lauantai 3. tammikuuta 2015

Koulurepun välitodistus

Täällä meilläpäin ekaluokkalaiset eivät saaneet jouluna todistuksia. Väliarvostelu tapahtuu kuulemma tammikuussa yhdessä opettajan ja meidän vanhempien kanssa. Näin on ihan järkevää, koska tässä vaiheessa lapset ovat vielä ilmeisesti hyvin eri vaiheissa esimerkiksi lukemaan opettelun suhteen. Pikkukoululaisille on turha suotta aiheuttaa paineita koulunkäynnistä vielä tässä vaiheessa. On mahtavaa, että jokainen saa edetä perustaitojen opettelussa omaa tahtiaan ja annetaan aikaa kouluun sopeutumiselle. Eihän alku ollut ihan ongelmaton meilläkään.

Lapset eivät saaneet siis välitodistusta, mutta miten pärjäsi ensimmäisen lukukauden tytön Ticketin reppu. Loin repulle korkeat odotukset jo ihan siitäkin syystä, että kyseinen kapistus ei pysynyt lähelläkään sitä budjettia, jonka koulurepulle suunnittelin riittävän. Ensimmäinen miinus oli siis korkea hinta. Tästä saan syyttää tosin myös itseäni, koska en ollut hereillä, kun samoja reppuja myytiin eräässä liikkeessä puoleen hintaan juuri vähän ennen ostopäätöksen syntymistä.
Repun mukana tuli kevyt kassi esim. liikuntavaatteille. Pussukan saa kiinnitettyä tukevasti reppuun kiinni ulkopuolelle.
Plussana täytyy mainita, että repun mukana tuli erillinen repun ulkopuolelle klipseillä kiinnitettävä pussukka esimerkiksi liikuntavatteille ja kengille. Pussukka onkin ollut todella tarpeellinen, sillä tytöllä on torstaisin liikuntaa ja kirjastoautopäivä. Vaikka lainattavien kirjojen määrä on rajoitettukin kahteen per pää, ei repun pieni sisätila ole vetänyt koulukirjoja, kirjastokirjoja ja liikuntavaatteita. Plussaa siis pussukasta, mutta miinusta pienehköstä sisätilavuudesta.
Iso alaetutasku, joka on tarkoitettu eväsboxille käy myös iltapäiväkerhon varavaatteiden kuljettamiseen.
Ticketin repun mukana tuli myös tiivis eväsrasia, joka on mitoitettu suurimpaan foliovuorattuun etutaskuun sopivaksi. Loistava ominaisuus, jota varmasti tarvitaan maissa, joissa ei ole tarjolla vastaavaa kouluruokailusysteemiä kuin Suomessa. Meillä suurin sivutasku kätkee sisälleen tytön iltapäiväkerhon toivomat varavaatteet. Iltapäiväkerhossa ulkoillaan paljon, joten vaihtosukille ja -sisähousuille on ollut erityisesti tilausta. Maitolasivahinkojen varalle olen mahduttanut taskuun myös varapaidan. Kaikki vaihtovaatteet mahtuvat taskuun juuri sopivasti. sivutaskuihin mahtuu lisäksi vaihtokäsineet ja taskuja löytyy lisäksi myös kirjastokortille ja muulle tuiki tarpeelliselle välineistölle. Plussaa siis suuresta etutaskusta ja toki kestävälle ja tiiviille eväsrasiallekin aina käyttöä löytyy.
Pientä kulumaa ja käytönjälkeä...
Mites se kestävyys sitten? Joku varoitteli etukäteen, että Ticketin reput hajoavat alle vuodessa. Tämä selittyy sillä, että reppu on melko jäykkä, ja jopa painava. Repun ulkopohja on tukevaa materiaalia, mutta sivutaskut ovat kolhuille, hiekalle ja muulle lialle alttiina alvariinsa koulun lattialla pyöriessään. Selviä käytönjälkiä on nähtävissä myös tytön repussa muutaman kuukauden reppuilun jälkeen, vaikkei mistään reijistä vielä sentään voida puhua. Plussaa tulee repun tukevasta rakenteesta, mutta miinuksia siitä, että tukeva rakenne aiheuttaa sen, ettei ekaluokkalainen meinaa välillä jaksaa kantaa omaa raskasta reppuaan. Käytönjäljet ovat vielä mielestäni kohtuullisia.
Kuvat ensimmäisiltä koulupäiviltä alkusyksyltä.
Reppu (koko 5-8 v.) on kooltaan sopiva ekaluokkalaiselle. Se ei roiku polvissa ja sitä on tukeva kantaa. Repun mukana tuli erillisen jumppavaatekassin ja eväsrasian lisäksi myös juomapullo sporttikorkilla. Nämä lisäosat selittänevät myös repun suhteellisen korkeaksi kohonnutta hintaa. Taskuja on vaikka muille jakaa, mutta ainakin suurimmat niistä ovat löytäneet oman käyttötarkoituksensa. Kun kyselin tytöltä itseltään, että mitä hän on tykännyt repustaan, sain vastaukseksi: "Se on tosi kiva reppu, mutta kännykkätasku on kyllä ihan turha, kun et anna ottaa kouluun kännykkää mukaan!"

Niinpä niin. Näyttää vähän siltä, että äippä taas miettii asioita ihan liikaa, eikä keskity edes olennaiseen. Nautitaan nyt tästä repusta vielä ainakin kevääseen, sillä seuraava reppu ei olekaan sitten enää Ticket vaan alesta bongattu Reiman Otra.

Minkälaisia välitodistuksia antaisitte teillä käytössä olleille reppuleille?

Mukavaa lauantaita!


16 kommenttia:

 1. Meillä Dakine kuudesluokkalaisella, sama reppu mikä ekalle ostettiin :) Ei mitään käytönjälkiä! Että siihen nähden tuo on aivan toiselta planeetalta "kestävyydessä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä on kyllä reppu sitten maksanut itsensä takaisin jo moneen kertaan! Hienoa!

   Mietin täällä jo, että miltä Ticketin reppu mahtaa näyttää kevätlukukauden jälkeen. Voi olla, ettei siitä ole enää kenellekään pikkukoululaiselle kalua, vaikka nyt vielä näyttääkin ihan päällisinpuolin siistiltä noita alaosan kulumia lukuunottamatta. :/

   Poista
 2. Meillä Esikoisen eka Ticketin reppu kesti ekaluokan ja pääsi sen jälkeen vielä hetkeksi jatkokäyttöön toisaalle. Toinen Ticketin reppu kesti hieman paremmin tokaluokan ja samaa reppua on käytetty nyt kolmasluokkakin. Viime vilkaisu tosin osoitti, että jos kestää kevätpuolen loppuun, olemme onnekkaita...Eli kuluvaa käyttötavaraa on meilläkin nämä reput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin jaksan uskoa, että meidänkin reppu voisi vielä kestää jonkinlaisessa kunnossa toisenkin luokan, mutta sisätilavuus on sitä luokkaa, että isommalle repulle on kyllä tilausta ainakin päivinä, jolloin on liikuntaa tai kirjastoautokäyntiä.

   Käyttötavaraahan reput ovat ja varmasti pyörivät pienillä enemmän lattioilla kuin isommilla -ja toki repun käyttökesto on ihan lapsestakin kiinni. Omat koulureppuni ovat säilyneet näihin päiviin asti siistissä kunnossa... oma lapseni käyttää tavaroitaan huomattavasti huolettomammin :D

   Poista
 3. Me hankimme ekan alkaessa Kånkenin ja hyvin se on kestänyt, sama reppu käytössä nyt tokalla luokalla. Väri on vaaleanpunainen ja se on kyllä likastunut, en ole tosin koittanut reppua pestäkään. Reppu on tilava ja helppo pakata kun sen saa "kokonaan auki". Taidan hankkia pikkuveljelle myös saman merkkisen kun syksyllä koulu alkaa. Hinta kyllä sattuu sydämeen, josko jostain löytyisi edes pienellä alennuksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kånken on varmasti toimiva ja simppeli reppu ilman turhia vempaimia. Kestää varmasti, vaikka kyllä sillä hinnalla saa kestääkin. Löytyykö Kånkenista kunnon pesuohjeita. Yritin etsiä sellaisia Ticketistä huonolla menestyksellä. Oletankin, että vain pintapesu kannattaa.

   Poista
  2. Tuohon Kånkenin pesuun. Meillä tytöllä vaaleanpunainen mini ja sen olen jo kahdesti pessyt. Ei varmaan ohjeen mukaan saisi, mutta likaisenakaan ei voi käyttää joten ajattelin että jos menee pilalle pesussa samapa se. Kestänyt meillä pesukoneen käsinpesuohjelman. Mutta omalla riskillä. Aivan puhtaaksi ei tule (sappisaippuaa olen laittanut tahroihin, en muuta pesuainetta) ja sanoisinkin vaaleanpunaisena olevan yksi epäonnistuneimmista ostoistani

   Poista
  3. Vaaleanpunainen on kyllä arka väri ja reput nyt pyörivät välillä ties missä. Hyvä, jos olet saanut Kånkenin pahimmat tahrat pois pesussa ilman, että reppu on kärsinyt pesuvaurioita. :) Kyllä puhdasta reppua on kuitenkin aina kivempi käyttää kuin likaista.

   Poista
 4. Pääasia että tyttö ite tykkää repustaan ja tuntee sen toimivaksi. :)
  Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten on neitikin ollut tyytyväinen reppuunsa, mutta välillä ei jaksa sitä kuulemma millään kantaa, kun painaa niin kovasti. Kyse voi olla myös peruslaiskuudesta :D Mutta kyllä tuollainen kovikkeita ja himphamphumppeleita täynnä oleva reppu painaa oikeasti jo tyhjänäkin enemmän kuin moni muu samankokoinen reppu.

   Mukavaa iltaa! :)

   Poista
 5. Meillä samaa reppu sinisenä ja tokaluokkalaisella pojalla. En huomannut muuta kun et heijastinnauhoissa jossain kohti (saumoissa) pientä kuluma, ei mistään rikki, vaikka reppau heitellään välil miten sattuu. Itse ostin Stylepitistä puoleen hintaan ja ollaan ihan tyydyväisiä, varsinki poika tykkää kun on paljoin taskuja ym. Minusta reppu on aika raskas, mutta poika ei ole valittanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoissa saumoissa kulumaa jo täälläkin. Mä missasin sen Stylepitin alen, vaikken yleensä alebongarina niitä missaile :D No, hyvä reppuhan se vielä on ja ei ole muuten kenelläkään luokkakaverilla samanlaista. Reppu on kyllä painava ja siitä tyttö valittaa vähintään viikoittain. Hyvä, jos teillä poika ei moisesta välitä, eikä valita :)

   Poista
 6. Hei, toivoisin postausta koululaisen ulkovaatteista. Eli mitkä käsineet toimivat kun ei ole päiväkodin henkilökunta auttamassa hihojen kanssa? Entä takit/housut/haalarit? Välikerrokset? Kengät? Meillä ensi elokuussa koululainen ja mietin pitääkö ulkovaatetus suunnitella toisin kuin tähänsaakka.

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Katsotaa, mitä saan aikaiseksi. Vaatetusasiat on kyllä mietityttäneet paljonkin ja montaa asiaa täytyy miettiä nyt ihan eri tavalla käytännön kannalta kuin vielä vuosi sitten. :)

   Poista
 7. Moi osaatko sanoa käyttääkö ekaluokkalaiset tytöt vielä talvihaalaria? Terveisin yhden eskaritytön äiti Hervannasta:) ps.sulla on kiva blogi ja suloinen tyttö:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Varmasti riippuu paljon lapsesta ja kavereidenkin mielipiteestä, että kelpaako haalari vielä. Meillä on sen verran onnellinen tilanne, että tyttö vaatimalla vaati saada haalarin kouluun, koska muillakin on. Haalari kyllä helpottaa ja nopeuttaa välitunneille siirtymistä ainakin meidän laiskan pukijan osalta huomattavasti. Olen muuten tekemässä postausta pikkukoululaisen talvikamppeista lähipäivinä ;)

   Kiitos kehuista :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...