sunnuntai 17. elokuuta 2014

Ensimmäinen viikko koululaisena ja hopeanhohtoiset alehankinnat

Tytöllä on nyt viikko koulu-uraa takana. Opettaja oli viikon puolivälissä sanonut tytölle, että harvoin näkee noin innokasta koululaista. Olenkin saattanut aamuisin koululle iloisen, omia koulutielaulujaan laulelevan pikkukoululaisen. Takaisin taas olen noutanut tytön, joka ei haluaisi lähteä kotiin millään. Onhan koulussa nyt paljon kivempaa kuin kotona. Pulpetissa istuminen on tosi coolia ja plussana kaiken päälle koulussa on myös ihan kaikki kaverit. Myös ne, joista joutui eroamaan eskarivuodeksi.

Perjantai on nykyään päivä, jolloin ei tule mitään läksyä(, joka on kuumemma ihan tylsää). Ekaluokkalaisten päivät ovat vain neljän tunnin pituisia, joten päätimmekin perjantaina hakea tytön koululta ja lähteä suoraan siitä mökille iltapäiväksi. Farkut vaihtuivat lennossa collareihin ja kiva ensimmäinen kouluviikko oli takana päin. Ihan epää on kuulemma se, ettei viikonloppuisin saa käydä koulua. Nyt täytyy kyllä huokaista helpotuksesta ja toivoa, että alkuinnostus kestää vähintään seuraavat 10-15 vuotta.
Farkut vaihtuivat koulupäivän jälkeen collareihin ja mökkeilyn rento tunnelma vei mennessään innokkaan koululaisen. Syksyn ensi merkit ovat jo ilmassa ja maassa. Ilma on aamuisin kirpeä ja kohta saa tarttua myös haravan varteen. (Tytön vaatteet: paita ja tunika Pomp de Lux, collegehousut Nova Star, saappaat Crocs)
Kesän aleostoksista en ole vielä muistaakseni ihan hirveän montaa kertaa postannut. Pääpaino aleostoksissa taisi tänä kesänä osua Pomp de Luxin suuntaan. Tein lopulta Pompille peräti neljä aletilausta. Reimalta kotiutui eilen jo toiset aurinkolasit. Ne, joista innoissani postasin, neiti unohti johonkin päin lähiötä lähes välittömästi postauksen jälkeen ja etsinnät eivät tuottaneet tulosta...

Alkusyksyyn tilasin Espritin alesta tennarit. Aitoa nahkaa ne eivät ole nähneetkään, mutta pysyvät varmaan tämän kauden ainakin ihan käyttökelpoisessa kunnossa. Vuosi sitten jo tyttö huokaili vastaavien blingbling -tennareiden perään, joten tänä vuonna iskin kynteni ajoissa kiinni. Kyseiset kengät hävisivätkin verkkokaupasta suht nopeasti tilauksen tehtyäni. Muita värejä löytyy kyllä edelleen.
Espritin bling bling tennarit syksyyn. Varren saa kivasti käännettyä ja nauhoihin ei tarvitse välttämättä koskea, koska sisäsivulla on vetoketju.
Hopean väristen Arauto Rap -nahkakenkien jäätyä pieneksi aloin katselemaan tilalle vähän vastaavia. Toiveissa oli hyvä alehinta, tarrakiinnitys ja hopea väri. Arauto Rapeissa on kapea varsi ja vetoketjukiinnitys, jotka tyttö malttamattomana koki vähän hankalaksi yhdistelmäksi. Kun Stylepitissä silmiini osui Naturinon kengät -40% alella ja tarjolla oli myös lisäalekoodi sekä ostohyvitystä, valinta oli selvä. Naturinot eivät ole ehkä se nätein vaihtoehto, mutta merkki on ilmeisen arvostettu, malli hyvä, vuori 100% villaa, rakenne on vedenkestävä ja pohja kivan joustava kävellä. Pientä mitoitustahan Naturinot ovat. Tyttö käyttää tällä hetkellä pääsääntöisesti koon 32 kenkiä, Naturinoista kotiutin koon 34, joka tuntuu hyvältä.
Naturino Rainstep. Talvi saa tulla, milloin huvittaa.
Minkälaisia kenkälöytöjä ruudun sillä puolella on tehty syksyyn ja talveen? Itse toivon nyt pääseväni vähällä, kun tytön jalka ei ole kesän aikana kasvanut kuin pari milliä eli osa viime talven ja syksyn kengistä onneksi mahtuu vielä.

18 kommenttia:

  1. Ei se alkuinnostus valitettavasti kanna, kovin montaa vuotta ainakaan, joten nauti siitä nyt :D Pitäisi mittailla lasten jalat, mut veikkaan että kenkäostoksille ei nyt jouduta ihan heti - vanhoja mahtuu ja jotain jemmojakin on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, luulen kans, ettei alkuinnostus kovin pitkälle kanna. Täytyy ottaa ilo irti siis nyt ja varautua "ankaraan" motivointiin.

      Se hyvä puoli lasten kasvussa on, että jalka alkaa jossain kohtaa kasvaa hitaammin. Mulla on kans valmiina jemmassa ainakin iskemättömät talvisaappaat.

      Poista
  2. Siis just tajusin että pitäähän mun tolle vauvalle hankkia kengät! Eihän se voi sukkasilteen vedellä missään lammikoissa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Kesä menee kyllä mukavasti pienillä paljain varpain tai sukkien kanssa, mutta viimeistään syksyn viileille tarttis varmaan jotain vähän kenkämäisempääkin saada jalkaan... varsinkin, jos lammikot alkaa kiinnostaa ja omat jalat jo kantaa :D

      Poista
  3. Ihanaa, että koulussa on noin kivaa!
    Mä tein hyvät kenkälöydöt talveksi alesta. Esikoiselle iiiihanat Arauto Rapit sen yhden, en muista minkä liikkeen loppuunmyynnistä -50%. Upeat, nahkaiset nilkkurit villavuorella. Keskimmäiselle ostin Reiman nahkaiset nilkkurit talveksi. Näyttävät vaelluskengiltä. Upeat ja hyvät! Kuopus vaan tarttis vielä kengät talveksi ja tarttee kattoo tarviiko mitä kakkoskenkiä. Jotain niiksikin on jo kaapissa.
    Sä oot tehnyt hyvät kenkälöydöt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo, tiedän, mitä kenkäliikettä tarkoitat. Oon tähän aikaan illasta vaan sen verran aivokuollut, etten kans muista putiikin nimeä. Kysytään L-E:lta :D Onko ne Reiman vaelluskengän näköiset tän syksyn mallistoa. Kuolasin niistä tyttöjen versiota itsekin.... en vaan tiedä, tarvitaanko oikeasti. Kivat kenkälöydöt tuli kyllä tehtyä. Ja tennaritkin saa käyttöön jo tulevalla viikolla, kun on luvattu viilenevää.

      Poista
  4. Meidänkin koululainen oli aivan murheissaan kun "viikonloppu on niiiiin pitkä".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Onhan se kurjaa, kun joutuu joka viikko 2 päivää lepäämään :D

      Poista
  5. Saat olla onnellinen, että koulu on startannut neidillä hyvin ja eiköhän se jatkossakin suju kerta niitä kavereitakin sieltä löytyy. Joka on iso plussa! :)
    Mites ruokailut ovat koulussa menneet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokailut ovat tytön mukaan sujuneet hyvin, kun hän ei ole kuulemma syönyt kuin muusia parina päivänä :/

      Poista
  6. Vastaukset
    1. On ne ihkut! Ja nyt alkaa olla sen verran viileä, ettei enää jalka hikoile liikaa korkeissa varsissa :D

      Poista
  7. Ihanan innokas koululainen :)) Toivottavasti innostus jatkuu yhtä suurena pitkään :D

    VastaaPoista
  8. Aivan ihanat kengät! Ei oo tehty vielä mitään hankintoja. Ajatus on täysin jumissa tulevan talven suhteen. Jos näin ensi alkuun siivoais vaatekaapit, sillä perjantaina reissuun lähtiessä huomasin ettei Minillä ollut kuin pieniä housuja kaappi täynnä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Mitä pienempi, sitä nopeammin housut jää pieniksi.

      Mulla on kans ajatus melko jumissa ja suoraan sanottuna täälläkin kaivattais kaappien siivousta. Se on vaan sellainen homma, johon ei huvita taas kerran ryhtyä...

      Poista
  9. Meillä ekaluokkalaisen mielestä koulu on ihan kiva. Parasta on tietenkin ruokatunti ja välitunti :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...