perjantai 15. elokuuta 2014

Talvi tulee -takkipohdintoja koululaisneidille

Tytölle menee vielä suurin osa viime talvena käytössä olleista talvivaatteista. Mieltäni jäi vain kaivelemaan viime talvinen huippualesta hankittu Ticketin pidempi takki, jonka jouduin reklamoimaan ja palauttamaan valmistusvirheen takia. Tilalle en onnistunut löytämään samanlaista takkia enää yhtä hyvään alehintaan, joten jätin asian hautumaan. Nyt olisi siis pienet saumat, että neidin kaappiin mahtuisi vielä yksi niin sanottu siistimpi ja pidempi takki.

Ensin rakastuin Reiman takkeihin. Nättiä pidemmän tai tyttömäisen mallista takkia on laajassa valikoimassa joka lähtöön. Löytyy untsikkaa tekoturkissomisteella tai ilman ja halutessaan voi valita myös takin, jossa on teknisiä ominaisuuksia ja säänkestävyyttä. Niitä kuitenkin viime talvina Suomen talvessa on kaipailtu.
Kuvat: www.reimashop.fi.  Merope-takki, pikkukuva alh. oik. olisi käytännöllinen irrotettavien hihojen ansiosta. Loistava valinta toppaliivien ystävälle.
Joka syksy ihastelen myös Molo Kidsin toppiksia. Kuvissa takit näyttävät uhkeilta ja lämpimiltä. Molo Kidsin talviulkoiluvaatteet ovat meille ennestään tuttuja kyllä haalareina, mutta toppatakkia ei ole vielä koskaan henkarissa roikkunut. Enkä mene vannomaan, että roikkuisi vielä tulevana talvenakaan, vaikka näyttäähän Henrietta kyllä todella houkuttelevalta takilta.
Kuvat: http://www.boozt.com/fi/fi/molo/kids/tytoet/ulkovaatteet
Racoonin vaatteita tytölle olen hankkinut viimeksi pari vuotta sitten. CupCaken pilkut ja sydämet veivät sydämen, mutta mallistot jäivät Racoon -tuotemerkinkin myötä jotenkin junnaamaan paikoilleen ja lapsikin pääsi välissä kasvamaan. Tuttuja sydämiä ja pilkuja löytyy mallistosta edelleen, mutta myös uutta tuulahdusta on näkyvissä. Itse ainakin alkuinnostuin lumileopardeista ihan tosissani.
Kuvat: www.racoonoutdoor.com
Yllätyksekseni löysin itseni huokailemasta myös H&M:n suloisen värisille untsikoille. Olen kuullut viime vuosina vain positiivista kyseisen firman ulkovaatteista ja luulisin, että ainakin lauhemmilla keleillä takeilla tarkenisi hienostella ihan loistavasti. Hinnalla H&M:n takkeja ei ole ainakaan pilattu.
Kuvat: www.hm.com
Luulen, että pärjäämme alkutalven jo kaapissa olevilla takeilla, mutta viimeistään joulun jälkeisestä alesta täytyy hankkia jotain uuttakin. Suosikkeja on tällä hetkellä liian monta, joten olen ihan tyytyväinen, ettei valintaa tarvitse tehdä heti.

Joko teillä on tehty talvivaatepohdintoja tai hankintoja?

*Postaus sisältää linkkejä tuotteisiin tai sivustoihin, jotka liittyvät aiheeseen. En hyödy linkityksistäni mitenkään.

17 kommenttia:

  1. Just kirjoittelin ajastukselle postauksen ja kyllä meillä on kaikki vielä ihan hukassa. Valinnan vaikeus tulee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se hieno asia, että on mistä valita. Tässä syksysellä vain tulee informaatioähky, kun kaikki merkit tuuppaavat mallistonsa näytille. :D KYllä se siitä selkiytyy, kun alkaa tosissaan vertailla ja punnata asioita.

      Poista
  2. Jos olet vaan hienostelutakkia vailla, niin kantsii kyllä ottaa joku halpa H&M. Tai Pompilta alesta. Meillä on käsittääkseni ihan kaikkea ensi talvelle, ja vähän päällekin ;D No okei hattu ja hanska -tilannetta pitää sitten vielä tarkistella, mutta isot osat on jo (yli)miehitetty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin mietin ensin itsekin, että hienosteluun riittää edullinen takki vaikka Henkkamaukalta. Pompin untsikat eivät kuvien perusteella näyttääneet mun silmään kivoilta mallinsa puolesta, mutta täytyy miettiä sitäkin vaihtoehtoa, kunhan tulee sovituskuvia blogeihin... Toisaalta, jos nyt satsaisi vaikka Reimateciin, niin siinä olisi sitten koulutakkia myös seuraavaan talveen ja voisin luottaa siihen, että lapsi ei palele se päällään.

      Poista
  3. Täällä taas leikitään, jos mulla ois lapsi niin Reiman kuosit ja tuo lumileopardi miellyttävät silmää eniten. :) H&M on liian neitimäinen mun makuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun tän hetkisellä listalla Reimat ovat kyllä melko korkealla voittajasuosikiksi! Racoonin takit ovat muistaakseni jonkun verran hintavampia, vaikka ne ovatkin kyllä nättejä ja hyvin istuvia päällä.

      Poista
  4. Meillon Kappahlin valkoinen parka, koska karvareunus oli tärkeä =) on vähän pidemmän mallinen muistaakseni. Toisena takkina on pinkki tähtijonathanin takkin, ja kolmanneksi ihailin noita H&mn vaaleanpunaisia takkeja.. Vihdoin kun sisko on kasvanut että saa vaatteita ostaa samasta kokoluokasta. Saisi samanlaiset =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä katselin Kappiksen ja Lindexin takkivalikoimia netistä pari päivää sitten ja joko vielä ei ollut tullut talvitakkeja myyntiin tai sitten värit eivät iskeneet. KArvareunus on kyllä kiva lisä takissa, mutta meillä tyttö ei ole sen suhteen ihan ehdoton.

      Oi vitsi, samistelut on ihan ehdoton must! Meillä samisteltais ihan varmasti, jos olisi useampi lapsi :)

      Poista
    2. Tuokin on viimetalven löytö, alesta jäi hintaa alle 30e, pitäisi olla vedenpitävä. Innolla odotan paljonko sitä saa pestä että se olisi valkoinen edes osan ajasta! :D

      Poista
  5. Hankintoja en ole vielä tehnyt talveen, vasta loppuja syksyvaatteita (villapaita, fleecehousut..) hankin ;) Mulla on kans monia talvivaate suosikkeja.. MATilla on suloisia karvareunushuppuhaalareita ja tykkäsin myös Reiman haalareista ja Ticketin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MATin takkeja en muuten katsellutkaan vielä sillä silmällä. Meillä on kyllä toissatalvena ostettu MAT:n takki, muistaakseni koossa 122 cm, jonka uskon mahtuvan vielä ainaki alkutalven. Se on kyllä todella kaunis ja nätisti istuva tyttömäinen takki. Yksi suosikeistani :) Tää taitaa olla eka talvi, kun en katsele enää uutta haalaria meille. Viime talvena käyttöönotettu Ticket mahtuu vielä. :)

      Poista
  6. Kävin tällä viikolla Reiman Kankaanpään tehtaanmyymälässä ja siellä oli vielä kivaa isompikokoista toppaa -40%.....
    Noista H&M näyttää kivalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Löytyisköhän meitä lähimmästä Reima Outletista vielä kokoja viime vuoden mallistosta. Siellä oli pari nättiä takkia kyllä, jotka voisin kelpuuttaa. Kiitos vinkistä! Täytyy tutkia asiaa.

      H&M näyttää kyllä kivalta, mutta olisko ehkä sittenkin vähän liian hempeää meille?

      Poista
  7. Mä tykkään tosta Molon viininpunaisesta, ja Henkkamaukallakin on kivoja takkeja näemmä!

    Voi kuule, mulla hamsterilla on ihan LIIKAA kaikkea kaapissa =D pakko myydä jotain pois, ei todellakaan tarvita tollasta määrää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viininpunainen olis kyllä sellainen väri, jota meilläkään ei ole ennen nähty. Molon takit vaan eivät kuulemma ole untuvaa nähneetkään, vaikka untuvatakeilta näyttävätkin ja hinnan perusteellakin niin voisi olettaa... :/

      Täällä toinen hamsteri. Onneks kaapissa on ilmeisesti pari jo vähän nahtiksikin käynyttä takkia, joista olisi hyvä päästä vielä ennen talvea eroon.

      Poista
  8. Meillä on ensi talvea varten jemmassa poitsulle (joka nyt ehkä noin 122 cm) Miniaturen musta takki 128 cm, Lennen turkoosi takki reilu 122 cm, Ticketin viimetalvinen talvitakki 122 cm ja housut 122 cm, jotka toivottavasti menevät ainakin alkutalven. Lisäksi löytyy viimetalvinen Reimatec-haalari 122 cm, jonka käyttöastetta on vaikea ennustaa - laittaako ekaluokkalainen haalarin? Parit 128- tai 134-senttiset toppahousut varmaan ainakin tarvitaan - värillähän ei ole väliä, kunhan ovat vaan mustat ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tyttö on nyt noin 120 cm ja vähän kans jännittää, että meneekö 122 cm housut enää. Takit luultavasti ovat vielä ok. Meillä on kans viime talvena käyttöön otettu Ticketin haalari koossa 122 cm ja se mahtuu vielä ja toivon todellekin, että sille löytyy käyttöä myös -vähintään kotipihaulkoilussa.Toppahousuhankintaa joudun kans harrastamaan varmaan joulun tienoilla. Väri saa olla kans musta, jollen sitten vedä villiä korttia esiin ja valitse takiksi lumileopardeja. Niiden kanssahan sopisi mainiosti saman merkin viininpunaiset toppahousut. :D

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...