keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Yllättävän kivoja ketjukamppeita

Blogeissa on viime viikkoina näkynyt jonkin verran myös yllättävän kivoja "ketjukamppeita". Olin juuri karsinut tytön kaapista muutamia kulahtaneita ja pieneksi jääneitä toppeja, joten innostuin itsekin selaamaan Lindexin nettikauppaa. Toppien, sukkien ja alushousujen lisäksi ostoskoriin olisi sujahtanut myös useampi tosi kivan näköinen paita tai tunika, mutta näytti siltä, että moni suosikki oli loppuunmyyty. Siis mitä, hä? Ketjukamojahan saa olla nykyään kyttäämässä kuin Mini Rodineja konsanaan. Enkä kyllä toisaalta ihmettele. Kimalletunika tuli juuri pesusta moitteettomassa kunnossa, eikä vaatteesta tarvinnut pulittaa kuin (ylöspäin pyöritettynä) kympin verran.

Tilasin paketin postikuluja säästääkseni liikkeeseen ja maanantaina pyörähdinkin kaupungilla ihan vain siinä toivossa, että olisin nähnyt livenä edes vilaukselta Molon toppaa jossakin. (Vilauksen näinkin, mutta meidän kannalta ihan liian pienen vilauksen.) Lindex kuitenkin yllätti positiivisesti. Rekissä roikkui yllättäen meidän koossa vaatteita, jotka netin mukaan olivat loppuunmyyty liikkeestäkin jo reilu viikko sitten.
Tunikan valitsin koossa 134/140, koska halusin siihen väljyyttä ja liehuvuutta. Muut paidat ovat koossa 128 ja tyttö lähtikin kouluun tänään keskimmäisessä tähticollegepaidassa sillä erotuksella, että paidan alle tuunattiin pidempi musta toppi. Vaaleanpunaisen tähtineuleen alle tuunaamme valkoisen topin. Kivaa, huoletonta kouluvaatetta!

Tänään alkaakin sitten talvikamojen perkaaminen ja todennäköisesti uusien tarvittavien toppavaatteiden todellisen tarpeen kartoittaminen. Kivaa!

Mites siellä, joko ketjukamppeet on tsekattu ja toppatarve kartoitettu?

22 kommenttia:

  1. Nuo on kivoja, mutta ärsyttää, kun 128 ylöspäin on noita lyhyitä malleja. Ptkäselkäisellä ei ene mikään ilman alustoppia. Niitä lasten kuoseja saisi saada 134 kokoon saakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kans kyllä suosittu pidempiä paituleita ja varsinkin talvella ne ovat käytännöllisempiä. Toppia on kyllä pakko tuunata alla, sen huomasin itsekin. Me ollaan kans just siirrytty isompien puolelle ja harmittelin, kun koossa 122 olisi vielä saanut montaa herkkujuttua, mitä sitten ei enää meidän koossa ollutkaan.

      Poista
  2. Mä olen aina ostanut ketjukamppeitakin - aina sieltä joku kiva paita tai hyvänvärinen basic löytyy :) Ja neidin kaapissa on nykyään varmaan suurempi osa H&M ja kumppaneita kuin merkillisiä vaatteita.

    Pienimmän topat just kokeiltiin ja ne on kaikki jees, huh! Eskarilaisen pitää kokeilla loput omansa - toppahousut oli näköjään samanpituiset koissa 116 ja 122, jännää vähän... Tyttärelle uskoisin mahtuvan kaikki, mut onkohan jemmatoppahousut liian isot - pitää ottaa selvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meilläkin on ketjukamppeita yleensä ollut kaapissa enemmänkin, mutta nyt jostain syystä ei ollut juuri mitään. Oli siis korkea aika päivittää asia kuntoon. Paljon kivempi hukata liikkatunnin yhteydessä koululle kympin paita kuin se melkein viidenkympin merkkilapulla varustettu :D

      Mua kans hirvittää toi toppahousukasa. Siinä on 116 senttistä, 122 senttistä ja yhdet 128 senttiset ja kaikki näyttää ihan suunnilleen saman kokoisilta. Huonolla tsäkällä kaikki on pieniä, vaikka neidillä pituutta nyt siis noin 120 cm. Mikään ei ole ainakaan liian suurta. Se on varma :D

      Poista
  3. Lindexillä oli keväällä tosi laadukkaita vaatteita. Kesäksi ostinkin pojalle muutaman kesävaatteen. Nyt syksyllä tilasin niin mitoitus oli leventynyt ja en ollut oikein tyytyväinen suurimman osan laatuunkaan. Hirveästi siis vaihtelee. H&M on välillä ollut kans laadukkaita mutta nyt eteenkin vauvojen printtipaidat tuntui tosi surkeille ja lähti heti palautukseen. Mutta välillä tekee hyviä löytöjä ja ne tosiaan myydään nopeasti loppuun. Tuo keskimmäinen paita on ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok. Meillä on kans pääasiassa suosittu pidemmän ja kapean mallisia vaatteita, mutta nyt oli ihan kiva ainakin tämän ikäiselle laittaa välillä vähän lyhyempää ja leveämpääkin. Tunika tuntui selviytyvän pesusta hyvin arvosanoin, muita en ole vielä pessyt. Jaa-ah, saa siis nähdä, olenko vielä viikonkin päästä tyytyväinen :D Meillä ei taida tällä hetkellä olla H&M:ltä käytössä kuin kaulahuivi. Kiva huivi onkin. Aiemmin kaikki perustrikoo oli H&M:ltä ja laatu oli silloin ainakin hyvää. Nykylaadusta en osaa sanoa. Pitäis ehkä testata.

      Tuo keskimmäine paita oli se, joka mua kans eniten kiinnosti ja se oli loppuunmyyty joka paikasta. Onneksi kuitenkin rekissä, poikien puolella roikkui meidän koossa peräti kolme paitaa. Livenä se muuten istui päällä paremmin kuin kuvassa ;)

      Poista
  4. Hih, olet vissiin lukenut mun ajatukset. Meinasin kerran kysyä, että ostatko koskaan Anttilasta, Lindexistä tai muusta vastaavasta liikkeestä vaatteita. :) Nyt sain vastauksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostan, ostan, enkä missään nimessä väheksy markettien tai ketjujen vaatteita yhtään. Täytyy vain myöntää, että viimeaikoina eräät vaatemerkit on vain vieneet sydämen ja rahat siinä sivussa :D

      Poista
    2. Vinkkaa mulle muuten heti, jos sinne Reimaan tulee alennuksia. Mun on aivan pakko saada sieltä yks ihana talvitakki. ;) Kengät ovat vielä harkinnassa.

      Poista
    3. :D Vinkataan. Mä mitään muuta nykyään tekään kuin kyttään aleja ja alekoodeja!

      Poista
  5. Toppavaatteet on hankittu jo viime kevät-talven alesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin näyttäs olevan asiat täälläkin. Neiti ei ole kesän aikana kasvanut kuin max. pari senttiä, joten viime talven toppavaatteet menevät vielä. Huh, mikä helpotus :)

      Poista
  6. Meillä on aina osa vaatteista nimenomaan h&m:n ja lindexin. Osa niistä vieläpä huippuhyviä. Menevät myös kivasti kaupaksi jälleenmyydessä ja olen usein saanut puolet hankintahinnasta jälleenmyydessä. Käyttöhinnaksi ei siis paljoa jää.

    Tietynlaisiin tilaisuuksiin (mökille, metsäretkelle, päiväkodin maalauspäivään...) en vain halua laittaa niitä kalliita ja hienoja merkkivaatteita. Eipä sitten harmita jos vaatteisiin tulee mustikkaa/pihkaa/maalia tai repeytyy oksaan puissa kiipeillessä. Ulkoiluvaatteet on kyllä lähes ainoastaan Reimaa, eli kallista merkkivaatetta. Kauhuissani usein ajattelenkin eskarin metsäretkipäivää, että mitä jos se hieno takki repeää. Hullua.

    Kesäaikaan on helpompi valita juurikin ketjuvaatteet päälle niinä vaarallisimpina päivinä. Tänään oli metsäretkipäivä eskarissa. Onneksi oli niin lämmintä, että poika saattoi hyvin mennä halvassa Ciraf-verkkapuvussa.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin meilläkin on aiemmin ollut, että osa vaatteista on ketjukamaa ja olen ollut laatuunkin pääosin tyytyväinen. Mikä lie viime aikoina vaivannut, kun olen ketjut ihan vallan unohtanut.

      Niin totta! Meillä on kans pääsääntöisesti rymyvaatteet hälläväliä meininkiin ja paremmat vaatteet sitten hienosteluun ja parempiin tilaisuuksiin. Kieltämättä nyt on käynyt mielessä, että kouluun varmasti katoaakin vaatetta herkemmin kuin esim. päiväkotiin, kun en aina ole välttämättä itse varmistamassa, että tuleeko kaikki kotiin, mitä kouluun on viety.

      Metsäretket on kivoja, mutta juu, ei ehkä ihan ykköset päällä kuitenkaan :D

      Poista
    2. Itse käyn koulujen saleissa paikallisen voimisteluseuran jumpparyhmissä. Siellä kyllä näkee eteisen naulakoissa ja pukuhuoneissa niitä koululaisten vaatteita kasapäin. Ja onpa siellä roikkunut esim. hyvännäköiset Reiman ulkohousut koko viime talven. Kukaan ei niitä hakenut ja kaipa ne jotenkin keväisin poistetaan...jonnekin.

      -T-

      Poista
    3. :D Iiik! Tuota juuri pelkään, että vaatteet vaan unohtuvat johonkin. Paljon vähemmän tulee päänsärkyä, jos naulakkoon unohtuu viikoiksi joku edullinen vaate kuin kalliimpi muotiluomus.

      Poista
  7. Kivat löydöt! Pojilla on paljon ketjukamppeita. Housut aivan vallan H&m ja kovasti tykkään hinta-laatusuhteesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä jäi H&M:n collegehousut käyttämättä silloin joskus, kun eivät pysyneet reilun vyötärön takia päällä. Yhdet "vedenpitävät" ulkoiluhousut olen sieltä myös ostanut, mutta ne eivät kyllä pitäneet vettä yhtään :D Pitäis varmaan taas uskaltaa kokeilla! Yksille edullisille vk-housuille saattaisi olla tarve vielä tänä syksynä, kun reklamoin Pompin housut kesällä.

      Poista
    2. Vk-housuista meillä hyviä kokemuksia ja ovat hoikalle hyvät.
      Collarit kyl tosiaan hoikalla putoilee päältä!

      Poista
  8. Mä olen kanssa tehnyt nyt hyviä löytöjä ihan Lindexistä ja Henkkamaukasta. HM:ssä on tosi edullista basicia.
    Meillä on muuten tota harmaata tähtikuosia housut, ja niistä kului polvien kohdalta tähdet ekan pesun ja käyttökerran jälkeen =(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outs! Täytyykin tarkkailla tähtipaitaa. Eilen sen pesin ekan kerran ja ainakin ensipesustaan paita selvisi ihan priimana :) Toki housuihin kohdistuu vähän enemmän kulutusta kuin paitaan muutenkin.

      Meilläkin on aiemmin ollut paljon basic -trikoovaatteita H&M:lta ja ovat kyllä olleet hyvää laatua.

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...