sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Monsterien lapset

Siitä ei ole montaakaan kuukautta, kun tytön kanssa eksyimme marketin leluosastolle kauhistelemaan Monster High -nukkeja. Ne näyttivät hirveiltä, rumilta ja pelottavilta sinisävyisine naamoineen, korvineen, häntineen, evineen ja hampaineen. Tyttö ei pystynyt niitä edes kunnolla katsomaan, kun kuulemma pelotti. Siirryimme äkkkiä seuraavalle hyllylle ihailemaan Legoja.

Jotain kuitenkin tapahtui, sillä eräänä päivänä tässä neiti tuli eskarista Monster High -värityskuvien kanssa intoa puhkuen. Jollain eskarikaverilla oli ollut lelupäivänä mukanaan joku ihmeen Frankie Stein, joka on maailman hienoin juttu. Sillä oli kuulemma valoefektit ja kaikki. Tyttö oli lähtenyt päiväkodista sillä kerralla niin hienosti mukaani, että hyväntuulisena menin lupaamaan, että joulun jälkeisestä alesta voisin ostaa hänellekin sellaisen "sitä parempi, mitä hirveämpi ja rumempi" -nuken tai vaikka pari, jos ale on tarpeeksi hyvä.
Tytön huoneen ovi alkoi täyttyä uhkaavasti Monster high -värityskuvista.
Seuraavaksi hurahdin minä. Googlettelu ja muun muassa ystävämme Wikipedia kertoi, että Monster High -hahmot ovat saaneet inspiraationsa hirviö- ja kauhuelokuvista. Muotinukkejahan ne ovat siitä huolimatta, mutta itse aloin näkemään nukeissa hihityttäviä piirteitä luettuani Draculan tyttärestä, joka ei syö verta vaan on vegaani. Zombien tytär taas puhuu ainoastaan Zombieta ja Merihirviön tytär puolestaan kuluttaa purkkitolkulla kosteusvoidetta pysyäkseen kuosissa. Frankensteinin tyttären saumat taas saattavat pettää tiukoissa paikoissa. Muotinuket ovat käsittääkseni usein täydellisiä, mutta näillä pirulaisilla onkin jokaisella omat hauskat "ongelmansa" ja erikoisuutensa. Nuket alkoivat näyttää silmissäni yllättävän näteiltä ja omalla tavallaan inhimillisiltä. Tyttöäkään ei enää pelottanut yhtään.

Seuraavan liikkeen varmaan sitten arvaattekin. Kuka nyt jaksaa odottaa joulun jälkeistä elämää, saati sitten joulua? Lekmerillä osa nukeista on yllättävän hyvässä alessa ja pari viikkoa sitten koodilla sai vielä lisäalea. Homma lähti siis lapasesta ihan totaalisesti ja nyt tytön hyllyä koristaa kolme kauhistuttavan ihanaa nukkea. Kumpihan nukeilla on leikkinyt enemmän, äiti vai tytär?
Frankie Stein saattaa saada valovoimaisen "sähköiskun", Clawdeen Wolf ulvoo kohti kuuta. Mites muutenkaan ihmissuden tytär tekisi? Lagoona Blue on se, joka kuluttaa kosteusvoidetta ja jonka hiukset kloorivesi värjää siniseksi.
Jouluna tytön paketeista ei varsinaisia leluja sitten kuoriudukaan tietääkseni kuin yksi, joten annettakoon tämä ennakko nyt sitten anteeksi...

Mukavia joulunaluspäiviä! Täälläkin laskeudutaan pian maan pinnalle ja aletaan urakoimaan joulusiivousta. Huomenna olisi vielä työpäivä ja sitten alkaa rauhoittuminen jouluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...