perjantai 28. maaliskuuta 2014

Kova kurakuosi

Se ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä, ei pakkomiellettä tai muutakaan ylipääsemätöntä tarvetta. Joskus hankintojen takana on myös puhdasta järkeä tai ainakin epätoivoinen pyrkimys järkiratkaisuun.

Reimatec Laava -takki on roikkunut neidin kaapissa jo talven yli. Tilasin takin Reimanshopin outletista jo aikapäiviä, koska haussa oli edullinen ja kestävä takki täksi kevääksi ja tulevaksi syksyksi. Takkkejahan neidillä riittää, mutta ilmeisesti jonkun kurakauden aikana alkoi vaaleanpunainen Leap uimassa kuralammikossa säälittää sen verran, että oli pakko pyrkiä kerrankin siihen järkiratkaisuun. Kura, rapa, muta ja mädäntyneet lehdet näyttävät komealta vaaleanpunaisessa, pinkissä, violetissa... ja kaikissa muissakin meillä takeissa suosituissa väreissä, eivätkä ole tähän mennessä vielä pienellä pyyhkäisyllä irronneet. Pesukone laulaa, vaikka meillä asustaakin vain yksi kuralammikoissa uiskentelija. Ihan kuin olisin itkenyt aiheesta blogikilometrejä aiemminkin. Onneksi mennyt viikko on ollut jo suht kuiva ja aurinkoinen.
Kuva on viikon takaa. Kuvauspäivänä päässä oli Fredriksonin lakki, Reimatec Laava -takki, Reimatec Pivo vk-sormikkaat, Polarn O. Pyret kuorihousut ja Crocsin kahvasaappaat.
Neiti sai Laava -takin jokatapauksessa päälleen päiväkoti- ja pihaulkoilukäyttöön heti toppatakkikauden jätettyä meidät. Heti ensimmäisen ulkoilukertansa päätteksi takki ryömi kotiovelle rahisevana, mutta ihan ok näköisenä. Mustat rapaiset housut ja likainen pipo sekä  tunnistamattoman väriseksi kuraantuneet vk-sormikkaat paljastivat asian oikean laidan. Kannoin naapurinpojan kanssa kuralammikoissa uineen neidin suoraan kylppäriin ja huuhtelin puhtaaksi. Vau! Ensimmäinen takki, jota en tällaisen kurashown päätteeksi nakannut suoraan pesukoneeseen. Harmaankirjavassa takista ei kura vain erotu ja sekin, mikä rahisee, on helppo huuhtaista pois. Yleensä huuhtelujen ja rätillä pyyhkimisen jäljiltä jää vähintään tahrat, jotka eivät pelkkää pahaa katsetta pelästy.
Kun kaivat kameran esiin, niin leikit ovat vielä suht siistejä. Tuntia myöhemmin touhusta oli siisteys kaukana!
Täydellinen kurakuosi on siis löytynyt ja lapsi saa rypeä rauhassa ilman, että tämän äipän tarvitsee pelätä ennenaikaista harmaantumista... Niin no, ainakaan tämän asian suhteen.

Ryvetäänkö teillä ykköset päällä vai onko hankittu erikseen ne "järkivaatteet" rymyämiseen ja kurassa rypemiseen? Meillähän ei varsinaisia kuravaatteita ole käytetty, koska itselläni on antipatioita niitä kohtaan ja oletan, ettei kohta koulun aloittava neiti niitä edes enää tarvitse (ja olen niin väärässä).

Mukavaa viikonloppua! Meillä podetaan jälleen räkätautia, mutta ei anneta sen haitata. Huomenna luvassa Muumimaista arvontaa. Pysykää kanavalla!



15 kommenttia:

  1. Erittäin hyvä kurakuosi tuo Laava! :) Kaunis kurailukokonaisuus ja tuo pipo on kyllä aivan ihana (olen itsekin monesti hypistellyt alessa...)

    Meillä pikkuveikan harmaasävyinen kaupunkimaisemaa kuvaava Reimatec Sumu-takki ajaa melkein saman asian: kura ei näy pahasti siinäkään. Laavaa olen myös harkinnut meille.

    Isoveikka ei tällä hetkellä kuraile juurikaan, sillä inhoaa niin paljon kumisaappaita, että välttelee mielummin lätäköitä! Kuravaatteita poika käyttää päiväkodissa, kotona annan remuta teceissä yleensä säällä kuin säällä.

    Pikkuveikka sen sijaan ui sujuvasti (kielikin ulkona!) kaikissa vastaan tulevissa kurakoissa ja käyttää siksi pääsääntöisesti saappaita ja kurahousuja teknisen haalarin/takin päällä tähän aikaan vuodesta. Eikä edes marise niistä! Tänään tosin oli jo niin kuivaa, että jätimme kurikset pois ja jalassa oli vk-kengät.

    Meillä on erikseen pihavaatteet ja siistimmät kaupunki-/vierailuvaatteet, jotta ei tarvitse likaisissa lähteä kylille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän harmittaa, että lapsi täyttää kohta 7 ja mä keksin vasta nyt kuosiniksit kuraleikkeihin. Meillä on jäänyt tuo kieli ulkona uiminen päälle. Lotraamisleikit on ilmeisesti ihan parhaita. Onneksi nyt on ollut monta päivää kuivaa ja on pärjännyt jopa ilman saappaita :D Onneksi tec-kengät eivät pientä pintapesua juuriharjan kanssakaan säikähdä :D

      Poista
    2. Ja tuosta Fredriksonin hatusta piti sanomani, että nappasin sen Metsolan alekorista tuossa joku aika sitten, kun siellä oli postikuluttomuus. Lakki ehti olla tuon tasan yhden kerran päässä ennen kuin siirryttiin kevyempiin lakkeihin. Onneksi koko on sen verran reilu, että sen saa sitten alkutalvesta taas päähän.

      Poista
  2. Mä kans penskana inhosin niin paljon kuravaatteita, että tuskin omallekkaa muksulle niitä perinteisiä pukisin.
    Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! Jostain omasta lapsuudestani se kuriskammo kai kumpuaa. Harmittaa vain, että keksin tämän kuosikikkailun vasta nyt.
      Mukavaa viikonloppua sinnekin :)

      Poista
  3. Ihana välikausiasu teidän neidillä! Meillä on ollut muutamasti kurahousut käytössä, kun ollaan oltu pilkkomassa puita. Omassa pihassa ja muualla ollaan sit menty välikausivaatteilla, kun ne kuitenkin kestää vettä niin ei kurahousut ole tarpeen. Mukavaa viikonloppua myös sulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne kurahousut on jossain kohtaa ja varsinkin pienillä ihan kätevät. Meillä neiti on halunnut eskarissakin pukea kurikset välillä jalkaan, vaikka olen sanonut, ettei missään nimessä ole pakko :D Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  4. Näyttääpä itseasiassa aika nätille toi takki! Must tuntuu että meillä on ensimmäinen välikausi kun vaatetta tarttee ihan hurjasti ja voin samaistua viime vuotisiin HUPULAISET blogin postauksiin kun kumppareitakin tarttee useammat. Eilen ne sit meni ekaa kertaa, lämpökumpparit täynnä vettä, ihanaa! Meillä kans ihan järkky flunssa, itsellä pahimpana, isompi sai lääkekuurin. Se on vähän rajoittanut ulkoilua, kun ei vaan jaksa touhuta niin paljon, mut ollaan silti ulkona joka päivä käyty, siellä kun on raikkaassa ilmassa helpompi hengittää. Meillä on ennemmin säilynyt yksi setti hyvin sellaisena parempana pukuna mut nyt mä veikkaan, et joko pakko pyhittää yks takki niin ettei sitä anna leikkeihin tai ostaa esim. farkkutakki tms parempiin menoihin. H&M oli aika kiva farkkutakki pojille mut tilasin 110 ja oli pieni, ihan supernaftia mitoitusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei tuo takki mikään pahannäköinen livenäkään ole, vaikka ei ehkä sitä perinteisintä linjaa, josta yleensä tykkään. Aah, ihanaa! Teillä on läträtty ja uiskenneltu sitten ihan huolella. Lämpökumppareita onkin kiva kuivatella :/

      Meillä on kans kesään Mini Rodinin farkkutakki, jonka ostin viime vuonna. Elättelen toiveita, että se mahtuu yhä.

      Kauheasti tauteja edelleen liikkeellä. Me kotoiltiin neljän seinän sisällä eilinen, mutta tänään ulos, jos tauti ei pahene. Kaunis ilma ja ulkona tosiaan henki kulkee helpommin.

      Poista
  5. Hyvät että löytyi takki joka ei säikähdä lääräämistä! Meillä pienin on se pahin uiskeltelija ja siihen hommaan Molon musta haalari on ihan soppeli (tokihan se kuivunut hiekka siinä näkyy, mutta silti sallivampi väri kuin niin moni muu). Varsinaisia hienosteluvaatteita meillä ei ole, joten kaikki on ihan rymykäyttöönkin, mutta toki en windfleeceä esim. märällä ilmalla laita lapselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta on kyllä hyvä, siinä ei näy ne jälkiläntit, mitä kirkkaisiin väreihin jää putsaamisen jälkeen. Ei varmaan tarvi arvata, miks meilläkin ollaan siirrytty pinkeistä housuista mustiin :D Mä en kans osta enää varsinaisia hienostelusettejä ollenkaan. Pääasia, että vaatekertoja on sen verran monet, että vähintään yhdet on aina puhtaana parempia menoja ajatellen.

      Poista
  6. Tuo on kyllä oikeasti kiva! Ja kyllä, tunnen saman kuratuskan :) Just pesi toppaa pois ja voi elämä kun ei varsinkaan poikien takkeja vaan saa millään puhtaaksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kans ainakin Ticketin pinkki toppatakki edestä ja hihoista ihan pinttynyttä kuratahraa täynnä. En enää tiedä, mitä siihen kokeilisin. Muuten ehjä ja hyvä takki vielä. Lisäksi jotkut materiaalit oikein imevät kurapallerot huokosiinsa. Ei ole äidin elämä helppoa :D

      Poista
  7. Tuo pipo on ihana, oi miksi pihtasin ja en ostanut sitä talvella!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Metsolan alelaarista pipon bongasin joku aika sitten ja ehti tosiaan olla päässä tasan kerran ennen kuin kävi liian lämpimäksi. Onneksi ens talvena on todennäköisesti taas tarvetta ja koko on reilu. On se kyllä aika herkku :)

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...