lauantai 13. syyskuuta 2014

Tyttösateenkaari sovituksessa

Toppatarve tulevalle talvelle rajoittui alunperin vain pidempään ja siistimpään toppatakkiin. Pasmat menivät kuitenkin sekaisin, kun ihastuin aivan täysillä Molo Kidsin Cathy Girly Rainbow talvitakkiin. En ymmärrä, miten tässä näin pääsi käymään. Viimeaikoina meillä on parhaamme mukaan yritetty kasvaa ulos kirkkaista väreistä. Lisäksi olen yleisestiottaen raitakammoinen eli välttelen ostamasta minkäänlaisia raitavaatteita. Viimeaikoina olen tosin huomannut tässäkin muutoksen. Olenkohan tullut viimeinkin immuuniksi raidoille?

Kirkkaat värit ja Molo Kidsin ulkovaatteiden hyvät heijastimet alkoivat kiinnostaa, kun ajattelin pikkukoululaista yksin ylittämässä tietä talvisen hämärissä maisemissa. Girly Rainbow ei luulisi jäävän näkemättä keneltäkään.
Salamavalon kanssa otetut kuvat hämärähkössä eteisessä. Sävyt olivat näissä kuvissa kuitenkin luonnollisemmat kuin ilman salamaa otetuissa. Tyttö on noin 120 cm, takki 128 cm ja housut 134 cm. (Pipo Gugguu ja kengät Reima)
Koon valintaan sain nopeasti apua mittojen muodossa Aati O.sta. Ihan hirvittävän suurta eroa kokojen 128 ja 134 välillä ei ole, mutta päädyin lopulta kuitenkin ostoksissani pienempään takkiin ja suurempiin housuihin. Housut näyttivät paketistä otettuna pienemmiltä kuin sitten lopulta päällä. Takissa on tilaa hyvin kerrospukeutumiselle ja hihat eivät nouse käsiä nostettaessakaan vaan pysyvät hyvin ranteessa hihansuiden kumpparin ansiosta. Asusteiksi tähän riemunkirjavaan toppa-asuun olen suunnitellut pääasiassa mustia toppasormikkaita, mustaa pipoa ja mustia kenkiä.

Girly Rainbow -takin taskujen tehosteväri on meidän takissa erivärinen kuin aiemmin näkemissäni tuotekuvissa. En tiedä, miten väri määräytyy, mutta esimerkiksi L-E:n blogissa voi käydä vilkuilemassa, miten hänen tyttönsä takissa on toisella puolella violetti ja toisella puolella pinkki tehoste. Näkemissäni tuotekuvissa on ollut pinkit tehosteet. 
Kuva: Aati O. Tuotekuvassa on pinkit tehosteet taskujen edessä, käytännössä tehosteet saattavat olla jotain ihan muuta.

Toppatakin materiaali on liukkaampaa ja inasen jäykempää kuin esimerkiksi aikaisempien vuosien Polariksissa. Toppahousujen materiaali taas tuntuu käteen inan karheammalta kuin takin materiaali ja esimerkiksi viininpunainen raita takissa taittaa hieman violettiin, kun taas Grape Wine -sävyisten Jump toppahousujen väri taittaa enemmän punaiseen. Eron näkee kuitenkin vain läheltä tarkastelemalla, sillä sävyjen tummuusaste on hyvin lähellä toisiaan.

Jump toppahousuissa on säädettävä vyötärökuminauha, joten henkseleitä ei välttämättä tarvita ollenkaan. Sovitin kuitenkin meidän toisten Molon toppahousujen henkselit Jumpeihin ja ne ovat onneksi yhteensopivat. Housuissa on mukavantuntuinen musta fleecevuoraus pepun kohdalla samoin kuin takissakin hihoja lukuunottamatta.
Jump toppahousuissa on säädettävä vyötärökuminauha ja fleecevuoraus takapuolen kohdalla. Viime vuotisten Molon toppahousujen henkselit ovat yhteensopivat Jump toppahousujen kanssa.
Tämä on todennäköisesti meidän tulevan talven käytetyin toppa-asu. Takki ei kuitenkaan luultavasti mene kuin tulevan talven ja haaveilen jo Pearson Zepra takin kyttäämistä alesta ensi vuoden talven varalle. Jump housut nimittäin todennäköisesti tulevat mahtumaan vielä vuoden päästäkin, jollei nyt mitään ihmeellisiä tapahdu. 

Mites muut? Onko mieli muuttunut toppahankintojen suhteen matkan varrella? 


23 kommenttia:

  1. Ainahan se mieli muuttuu :D. Yllättävän kivalta kuitenkin näyttivät meidän kesäsäilöstä kaivetut viime talven haalaritkin. Tai ainakaan vielä en ole törmännyt uusissa mallistoissa kivempiinkaan.

    Ainoa minkä nyt kotiutin kun en osannut olla ilman on tuo sama sateenkaaritakki (kiitos linkkauksesta) ja se oli nimenomaan tähän talveen pakko saada.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta ihmetyttää se silti, että miten tähän tyttöraitaan näin pääsi rakastumaan :D Kirkkaita värejä ja raitaa. Olisitpa keväällä sanonut, että näin pääsee käymään, niin olisin naureskellut röhönaurut päälle :D

      Kyllä ne viime vuoden topatkin näyttää taas pitkästä aikaa ihan kivoilta. Jemmoja on kiva penkoa ja yllättyä!

      Kiitos itselles, muiden sovituskuvia on aina kiva katsella :)

      Poista
  2. Kaunis kokonaisuus:)...meidän neitille tuli nyt noi samat viininpunaset housut ja zebra takki,mustat hanskat. Tämä mamma on ihan myyty siihen zebra-takkiin,todella kaunis:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aloin kans lämmetä sille Zepra takille ja jos sitä suinkin jää aleen, niin se voisi olla tosiaan ensi talven juttu meilläkin. Siihen kävisi myös kivasti musta(-pinkit) asusteet, joita nyt on tullut hommattua. Joku muuten jossain kirjoitteli, että Zepra olisi vielä valloittavampi livenä kuin kuvissa. Itse en ole sitä vielä livenä missään nähnyt.

      Poista
  3. Mä en nyt käsitä miten te oikein porukalla niin rakastutte tähän kuosiin :D No ei mun tarviikkaan! Seeprasta kyllä tykkäisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suoraan sanottuna en ymmärrä itsekään, miten tässä näin kävi. Viimeinen niitti ostopäätökselle oli varmaan se, että tyttö itse ilmoitti, että tuon takin hän kyllä haluaisi. Mä sain sopivasti työpaikan samana päivänä, joten olin sitten vissii vähän normaalia hövelimmällä päällä :D

      Seepralle aloin lämmetä vasta tänään. Mutta juuri nyt olen tähän settiin oikein tyytyväinen. :)

      Poista
  4. Ihana takki! :) Mulle kans, vaan plääh ei koot riitä. ;)
    Mä haaveilen edelleen tästä http://www.reimashop.fi/Kategoriat/Reima/Lasten-ulkovaatteet/Lasten-takit/Takki/Coat%2C-Magena/p/521341-8390 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi Reiman takki on yks meidänkin suosikeista! :) 10% alekoodeja Reimalle on ollut jo liikkeellä, mutta riittääkö sen?

      Poista
    2. Ja siis se 10% alekoodi löytyy Korinnan blogista: http://korinna.bellablogit.fi/joko-mietit-talvitamineita-alekoodi/

      Poista
    3. Kiitos vinkistä. :) Just meinasin kysyä mistä sinä nää alekoodit aina löydät. Täytyy kysyä mieheltä riittääkö se 10 prossan ale. ;)

      Poista
    4. Myöhemmin syksyllä tai alkutalvesta on yleensä liikkeellä jo sitten vähän parempiakin alekoodeja. Toisaalta sitä vihreää ei ollut kauhean montaa enää jäljellä isommissa koissa... Vaikken tiedä, että täydentävätkö varastoa vielä jossain vaiheessa. Mä oon alekoodihaukka. Ne vaan löytyy, kun ottaa sen asenteen, ettei halua maksaa (juuri) mistään täyttä hintaa :D

      Poista
  5. Minusta pirteän näköinen takki.

    Elättelen toiveita, että selviäisin ensi talveksi miniostoksilla. Mitään en ole vielä testaillut, että hyvin voi käydä niin, että joudunkin toppaostoksille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se pirtsakka takki. Luulisi, että lapsi näkyy, kuulumisessa ei ole ollut koskaan ongelmaa :D

      Me soviteltiin viime vuoden topat pikapikaa yks päivä ja nyt ei ainakaan tämän Molohankinnan myötä pitäisi tulla puutetta, vaikka joku jäisikin pieneksi :)

      Poista
  6. Ihanan pirteä takki. Itse en ole oikein tykännyt Molon Rainbow-kuosista, mutta näissä sun sovituskuvissa takki näyttää aivan ihanalta. Minille on toppatakki hankittuna, mutta housut + asusteet puuttuu (postausta tulossa piakkoin ainakin takista). Nyt vielä mietinnässä hankinko vielä haalarin vai toisen takki+housut setin talveen.. Vai ostanko toisen setin vasta joulun jälkeen alesta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muhunkaan ole Rainbow -kuosi ennen purrut tällä tavalla. Mitä enemmän tuota katselee, sitä enemmän siitä tykkää. :)

      Jään odottelemaan teidän toppapostausta :) Mä liputan pienille aina haalarin puolesta ja luultavasti alkutalveen ei tarvita tänäkään vuonna kauhean montaa toppasettiä, vai mitähän talven suhteen on ennustettu?

      Poista
  7. Seepra ja muut kuosilliset paitsi perinteinen rainbow on just tätä erilaista kangasta. Jännityksellä odotan onko millainen käytössä kun pystyn vertaamaan perinteiseen matskuun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok, hyvä tietää! Meillä on viimevuotinen Polaris lähdössä kohta eteenpäin, joten en pääse käytännössä vertaamaan enää, mutta mielenkiinnolla kyllä tutustun näihin uusiin materiaaleihin. Käteen vaikuttavat hyviltä ja ehkä jopa likaahylkivämmiltä kuin aiempi materiaali. Luulisi, ettei enää sitä värin irtoamistakaan tästä kankaasta tapahdu. Meillähän ensipesussa Flamingo Polariksesta lähti ihan kivat värivanat narulla roikkuessa :D

      Poista
    2. Jostain luin et niist olis puuttunut joku käsittelyaine ja tänä vuonna sitä ongelmaa ei olisi :) hope so!

      Poista
    3. Tuollaista mä en ole kuullutkaan tai sitten mennyt ihan ohi koko info. Käteen tää uus tuntuu ainakin siltä, ettei päästäis väriä. IHan eri tuntuma :)

      Poista
  8. Tuo takki on kyllä niin ihanan näköinen, mutta harmikseni oli jotenkin ihan hassun mallinen tytölleni. Liian kapeaa mallia ja jos veti vetoketjun ylös asti tyttöä ahdisti kauluksen tiukkuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse säädin tuon vyötärökiristyksen tähän ensisovitukseen tosi tiukalle. Hölläsin vähän, että talvella mahtuu sitten oikeasti kerrospukeutumista alle. Nyt olla on vain toppi ja neulepusero. Kapeahkon mallinenhan tuo takki on ja ehkä kannattaa ottaa kokoa isompi, jos epäröi kahden koon välillä. Meillekään ei välttämättä tytölle se 134 senttinen ihan älyttömän suuri ollut sekään.

      Meilläkään neiti ei halunnut vetoketjua ihan ylös asti, mutta sama ongelma on joka takissa ja haalarissa alkutalvesta. Ahdistaa ennen kuin tottuu taas toppavaatteiden paksuuteen.

      Poista
    2. Joo varmaan isompi koko olisi muuten ollut parempi, mutta sitten hihat liian pitkät. Kävin nyt sitten ostamassa popin sellaisen tumman pinkin takin ja se on kyllä selkeästi parempi malli meidän tytölle, vetskarinkin saa ylös asti kiinni. Sain vielä 20€ alennusta kupongilla :).
      t.Lilli

      Poista
    3. Totta. Ei ole helppo liikkua, jos hihat on monella mutkalla. Hyvä, että Popin takki oli paremman mallinen. Se ei ainakaan laadussa ja ominaisuuksissa häpeä yhtään. Meilläkin jonkun verran Popin ulkovaatteita on suosittu. Tällä hetkellä käytössä on yhdet kuorihousut ja syksymmällä käyttöön tulee kevyttoppatakki. Toimivia vaatteita!

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...