sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Huikea show!

Me vietimme perheen kesken -seurassamme vain täysi Hartwall areenallinen kanssaeläjiä, ihanan ystävänpäivän Disney on Ice - Satuja ja Seikkauluja jääshowssa. Heräsimme lippujen hankintaan vähän liian myöhään ja paikkoja oli enää jäljellä areenan hattuhyllyllä. En varmasti hymyillyt ensimmäiseen tuntiin ollenkaan, koska katsomon jyrkkyys ja korkeus hirvitti niin paljon. Paikoiltamme näki kuitenkin tapahtumat ihan kivasti ja neiti nautti esityksestä ihan koko rahan edestä.


Olimme Disney on Ice showssa ihka ensimmäistää kertaa. Vaikka ennalta tiesin shown olevan hieno, yllättivät värit, valot, äänimaailma ja pienimuotoinen pyrotekniikka silti. Tarinoina showssa oli mukana Pieni merenneito, Kaksin karkuteillä, Kaunotar ja Hirviö sekä Frozen. Tarinoiden kerronta oli lyhennettyä ja nopeatempoista. Itse huomasin, että Pienen merenneidon Disneyversion katsomisesta on liikaa aikaa, koska tarinan lopputulos yllätti. Lisäksi tajusin, etten ole nähnyt Kaunottaren ja Hirviön Disney elokuvaversiota ollenkaan. Jouduin kysymään tytöltä nolona, että mitä jäällä tapahtuu. Hirviömäisen kaunis aukko sivistyksessä on kyllä paikattava pikimmiten.


Kanssakatsojista täytyy sanoa sen verran, että takana oli ihana noin parivuotias poika, joka reagoi jännittäviin kohtauksiin huutamalla kurkku suorana "Oi, oi, oooooooooooooo!" Lasten jaksaminen showssa oli ihailtavaa. Vieressäni oleva noin 5-vuotias tyttö tosin selvästi väsähti väliajan jälkeen ja nojaili isäänsä. Meidän 7-vuotias jaksoi kyllä ja lauloi varsinkin Frozenin lauluissa mukana sen minkä pysyi.


Pieni miinus esityksen aikana oli voimakkaana leijunut järkyttävä sienijalkahikisukkien, pierulihapullien, juustonaksujen tai ehkä jopa vaipanvaihdosta aiheutunut hajuhaitta. Hajun lähde ei selvinnyt meille koskaan ja ajauduimme miehen kanssa väittelyyn paluumatkalla siitä, mistä haju oli tullut. Ihan mahtavaa olisi kuitenkin, jos hikisukat pidettäisiin massatapahtumissa ihan siellä oman kengän sisäpuolella, vaipat vaihdettaisiin siellä, missä ne kuuluukin vaihtaa ja järkyttävän hajuiset ruoat jätetään kotona syötäviksi. Aamen! Varustauduimme reissuun hyvin, mutten oikeasti tajunnut, että myös happinaamareille olisi tarvetta.


Hajusta huolimatta tapahtumasta jäi päällimmäisenä mieleen upea show -kokonaisuus, joka viihdytti niin lapsia kuin aikuisiakin. Kaikkiin show -osuuksiin oli panostettu ja näytöksissä nähtiin upeita nostoja ja jopa hyppyjä. Tyttö odotti eniten Frozenia, joka olikin odottamisen arvoinen tehosteineen ja lumisateineen kaikkineen. Frozenin tarina oli itsellänikin tuoreena muistissa.


Nyt, kun koko mennyt viikko on odotettu ja jännitetty Showta, kukaan ei muistanut, että tänään on laskiaissunnuntai. Pitäisikö tänään vielä oikeasti kaivaa Kenwoodi esille ja alkaa vääntää pullataikinaa. Onko vaihtoehtoja?



Mites muiden viikoloppu on mennyt?

25 kommenttia:

  1. Itse olin ekaa kertaa siellä piippuhyllypaikoilla katsomassa Robbie Williamsia. Olimme vielä niin ajoissa paikalla, että alemmat rivit olivat aivan tyhjät. Siinä meinasi iskeä pahempikin korkean paikan kammo. Hetken aikaa harkitsin jopa keikan väliin jättämistä. Sitten kun rivit täyttyivät edessäni, niin istumapaikka ei tuntunut enää niin ahdistavalta.

    Ei muuta kuin laskiaspullien tekoon :) Itse ulkoistin sen eilen Fazerille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis sepä se! Me oltiin kans paikalla heti, kun ovet avattiin eli tuntia ennen shown alkua ja se siinä hirvittävää olikin, kun paikat olivat edessä vielä pääosin tyhjiä siinä vaiheessa. Mulle iski hirveä pyörrytys, kun katsoin alas ja tunne, että tiputaan justiinsa alas. Kyllä se siitä sitten helpotti, mutta ei kyllä hymyilyttänyt aluksi yhtään. Ilme oli varmaan järkyttyneen sekava :D Onkohan siellä katsomossa koskaan sattunut mitään tippumisia tms.?

      Poista
    2. Ja meillä laskiaispullien leivonnasta innostui isukki. On tää niin helppoa! :D

      Poista
  2. Ihanan kuuloinen reissu! (Miinus hajuhaitat, tirsk)

    Meillä tuli harmillisesti kuun budjetti vastaan, ja reissu jäi tekemättä. Pikkulikka toiveikkaana joka kerta mainoksen tullessa telkkarista kysyi josko mentäisiin, mutta vastaus pysyi samana, niinkuin tilin saldokin. Mutta sen sijaan pidettiin Disney-leffamaratoni kotona ja ostettiin karkkia ja pillimehuja. :) Eikä pahaa mieltä jäänyt kenellekään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mukava ja antoisa reissu! Hajuhaitatkin alkaa pikkuhiljaa jo naurattaa. Eilen ne eivät kyllä tuntuneet kovin kivoilta :D

      Jahkailin kans lippujen oston kanssa, koska osa-aikatyötä tekevänä tilanne on heikompi kuin normaalisti. Nyt täytyy sitten himmailla muuten hankintojen ja elämisen kanssa, mutta oli tuo reissu kuitenkin sen arvoinen :) Disney-leffamaratoni kuulostaa kyllä kans kivalta! Voisin toteuttaa ideaa meilläkin joskus.

      Poista
    2. Meillä mennään yhden huonosti palkatun vanhemman tuloilla, joten tiukoilla ollaan aina välilä. Nyt vaan hupeni säästöt kesän lentolippuihin ja lisää pitäisi säästää, ettei minilomalla tarvitsisi nukkua sillan alla. ;)

      Poista
    3. Mutta te pääsette kuitenkin kesällä matkalle! Vau! Mä en uskalla mennä lentokoneeseen, eikä tyttö laivaan, joten meidän matkat on sitten näitä tapahtumien kiertämisiä Suomessa :D Tsemppiä säästämiseen ja tarjousten kyttäämiseen! Eiköhän teille löydy kiva vaihtoehto majoitukseen ennen lomaa kuitenkin :)

      Poista
  3. Just juttelin yhden ystävän kanssa, että ens vuonna pitää viedä 3- ja 5-vuotiaat katsomaan showta. Oli varmasti upea. Haisuleista olen kyllä ihan samaa mieltä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 3- ja 5-vuotiaat varmasti nauttivat jo esityksestä. Liput kannattaa kyllä hankkia ajoissa, jos meinaa mennä, ettei tarvitse ihan katonrajaan kiivetä :D Show oli kyllä upea ja aika kului kuin siivillä.

      Haisulit kuuluvat Muumeihin, ei Disneyn satuihin :D Tänään jo hajut naurattaa, eilen oli kyllä melko tuskaisia hajuhetkiä katsomossa, eikä hämärässä edes pystynyt paikantamaan kunnolla, mistä haju tuli :D

      Poista
  4. Mä olen liehunut ja reissannut alkuvuoden vapaani niin epätyypillisen paljon, että otin tän viikonlopun nyt ihan sohvailun kannalta, vaikka eilen olisi ollut tsäänssit päästä Joensuuhun keikalle (se siis on vähän kauempana, en jaksanut). Laskiaispullia en kyllä ala vääntämään kun en tykkää, ja jos lapsukaiseni kotiuduttuaan sellaisia vaatii, niin voin tehdä täytettyjä rahkalettuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No te olette kyllä reissanneet, joten löhöviikonloppu tuli varmaan ihan tarpeeseen :D

      Meillä mies leipoi laskiaispullat ihan alusta asti itse. Rahkaletut kuulostavat kyllä ihan hyvältä suunnitelmalta nekin! Nam!

      Poista
  5. Me ei olla koskaan oltu katsomassa tuota jääshowta. Täytyy miettiä sitä ehkä sitten ensivuodeksi. Viikonloppu on mennyt yöt töissä ja päivät nukkuen. Vielä viimenen yö tänään ja sit vapaat, voidaan siis korjata laskiaistiistaina, tämä sunnuntain jättämä aukko :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin oltiin katsomassa jääshow nyt ihan ekaa kertaa, eikä tästä varmaan mitään vuosittaista perinnettä ole tulossa, vaikka upea show olikin.

      Musta ei kyllä olisi yötöihin, kun en osaa päivällä nukkua, vaikka kuinka väsyttää. Kyllä sitä laskiaista tosiaan ehtii viettää siten tiistainakin :)

      Poista
  6. Olisipa yksi unelmani nähdä vastaavanlaisia jääshowta tai muita isompia esityksiä. Näyttää niiin ihanalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni on ollut kans monen monta vuotta mielessä, että jääshow on joskus nähtävä. Visuaalisesti kaunista katsottavaa valoineen ja väreineen. Pidemmällä putkella sain ihan kelpo kuviakin otettua, vaikka istuimmekin melkein niin kaukana ylhäällä kuin olla ja saattoi.

      Poista
  7. Varmasti ollut upea show. En epäile yhtään, mutta hyi häpeä et ole katsonut mun Disney elokuvien suosikkia Kaunotarta ja Hirviötä! Nyt äkkiä paikkaamaan tilanne! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Pidin ihan itsestään selvyytenä, että olen sen nähnyt, mutta enpä olekaan ja eilen sen vasta tajusin. Tyttö sanoi nähneensä sen koulun iltapäiväkerhossa, joten missäs minäkään olisin sen nähnyt :D Hirveä moka!

      Poista
  8. Tuo on ollut varmasti ihan mieletön. Pitää kyllä joskus mennä lasten kanssa (ainakin osan) tuonne. :) Jos vaikka vuoden päästä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isomman lapsikatraan kanssa reissu tulisi kyllä maksamaan mansikoita, joten porrastaminen on hyvä idea :D Hieno show oli kyllä. Todellakin jotain erilaista elokuvien ja teatterin rinnalle.

      Poista
  9. Voiiii kun ihana reissu!! Mä haluan kans viedä kikkara kattomaan näitä, kun ikää tulee pikkusen enemmän =)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikan päällä oli paljon melko pieniäkin Disney faneja, mutta mua olis kyllä hirvittänyt ainakin yläkatsomoon tulla esim. taaperoikäisen kanssa, koska itseäkin pelotti :D Pienetkin lapset jaksoivat katsoa esitystä hienosti, mutta toisaalta kerrontatempo oli sen verran vauhdikasta ja lyhennettyä, että varmasti isommat saivat kerronnallisesta puolesta pieniä enemmän irti. Kokemus tuo oli kuitenkin ihan kaikenikäisille. Pienimmille paikoin ehkä vähän jännittäväkin.

      Poista
  10. Oletpa saanut hienoja kuvia napsittua sieltä korkealta! Istuttiin alempana ja katselin yläkatsomoa jossakin vaiheessa hikikarpalot otsalla (vaikken edes siellä ylhäällä käynytkään itse), niin korkealta näytti.
    Meillä oli mukana Tytön 3-vee tarhakaveri, ja hän ei meinannut kyllä jaksaa koko showta. Kyseli vain, että milloinkas se erätauko on :)
    Tyttö jaksoi itse kyllä koko esityksen hienosti. Suurin motivaatio oli Frozen, jota saikin odottaa aina viime hetkille asti. Hieno show ja tuo Frozen kyllä oli odotuksen väärti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän yläpuolella taisi olla enää vain kolme tai neljä riviä, joten tosi ylhäällä oltiin. Vieläkin hirvittää. Katsomo oli niin jyrkkä ja kulkuvälä niin kapea, että kaiteen olisin tarvinnut :D

      Meillä suurin odotuksen kohde oli myös Frozen ja kyllä se odotuksen arvoinen olikin. Varmasti riippuu paljon lapsesta, mutta varmasti monelle 3-vuotiaalle show on kuitenkin vielä aika pitkä ja raskas. Onneksi oli välissä pieni erätauko kuitenkin :D

      Poista
  11. Hei! Onko tämä vain pikkulasten juttu, vai osaatko arvioida tykkäisikö 11-vuotias myös? Onko siellä vanhempia lapsia lainkaan yleisössä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että myös 11-vuotias tykkää kovasti, jos teemat kiinnostavat! Itse nautin kokemuksesta ainakin ihan täysillä. En muista enää tarkasti, minkä ikäistä lapsiporukkaa katsomossa oli, mutta uskon, että juuri isommat lapset saavat esityksestä enemmän irti kuin ihan pienet -ja ennen kaikkea jaksavat seurata esitystä paremmin :)

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...