lauantai 8. helmikuuta 2014

Katsotaanko telkkua eli tsiikataanko Watsonia?

Ihan alkuun täytyy todeta, että monta vuotta meni ja katsoin TV:stä säännöllisesti vain Salatut elämät. Netissä yleensä, naamakirjassa sekä blogistaniassa roikkuminen ovat olleet telkkua enemmän aikaa kuluttavia ajanviettotapoja. Nyt, kun neiti on sen verran iso, että hän nukkuu yönsä pääsääntöisesti hyvin ja nukahtaa illalla kahdeksan ja puoli yhdensän välillä, me vanhemmat olemme löytäneet taas television ja erityisesti sen tarjoamat jännittävät sarjat. Toisaalta monet hyvät sarjat tulevat kovin myöhään tai muuten epäsopivana ajankohtana...

Pääsin Buzzador -kampanjan myötä testaamaan Watsonia, joka on siis palvelu, joka tuo varsinkin monimuotoisen tallennuspalvelunsa avulla TV:n katselun sille tasolle, josta itse ainakin kavereiden kanssa jo reilu kymmenen vuotta sitten haaveilin "Olispa kivaa, jos kaikki hyvät sarjat vois katsoa silloin, kun itsellä olis aikaa eikä aina tarvis kiirehtiä säntillisesti sohvaperunaksi silloin kuin ohjelma tulee..." Watsonin kautta tv:tä voi katsoa siis livenä tai jälkikäteen tietokoneelta, tabletilta, alypuhelimesta tai  Watsonin oman tikun avulla tv:stä. Tietokoneeseen, tablettiin ja älypuhelimeen ladataan ennen katselua Watsonin tarjoama ilmainen ohjelma, jonka avulla katselu onnistuu. Esimerkiksi tabletin, älypuhelimen tai tv:n kautta Watsonia katsellessa laite hyödyntää kodin tai ympäröivät tilan WLAN-verkkoa (tv-tikun saa myös kytkettyä kiinteään verkkoon.) Jotta katselunautinto olisi pätkimätön, verkon olisi hyvä wörkkiä vähintään 10 megan nopeudella. (Suositellaan vähintään 5 Mb/s laajakaistaliittymää ja HD-muotoisten ohjelmien tai elokuvien katsomiseen vähintään 10 Mb/s laajakaistaliittymää).
Siinä se nyt on! Watson!
Buzzadorin ominaisuudessa pääsin testaamaan erityisesti sitä, miten Watsonin saa näkymään tv:stä tv-tikun avulla. Tikku kytketään televisioon ja sen jälkeen ei enää tarvita iptv- tai digiboxeja. Pieni tikku on kätevä myös seinälle kiinnitettävään televisioon. Tikku ottaa virtansa suoraan televisiosta ja tikkua ja Watsonia ohjataan kaukosäätimellä. Kätevää! Tikun "asentaminen" oli helppoa ja nopeaa. Watsonin tv:hen tuovan TV-tikun hinta on tällä hetkellä 99 e.

Watsonissa voi tallentaa tietyt kanavat (Nelonen ei anna tallentaa kanaviaan kokonaisuudessaan) ja tämän jälkeen kanavia voi selata ja ohjelmia katsella vapaasti kahden viikon ajalta. Lisäksi kaikilta kanavilta voi tallentaa esim. tietyt suosikkisarjat yksittäisinä ohjelmina, jolloin ne säilyvät omassa tallennuskansiossa puoli vuotta. Tulevaisuuteen ei sentään Watsonin avullakaan voi (ainakaan vielä) katsoa. Mahtavien tallennusominaisuuksien lisäksi Watsonin kautta voi tilata helposti maksullisia ja maksuttomia kanavapaketteja ja vuokrata leffoja esim. Makuunin valikoimasta. Perustoiminnot saa käyttöönsä 9,90e kuukausimaksulla ja kanavapaketeista ja leffojen vuokrauksesta laskutetaan lisäksi listahinnan mukaan. Tällä hetkellä Watsonia on mahdollista päästä kokeilemaan ilmaiseksi kuukauden ajan.
Omasta arkistostani puoleksi vuodeksi tallennettuna on tällä hetkellä ainakin Salattuja elämiä, Putousta, Hauskoja kotivideoita, Voice of Finlandin jaksoja sekä loistavaa naiskomiikkaa Siskonpeteinä.
Watsonin perustoimintoja on helppo käyttää, vaikka toki kaukosäätimellä ei aina valikoiden käyttäminen mitään maailman yksinkertaisinta olekaan. Buzzadorina sain käyttööni kolme leffakoodia, jolla pääsin testaamaan myös Watsonista löytyvien Makuunin vuokraleffojen katsomista. Koodien naputtelu kaukosäätimellä osoitautui haastavaksi, mutta onneksi leffan pystyi vuokraamaan tietokoneelta ja "vuokrattuna"-kansiosta leffa oli sitten helppo pistää pyörimään olohuoneeseen television kautta. HD-muotoiset leffatkin pyörivät Watsonissa varsin sujuvasti. Tosin valikoiden käyttö kaukosäätimellä oli hieman hankalaa ja emme saaneet esimerkiksi suomeksi puhutusta leffasta suomenkielistä tekstitystä pois.
Watsonin Makuuni-valikoimaa, joka osoittautui käytännössä pienemmäksi kuin varsinainen Makuunin vuokraleffavalikoima. Toivottavasti valikoimat saadaan yhdenveroisiksi jossain vaiheessa ja vuokraleffojen hintakin voisi olla maksullisessa palvelussa vähän kilpailukykyisemmät.
Watsonin hyvät ja huonot tällä hetkellä:

+ TV-tikun asennus onnistui miehen avulla helposti.
+ Watsonia voi käyttää monelta päätelaitteelta samanaikaisesti yksillä tunnuksilla.
+ Mahtavat tallennusominaisuudet.
+ Kanavat voi halutessaan tallentaa kahden viikon ajaksi kokonaisuudessaan (paitsi Nelosen kanavat).
+ Yksittäisten ohjemien tallennusmahdollisuus, jolloin ohjelma pysyy kansiossa 6 kk. Mahtava ominaisuus sarjoja tai tv:stä tulleita leffoja ajatellen.
+ Toimii moitteetta tietokoneella sekä kiinteässä verkossa että WLAN-yhteydellä käytettäessä.
+ Perusominaisuuksia on helppo käyttää.
+ Selkeät valikot.
+ Helppo tilata maksukavia ja laajentaa tv-reviiriä.
+ Leffojen vuokraus ja selaus on helppoa ja hinnat ovat selkeästi esillä.
+ HD-muotoiset Makuunin vuokraleffat pyörivät nätisti ja pätkimättä.
+ Myös Yle TV1 HD -, Yle TV2 HD - ja Yle FEM HD näkyvät nyt Watsonin asiakkaille.

- TV-tikku käynnistyy hitaasti ja lataa melko pitkään.
- Live-tv-lähetystä ei onnistunut kelaamaan alkuun ennen kuin koko ohjelma oli päättynyt eli keskeltä ohjelmaa mukaan astuminen oli hankalaa.
- Tikku ottaa virtansa tv:stä, joten se käynnistyy ja sammuu aina tv:n käynnistyksen tai sammutuksen yhteydessä. Muuten ok, mutta käynnistymisnopeudessa on toivomisen varaa.
- TV-tikku lämpiää jonkin verran päällä ollessaan ja ilman pientä välijohtoa voi lämmittää tv:n, joka saattaa aiheuttaa pätkimistä.
- Pientä pätkimistä, vaikka tikun ja tv:n välillä on johdonpätkä ja WLAN:n verkon nopeudeksi on mitattu noin 30 Mb/s (100 Mb/s laajakaistaliittymä).
- Tikku käyttää päällä ollessaan WLAN verkkoa runsaasti, se taas hidastaa muuta saman WLAN-verkon toimintaa.
- Emme saaneet toimimaan Watsonia ensimmäisen sukupolven iPadissa, mutta uudemmassa toimii.
- Makuunin vuokraleffavalikoima Watsonissa on ainakin tällä hetkellä suppeampi kuin Makuunin omilla sivuilla. Erityisesti kaipasimme tähän testaukseen kokoperheen elokuvia tai animaatioelokuvia.

Kehittymistä ja parannettavaakin Watsonista vielä löytyy, mutta perusasiat toimivat ja perusajatus on oikein loistava. Watsoniin voi tutustua vielä paremmin Watsonin nettisivuilla: www.watson.fi

Miten teillä katsotaan telkkua? Onko käytössä joku maksullinen palvelu vai katsotaanko televisiosta ylipäätään mitään?

Mikä ihmeen Buzzador?

Buzzadoriksi pääsee kuka tahansa, joka on avoin ja kokeilunhaluinen uusille tuotteille ja innovaatioille. Buzzadorina toimiminen on vähän niin kuin suusta suuhun markkinointia. Minä kokeilen ja kerron, sinä kuuntelet ja pääset ehkä itsekin kokoeilemaan tuotetta. Minä kerron rehellisen mielipiteeni ja sinä ehkä kiinnostut ja innostut myös testattavasta tuotteesta tai asiasta. Buzzadorina toimiminen ei velvoita mihinkään ja kampanjoihin valitaan buzzadorit profiilin ja mielenkiinnonkohteiden perusteella. Mihinkään omaan aikatauluun tai mielenkiinnon ulkopuolella olevaan ei ole pakko osallistua. Haluatko buzzaamaan? Voit liittyä suosittelulinkistäni, oma käyttäjänimeni on kitsi24.

11 kommenttia:

 1. Televisio? Hmm... jaa niin, on meillä sellainen :D. Nykyisin en taida kovasti katsoa liveohjelmaa vaan yleensä pyörii dvd jos ehdin ja jaksan. Lapsi nyt tietysti katsoo Pikkukakkosen mutta senkin yleensä eri aikaan netistä :D.

  Meillähän oli joulun ja uudenvuoden tienoilla antennivika alueella ja tv ei näkynyt kuukauteen (ekat korjaajat eivät osanneet korjata ja...). Naapuri kysyi että näkyykö teillä televisio ja minä jouduin vastaamaan että "jaa-ah, en kuules tiedä" :D.

  Tuo on kyllä kätevää että voi katsoa ohjelmat silloin kun ehtii. Näyttää vaan tuossakin palvelussa olevan kehittämisen varaa. Sitten kun ne saadaan toimimaan saumattomasti ja ajatuksen voimalla niin saattaa kiinnostaa :D.

  Mutta siis tarvitsit miehen apua asennukseen? Eikös sun ite pitänyt ;). (anteeksi jos tuli ajatusvirheitä, tänään on taas sellainen päivä :/)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tarvitsin miehen apua tikun asennukseen. Tiedän, mikä on HDMI-liitin ja olisin sen osannut paikalleen laittaa telkun selkään, mutta USB-porttiin liitettävä USB-johto ja IR-portti tuottivat päänvaivaa :D

   Meillä neiti katselee tv-ohjelmat kans pääasiassa iPadilta silloin, kun huvittaa. Toistaiseksi on riittänyt Katsomon ja Yle areenan tarjoamat ohjelmat. Me ollaan miehen kans innostuttu uudelleen televisiosta oikeastaan vasta nyt, kun lapsi alkaa olla sen ikäinen, että mekin jaksetaan jo keskittyä ja saadan nukkua öisin :D

   Mutta Watson. Me miehen kanssa summattiin, että Watson vaikuttaa ihan hyvältä, mutta jollain tasolla vielä vaatii kehittämistä. Eli meillekin tätä voidaan harkita sitten kuukausimaksullisena, kun kaikki toiminnot on kohdillaan. Oli kuitenkin ihan mahtavaa päästä testaamaan ja ehdottoman kiinnostava palvelu kyllä.

   Poista
 2. Harkistin osallistumista tuohon Watson buzzaukseen, mutta jätin sitten kuitenkin osallistumatta. Kun enhän minä katso nykyisin telkkarista mitään! Tuntuu, että aika menee netissä koneella kökkiessä. Tällä hetkellä en seuraa edes mitään sarjaa. Kun "Hakekaa kätilö" alkaa pian uudelleen, on taas yksi sarja, jota pitää nauhoittaa :)

  Mies katsoo muutamaa sarjaa ja niistäkin suurin osa katsotaan maksulliselta netflixiltä. Lapset katsovat nauhoitettuja Pikkukakkosia tai lasten filmejä (dvd tai netflix).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kans Netflix ollut jo pidemmän aikaa ja mies sitä käyttää ahkerasti, vaikka itse en meinaa löytää sieltä mitään katsottavaa. Orange is the new black oli kyllä loistava ja jatkoa odottelen kovasti.

   Mä lähdin tähän kamppikseen mukaan, koska viimeaikona on tosiaan sohvaperunana olo alkanut taas kiinnostaa enemmän. Talvi oli hyvä ajankohta tällaiselle kampanjalle.

   Poista
 3. Me testailimme iPadilla ja jäin myös kaipailemaan laajempaa valikoimaa Makuunin leffoista. Etenkin lapsille oli tosi suppea valikoima.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella toivon, että valikoima laajenee tulevaisuudessa. Olisiko kysyntä sitten vielä niin pientä, ettei valikoimaakaan sen takia kasvateta? Toisaalta ladattavien vuokraleffojen hinta voisi olla jotain muuta kuin tuo, mitä nykyisellään pyytävät. Tuolla hinnallahan melkein löytää marketin alelaarista saman leffan DVD:nä :D

   Poista
 4. Minä katselen myöhäisillan sarjoja tv.stä tai katsomosta. Hyvin riittää mulle nämä. :) Alku-ilta menee aina blogistaniassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogistaniassa tulee kyllä roikuttua melkolailla, mutta onneksi sarjoja ja leffojakin ehtii katsella ainakin parina iltana viikossa. Olisihan sitä paljon kivaa katsottavaa, mutta tallennuksista huolimatta pitäisi löytää se aika, milloin niitä tallennettuja ohjelmia katselee. Katsomossa ja Yle areenassa sekä nelosen ruudussa on paljon ohjelmia kyllä, mutta ei kuitenkaan kaikkia, eikä joistakin kuin pätkiä. Sikäli Watson kyllä hakkaa ne mennen tullen :D

   Poista
 5. Meillä on katseltu tv:tä jo lähes 5vuotta netin kautta: taloon tulee valokuitukaapeli ja sit on joku... Öhöm palvelu, että voidaan katsoa tv: tä livenä tai sitten 13 peruskanavan ohjelmia viimeisen 10päivän ajalta.
  Katsomme yleensä kaiken tallenteina silloin kun haluamme. Msinoskatkot voi kelata. Se on huippua! Ja voi katsoa mitä huvittaa, eikä mitään tarvi erikseen tallettaa.
  En vaihtaisi mihinkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa siis vähän samanlaiselta palvelulta käytännössä kuin Watson, paitsi, että Watsonissa täytyy laittaa kanavien tallennus päälle tai ei nauhota. Antaahan tälläinen palvelu vapautta aikatauluihin ja nopeuttaa katselua, kun mainokset voi tosiaan skipata.

   Poista
 6. >>>TV-tikku käynnistyy hitaasti ja lataa melko pitkään.
  >>> Tikku ottaa virtansa tv:stä, joten se käynnistyy ja sammuu aina tv:n käynnistyksen tai >>>sammutuksen yhteydessä. Muuten ok, mutta käynnistymisnopeudessa on toivomisen varaa.

  Hei,

  Saat sen käynnistymään nopeammin, kun käytät tikkua laturin kautta etkä tv:n usb liittimen kautta.
  Se alkukäynnistys "virrattomasta" tilasta kestää.
  Sammutat sen tikun kaukosäätimen virta napilla katselun päätteeksi.
  Tällöin tikku on aina valmiina käynnistymään nopeasti.

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...