perjantai 13. joulukuuta 2013

Joulu hiipii kotiin

Jos nyt ihan oikein laskin, niin jouluaattoon on matkaa enään 11, toivottavasti mahdollisimman hyvin nukuttua yötä. Erittäin maltillinen määrä lahjoja on jo kääritty tunnelmallisiin papereihin. Jäin jopa miettimään, että onko lahjoja tänä vuonna liiankin vähän. Ystävä lohdutti ja sanoi, että lapsen on helpompi keskittyä uusiin lahjoihinsa, kun niitä on järkevä määrä. Mielummin muutama toivottu ja odotettu lahja kuin säkillinen joitain, mistä lapsi ei muista parin viikon päästä kysyttäessä ainuttakaan.
Tänä talvena en ole hankkinut yhtään uutta kynttilää. En saa vanhojakaan ikinä poltettua loppuun.
Joulukuusi on koottu ja koristeltu stressittömästi koristeilla, joita joulukoristepahvilaatikosta sattui löytymään. Tyttö toimi koristelun pääsuunnittelijana ja nauroi itsensä kipeäksi koristeille, jotka olen omin pikku kätösin pakon edessä askarrellut suunnilleen hänen ikäisenään. "Voidaan me ne laittaa, mutta ne on kyllä aika rumia!" Myönnetään, ettei askartelu tai mikään muukaan pikkutarkka väkertely kuulu edelleenkään lempipuuhiini. Onneksi joulukoristeista suurin osa on kuitenkin muuta kuin omaa tuotantoa. Yleisestä joulukoristeiden määrästä olen sitä mieltä, että pienesti on kaunista.
Joulua vietämme jälleen yhdessä vanhempieni kanssa. Ihanaa, kun ei tarvitse lähteä kotiympyröitä pidemmälle joulun viettoon. Välipäivät sain järjestettyä lomaksi, joten nautimme tytön kanssa yhteisestä ajasta ja aiommekin järjestää lomalla ainakin ikioman kauneussalongin jalkakylpyineen kaikkineen. Tyttö on myös rohkaistunut viimeinkin saunomaan, joten tänä jouluna uudeksi perinteeksi otetaan myös ehkä se kuuluisa joulusauna.
Nyt, kun kaikki alkaa suhteellisen hyvin olla ruokia (ja Samariinia) lukuunottamatta valmiina, joulumielikin saisi jo yllättää läsnäolollaan. Tyttö teki viikolla eskariryhmän kanssa retken lastenkatedraaliin ja joulujuhlaharjoitusten joululaulut raikuvat jo (valitettavasti myös väänneltyinä versioina) meillä täällä kotonakin.
Kerrankin kaikki tuntuu olevan valmista ajoissa. Tervetuloa joulu!

Mukavaa viikonloppua!

Ps. Reimashopissa Angry Birds -tuotteet -40% alella koodilla ANGRYBIRDS2013
Koodi on voimassa 15.12 asti ja verkkokaupassa on voimassa myös postikuluttomuus.

12 kommenttia:

 1. Meillä on lahjat vielä paketoimatta vaikka hankittu onkin (ainakin ne tärkeimmät). Muutama koriste vasta esillä ja kuusi tuodaan vasta lähempänä aattoa sillä lapsi luulee että joulupukki tulee HETI kun kuusi on paikallaan - sitä kyselyä ei vielä jaksaisi joka päivä :D.

  Kivalta näyttää teillä joulu ja todellakin joulupaketeissa laatu korvaa määrän! Lapsena vanhempani jättivät jopa muutaman lahjan uudeksi vuodeksi ettei tulisi liikaa kerralla. Oli ihan hirmuisen mukavaa saada pari uutta lelua myös uudeksi vuodeksi :).

  Meillä on nyt vähän sellainen yli siitä mistä aita on matalin-joulu mutta ihan hyvä siitä varmaan tulee niinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kasattiin kuusi muistaakseni viime joulunakin jo hyvissä ajoin ja sen kanssa oli kiva fiilistellä ja etsiä sitä oikeaa tunnelmaa. Meillä ei neiti paljon joulun perään kysele, oli kuusi tai ei. On kalenterinsa ansiosta päivien kulusta paremmin perillä kuin äitinsä... Oikeaa kuusta ei kannata kauhean aikaisin sisälle tuodakaan. Sehän varistaa neulasensa muuten.

   Hieno idea tuo, että lahjoja saa vielä uutena vuotenakin. Joskus, jos lahjaähky yllättää, täytyy kokeilla tuota vinkkiä.

   Eipä meilläkään mitenkään ihan ihmeellisesti jouluun valmistauduta. Rutiinilla vedetään! Oon aatonaaton vielä töissä, niin eipä siinä paljon viime hetken valmisteluille jää aikaa.

   Poista
 2. Tunnelmallista. <3
  Täälläkin on kaikki hyvin kohdillaan joulua varten. Torstaina ostettiin kinkku ja kuusi haetaan sunnuntaina. Lahjat ovat paketissa ja loput jaetaan ensi viikolla naapureille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvällä mallilla teilläkin jo sitten! IHanaa, jos teillä on noin läheisiä naapureita, että toisianne lahjotte. Meillä ollaan vaan ihan moikkailutasolla :D

   Poista
 3. Voi kauhistus, kohtahan se joulu jo on :O Viikon päästä lauantaina lähdetään ajelemaan pohjoisen suuntaan - enkä ole vielä yhtään listaa aloittanut pakattavista asioista :O Tässähän tulee kohta kiire :D Ja vähän lisää lahjoja meinasin nyt kuitenkin sortua hankkimaan (yhdet), vaikka meinasin että riittää ne mitä on (näin taitaa käydä joka joulu, joulun uhkaavasti lähestyessä pitää hankkia vielä yhdet :D)

  Ihanalta kuulostaa teidän joulusuunnitelmat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostetaan vielä yhdet -kuulostaa aina hyvälle! Viikossa ehtii onneksi vielä paljon, kun ottaa tehomoodin päälle. :)

   Meidän joulu menee samalla kaavalla kuin jo muutama aiempikin joulu. Teillähän on tullut ihan perinteeksi se pohjoiseen lähtö. Se lienee kyllä viisas ratkaisu, kun täällä ainakin on uhkana lumeton joulu.

   Poista
  2. Helsingistä katsoen Miima on jo pohjoisessa ja siellä miiman nurkilla lienee valkoinen joulu, toisin kuin meillä tällä kertaa. Kade olen.

   -T-

   Poista
  3. Vähän ovat ennustaneet leutoa talvea ainakin E-Suomeen. Saan nähdä. Hetken näytti täällä Tampereellakin jo hyvältä ja lupaavalta, mutta eipä tarvittu kuin pari lämpimämpää päivää ja kaikki meni.

   Poista
 4. Ihania jouluisia kuvia! Tosi tunnelmallisia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Torstaiaamuna ennen iltavuoroon menoa oli edes vähän valoa valokuvata :)

   Poista
 5. Teillähän on kaikki kohdallaan.

  Meillä vietetään joulua teemalla muuttolaatikoita olohuoneessa ja joulupäivänä kinkun sulatukseksi kalusteiden siirto. Veikkaa, että tämä joulu jää mieleen. 27.12 meillä alkaa vesivahingon korjausremontti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä alkaa olla kaikki jo yllättävän hyvin kohdallaan.

   Auts! Teillä on nyt sitten vähän erilainen joulu. Koittakaa silti nauttia joulun tunnelmasta, vaikka heti pyhien jälkeen remppa iskeekin vasten kasvoja. Tsemppiä!

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...