maanantai 28. heinäkuuta 2014

Koulutilpehöörit, check!

Iiik! Enää kaksi viikkoa ja sitten se alkaa... Yllättävän panikoimattomasti olen tämän ensikertalaisuuden tulevan ekaluokkalaisen äitinä ottanutkin. Keväällä kuvittelin, että hypin tässä vaiheessa kesää jo seinille. Koulureppu meinasi aiheuttaa paniikkia, mutta siitäkin selvittiin lopulta kunnialla. Vaaleanpunaisen Stella -penaalin tyttö löysi viime viikolla Citymarketista. Hyvällä mallillahan hankinnat siis ovat.

Ovathan markettien ja kirjakauppojen koulutarvikeosastot nykyään toki suhteellisen kattavat, mutta omasta kouluajasta ja koulun aloituksesta on jäänyt vahvana mieleen uusien tarvikkeiden ostaminen Tiimarista. Nykyään ei enää Tiimareita katukuvassa näy, mutta löysimmepä silti Tilpehöörikaupan isolla Teellä. Tyttö ei ollut koskaan aiemmin käynyt Tigerissa, mutta shoppailusta ei meinannut tulla loppua ollenkaan. Kynät, kuviopyyhekumit, pikkuteipit ja liimat lähtivät mukaan muutamalla eurolla. Käpisteltävää ja katseltavaa riitti yllättävän pitkäksi aikaa neidille, joka yleensä tylsistyy kaupassa kuin kaupassa sekunneissa.
Luulen, ettemme taida selvitä jatkossa kaupunkireissuista ilman Tiger -käpistelyjä. Anteeksi vielä, että aiheutimme kassalle ruuhkan. Tyttö halusi ehdottomasti maksaa itse.

Mistä teillä ostetaan koulutarvikkeet tai muut kynätilpehöörit nykyään?

Ps. Rulla kontaktimuoviakin odottaa jo tositoimiin pääsyä.

15 kommenttia:

 1. Hyvä kun muistutit, kontaktimuovi uupuu. Meillä pärjätään viime vuoden eskariajan välineistöllä todennäköisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulin kans, että neiti pärjäis tuolla kynäpaljoudella, mitä ennestään on ja eskaripenaalikin on vielä ihan siistissä kunnossa... mutta sitten iski se nostalgian kaipuu :D Noh, pari kynää ja kumia sinne tai tänne.

   Poista
 2. Voi vitsit, tuo oli pienenä niin ihanaa, kun koulujen alkaessa käytiin ostamassa uudet kouluvehkeet :) Meillä tuohon on vielä muutama vuosi aikaa oman lapsen kanssa… :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kans unohtanut koko jutun, että omassa lapsuudessa uudet kynät käytiin ostamassa ennen koulunalkua. Tänäänpä vain palautui mieleen yht yllättäen ja täytyy kyllä sanoa, että tuli vähän äkkiä tämä lapsen kasvaminen :D Etpä ehdi kissaa sanoa, kun olet jo samassa tilanteessa ;)

   Poista
 3. Meidän poikia ei valitettavasti koulutarvikkeet jaksa kiinnostaa. Esikoiselle olen ostanut parikin penaalia, mutta kynät ja muut kulkevat silti repun taskussa. Repunkin ostaminen oli viime syksynä sellainen "onks pakko"-retki. Saas nähdä ostammeko hänelle uutta reppua lainkaan. Ekaluokan aloittavaa sentään jaksaa kiinnosta ihan ensimmäinen koulureppu :)

  Itse muistan kuinka ihanaa oli valita koululaukku, penaali ja etenkin ne hajukumit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko nää tarvike hössötykset sitten enemmän tyttöjen juttuja? :D Toki varmaan joillekin pojillekin tärkeitä.

   Tiedätkö, mä kans ensimmäisenä aloin nuuskiin noita pyyhekumeja, kun tyttö otti ne paketista. En tosin kertonut, että miksi :D Muuten olisi tullut eteen uusi reissu. Nuo eivät tuoksuneet :D

   Poista
 4. Oi että, tulee ihan oma ala-aste aika mieleen. <3 Tuo uusien tarvikkeiden osto joka syksy oli jotain todella ihanaa ja paljon sain kummilta aina lahjaksikin. Harmi kun se ihanuus haihtuu niin nopeasti koulu arkeen.
  Jokos teillä on sisäkengät\tossut hankittuna ja liikunta vaatteet valmiina, niin sisä kuin ulkoliikuntaan? :)
  Mikäs päivä se koulu alkaa teilläpäin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä nostalgista käydä tilpehööriostoksilla :D

   Sisäkengät ja tossut on valmiina. Eskariaikaiset menee vielä ja talvea odottaa jo vuoritetut sisäkenkä Crocsit kaapissa. Yritän pärjätä ilman jumppapukuostoksia eli shortseja/leggareita ja teeppareita kyllä riittää. Pitkään mietin myös verkkapuvun hankkimista, mutta ennestään löytyy niin paljon svetareita ja college -tyyppisiä housuja, että kyllä niillä alkusyksyn liikuntatunnit pärjää hyvinkin. Eiköhän neiti esitä sitten matkan varrella vaatimuksia, jos niikseen tulee :D

   Koulu alkaa täällä käsittääkseni 11.8. Odottelen vielä lisäinfoa asiasta :)

   Poista
  2. Shortsit ja t-paita yhdistelmä mullakin oli aina sisäliikunta tunnilla. :)

   Poista
 5. voi miten mahtavia pyyhekumia, ihan kuin omassa lapsuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ihania kuviopyyhekumeja, jotka viehättää ulkonäöllään, mutta kummaavat vähän niin ja näin :D Tyttö oli ihan myyty niille. Ja taisi olla vähän äippäkin.

   Poista
 6. Meilläkin on päästy "helpolla" - Kuopus teki keväällä esikoulussa vohvelikankaasta penaalin ja ope oli hankkinut sinne jokaisellle lyijykynän, kumin ja teroittimen. Muuta ei kuulemma tarvita.

  Esikoisella kulkee kynänpätkät ja kuminmurut jossain repun taskussa, vaikka penaaleitakin on... hänen kynät olen ostanut netin kautta (vasenkätisen kyniä, joissa urat, jotka ohjaa otetta oikein).

  Molemmille pojille ostettiin Legolandista setit, jossa legokumit, teroitin, viivotin ja pari lyijykynää. Ei poikia säväyttänyt kuten äitiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Teillä on sitten ihan speciaalit jutut!

   Luulen, ettei nää tilpehöörijutut välttämättä olekaan pojille ihan niin isoja juttuja kuin meille tytöille :D

   Poista
 7. Kyllähän noi tilpehöörit on ihana tapa valmistautua koulun alkuun. Nykyään vaan taitaa olla paikoin jopa kiellettyä noi omat kumit ja kynät (kun ovat liian lelunomaisia ja aiheuttavat kilpailua ja epäjärjestystä), ja koulusta saa kaikki tarvittavat välineet - kaikille samanlaiset. Siksipä en ole koouluvarustautumista vienyt reppua ja penaalia pidemmälle (no toki sisäkengät myös, jumppapussikin on tullut koulusta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Enpä tullut edes ajatelleeksi, että omat kynät ja kumit voisivat olla kiellettyjä. Mielessä kyllä kävi, että meneeköhän tytöllä ihan pyhekumeilla leikkimiseksi koulupäivät, jos annan kaikki ottaa mukaan :D Täytyy kyllä tosiaan heti kärkeen haistella, että mikä meidän koulun suhtautuminen asiaan on.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...