keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Tuttifrutti

Kun sain Pia Hollolta sähköpostia uudesta  verkossa ilmestyvästä Tuttifrutti Magazinesta, en osannut aluksi innostua. Luin kuitenkin lehden ensimmäisen, lokakuussa ilmestyneen numeron ja tutustuin nettisivustoon. Asia jäi hautumaan. Olen monesti hidas syttymään uusille asioille ja tarvitsen usein jonkun konkreettisen oivalluksen siitä, miksi joku asia voisi toimia tai olla hyvä juttu.
Kuva: Tuttifrutti Magazine
Joulukuun alussa aloin miettiä, että onkohan sen perheellisille suunnatun lifestyle -verkkolehden joulukuun numero jo ilmestynyt. Bussipysäkillä, lumihiutaleiden sumentaessa linssit, huomasin pohtivani, pystyyköhän lehden tilaamaan jotenkin sähköpostiin aina sen ilmestyessä. Tarkistin asian heti ja tilasin uutiskirjeen, tykkäsin fb-sivuista ja sittemmin aloin seuraamaan myös Instagramissa. Siellä samaisella bussipysäkillä huomasin myös lukevani mielenkiintoista artikkelia Polarn O. Pyret hysterian taustoista.

Kotiin tullessani koin sen konkreettisen oivalluksenkin. Keittiön pöydälle oli taas kasaantunut läjä enemmän tai vähemmän luettuja lehtiä, jotka päätyvät mieheni narinan ja lihasvoiman siivittäminä noin kerran kuussa paperinkeräyslaatikkoon. Onhan se ainakin ajatuksena kaunista käpertyä fleecepeiton alle lukemaan ajan kanssa sitä omaa lempparilehteä kuuman glögimukin höyrytessä idyllisesti pöydällä. Totuus on kuitenkin nykyään se, että useimmiten löydän itseni sen höyryävän mukin kanssa törröttämässä tästä koneelta blogeja lukien ja mahtavia alevinkkejä etsien. Perinteiset aikakausilehdet ovat omalta osaltani jäämässä jollain tasolla unholaan tai ainakin selvästi vähemmälle kuin ennen. Ei epäilystäkään, etteikö Tuttifrutti Magazine olisi jatkossa yksi lempparilehdistäni. Ja voihan tähän tietokoneellekin sen fleecepeiton raijata.

Mites siellä? Joko nettilehdet ovat vallanneet alaa vai vieläkö plärätään paperiversioita?

Ps. Terveisiä fleecepeiton alta.

8 kommenttia:

 1. Mä en osaa lehtiä lukea koneelta, en sitten yhtään! Varmaan olisi eri asia jos olisi joku tabletti, mutta tähän läppärillä kököttämiseen ei lehdet yhdisty ollenkaan, enkä blogeistakaan jaksa lukea mitään piiiitkiä juttuja, vaan lyhyempiä ja nopeampia juttuja. Ehkä joskus tulevaisuudessa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KAikelle on tietysti aikansa ja paikkansa. En olisi vielä joku aika sitten uskonut, että luen netistä jotain lehteä, mutta se olikin yllättävän helppoa. Tuttifrutin jutut eivät ole hirveän pitkiä, mikä on hyvä juuri luettavuuden kannalta. LEhden jutut ovat vähän kuin blogitekstit, mutta taustatyö on paremmin tehty :D

   Poista
 2. No juurikin lopetin sen ainoan meille tulevan paperilehden tilauksen. Tosin se päättyy vasta joskus keväällä. On meinaa useampikin ihan lukematta lähtenyt paperinkeräykseen. Ei ehdi, jaksa, kykene...

  Täytyypä käydä tutustumassa tuohon... Mikäsenytolikaan :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mies haluaa säästää kaikki Pelit -lehtensä sun muut. Jos itse haluaisin hillota kaikki omat lehteni, me asuttais pian lehtikasassa. NEttilehdet ovat sinäkin mielessä käteviä, ettei tule paperijätettä.

   Mulla ei kans jäänyt Tuttifrutin nimi ensin mieleen :)

   Poista
 3. Varsinaisia netti lehtiä en lue, mutta blogeja ja kaikkea muuta mahdollista kyllä luen netistä ja paperi lehdet ovat jääneet vähemmälle. Ikävä kyllä. Aikoinaan olin kova lukemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä on nykyään niin helppo lukea, kun tulee muutenkin istuttua koneen ääressä hävyttömän paljon :D Mulle on kans tullut välillä lehtiä enemmänkin ja olen tykännyt niitä lukea. Nykyään ei vain jostain syystä tule otettua aikaa lehtien selaamiseen samalla tavalla.

   Poista
 4. Mulle tulee vaan kotiin lehtiä (Meidän Perhe, KaksPlus, Vauva, Trendi, Seiska ja joku urheilulehti;DD).. En netissä osaisi lukea..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin tulee Me Naiset ja Meidän perhe, välillä lyhyitä jaksoja jotain muutakin. Viimeaikoina vain olen hävyttömän usein huomannut, etten ole kuin pikäisesti selaillut lehteä ennen kuin sen on aika väistyä seuraavan tieltä. Netistä lukeminen on yllättävän helppoa ja tunnen säästäväni luonnonvarojakin, vaikken mikään ekoihme olekaan.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...