja hyvä niin! Harmi vain, että monikaan merkki ei ole tätä oivaltanut. Onneksi poikkeuksiakin löytyy :)

      Poista
  4. Onpa suloinen dalmatialaismekko <3 Äiti aina kertoo, että dalmatiankoira oli lapsena lempikoirani. Minä jopa leikin olevani dalmatiankoira :) Tuollaisessa mekossa sellaiset leikit olisivat olleet helppoja... Mukavaa viikonloppua ja naistenpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dalmatiankoira on näyttävä ja sellainen rotu, jonka jopa meikäläinen tunnistaa :D

      Mukavaa viikonloppua ja naistenpäivää sullekin! :)

      Poista
  5. Kissaihminen minäkin.
    Ei ole varaa shoppailla joten vanhoilla mennään, mutta eipä ole kasvupyrähdyksiäkään odotettavissa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä me kissaihmiset koirista onneksi ainakin kuvissa tykätään :D Onhan ne suloisia!

      Tässä olisi muuten hyvää postausainesta. En minäkään shoppaile juurikaan itselleni mitään. Tosin viimeksi parin vuoden osa-aikaisen työn jälkeen, kun aloitin kokopäiväisen. Innostuin shoppaamaan itsellenikin. Tuli uusittua kaikki kengät ja ulkovaatteet :D Osa-aikaisen hoitsun palkalla on pakko priorisoida hankinnat lapseen. Itselle ei onneksi tarvitse ihan joka kauteen uutta hankkiakaan, jollei sitten vyötärö ala muuten kiristää. Sulla nyt ei ole sitäkään ongelmaa ;)

      Poista
    2. Juu, ei ole ei ongelmaa et vyötärö kiristäs. Aivan oikeassa olet. :D

      Poista
  6. Mäki oon ehkä enempi kissaihminen. Vahtikoiran voisin ottaa, semmoisen joka pysyy eteisessä, on iso, ei haise, eikä varistele karvojaan eikä kuolaa. Niin ja tarpeensakin tekee vaikka vessaan. Eli joo meille ei ole tulossa koiraa, eikä tosin kissaakaan.

    Mutta eläinkuosiset vaatteet, tarkoittaen nyt eläinten kuvalliset vaatteet ovat meilläkin in. Erityisesti ekaluokkalainen tykkää, mutta ihastuttaa ne tuota pienempää poikaakin, sen minkä batman ja taisteluinnostuksiltaan ennättää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Jep, haisematon, kuolaamaton ja oikeastaan ihan olematon koira on ainoa, jonka voisin ottaa :D Parempi siis suosia vaan koiravaatteita.

      Karvakuonot on söpöjä vaatteissa. Ja onneksi vielä kelpaavat pikkukoululaisille :)

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...