torstai 21. marraskuuta 2013

Haasteellista... ja päivän asu

Sain joku aika sitten Eloisat -blogin Riikalta haasteen. Kiitos! Eihän elämä olisi haasteellista ilman näitä haasteita, joten tässä tulevat kysymykset, joihin yritän vastailla parhaani mukaan.

1. Mitä teet ensimmäiseksi aamulla?
Painan herätyskellon (vanha Nokia ilman sim-korttia) nappia ja etsin silmälasini yöpöydältä. Nousen heti ylös. Torkuttelusta olen opetellut eroon jo vuosia sitten. Se on tuomiollista toimintaa.

2. Millainen musiikki nostattaa sinua?
Parasta musiikkia on hiljaisuus. Kun huudattaa päivät toisten lapsia radion ja labralaitteiden pauhatessa taustalla, ei mikään muu ole parempaa musiikkia korville kuin hiljaisuus. Tällä hetkellä ja tässä elämäntilanteessa musiikki ei siis näyttele mitään suurta roolia elämässäni. Työkaveri piti minulle juuri viime viikolla luennon siitä, kuka on Juha Tapio. Nevahööd!

3. Mikä on kaunein esineesi ja miksi se tuo sinulle iloa?
Mietin tätä kysymystä pitkän aikaa, vaikka vastaus oli koko ajan sormessani. Sormus. Vihkisormukseni on valkokultaa. Se on kapea ja huomaamaton, mutta siinä on kolme pientä timanttia. "Äititimantti, tyttötimantti ja isitimantti" niin kuin tyttö sanoo (muuttaen tietysti tytön kohdalle oman nimensä). Tässä tapauksessa vaatimaton on kaunista. Ei varmaankaan tarvitse erikseen enää perustella, miksi sormus on tärkeä ja tuo iloa.
4. Minkä maan ruokakulttuuri kiehtoo sinua eniten?
Tällä hetkellä ei oikeastaan mikään tietty ruokakulttuuri ole ylitse muiden. Tykkään monenlaisesta ruoasta, kunhan se on hyvää. Olen kaikkiruokainen, vaikkei ehkä pitäisi...

5. Kuka on suosikki elokuvaohjaajasi?
En muista nimiä. Hyvä, että oma nimeni pysyy mielessä.

6. Mikä kirja on vaikuttanut elämääsi?
Pakko myöntää, että viime vuodet olen ollut jollain tapaa kirjallisuuspimennossa. Olen lukenut lähinnä lastenkirjoja. Vaikuttavia toki nekin ovat, mutta eivät varmaan samalla tavalla kuin tässä kysymyksessä tarkoitetaan. Vastataan nyt siis vaikka, etteivät kirjat luultavasti vaikuta elämääni merkittävästi. Eivät edes sisustuselementteinä, koska kaikki omistamani kirjat ovat kaapissa.

7. Onko sinulla suosikkia kuuluisista taiteilijoista? Entäpä joku tuntemattomampi johon kannattaa mielestäsi tutustua?
Auts. Olen käynyt taidenäyttelyssä viimeksi 10 vuotta sitten. Suosikkitaiteilijaa en osaa nimetä, koska tällä hetkellä taiteen harrastaminen on olematonta.

8. Keräiletkö jotain?
En tietoisesti kerää mitään, mutta Muumimukeja löytyy kaapista. Valtavasta työsopimuspinosta voisi päätellä, että keräilen myös pätkätöitä. 

9. Haluaisitko jakaa yhden ihanan lapsuusmuistosi?
Parhaat lapsuusmuistot ovat peräisin 80 -luvun lopulta, jolloin vietin kesäni mummulassa. Meillä oli kivaa. Jäätelöä sai syödä niin paljon kuin napa vain veti ja leivän päälle laitettiin paksulti voita. Nykyään yritän syödä järkevämmin, mutta vihaan silti vaakoja.

10. Mikä sai sinut kirjoittamaan blogia?
Olen aina tykännyt kirjoittaa. Juttua on tullut suht helposti, vaikkei se välttämättä mitään korkeakulttuuria edustakaan. Lukiossa äidinkielen lehtori luki kirjoituksiani usein luokalle ääneen ja syynkin tähän hän lipsautti kerran. "Katin aineet ovat loistava esimerkki siitä, kuinka täysin lahjaton kirjoittaja voi saada kiitettäviä arvosanoja..." Hautasin haaveet toimittajan tai kolumnistin urasta, mutta blogia voi onneksi pitää kuka tahansa.

Bloggaamisen aloitin ensimmäisen kerrran tytön ollessa vauva. Vauvablogi kuitenkin unhoittui jossain vaiheessa ja tämä blogi sai alkunsa parin vuoden hiljaiselon jälkeen.

Haasteen saa vapaasti napata matkaansa, ken haluaa.

Loppukevennyksksi vielä tytön harvahampainen päivänasuesittely perjantailta. Tein Lilla companyn outletista ihan uskomattoman Molo Kids löydön puoli-ilmaiseksi. En tilatessani edes ajatellut, että leggarit ja paita sopisivat noin hyvin yhdessä pidettäviksi. Perjantaisin neidin eskariryhmä viettää aina koulupäivää tulevassa koulussaan ja tässä asussa meidän pikku koululainen viihtyi oikein mainiosti.
Uusi asu, Molo Kidsiä tietysti.
Mukavaa loppuviikkoa ja kurkkikaapa eilinenkin postaus, josta selviävät arvonnan voittajat.

8 kommenttia:

 1. Repesin kohdassa keräilen pätkätöitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe! Melkoinen kasa, naurattaa, vaikkei ehkä pitäisi :D

   Poista
 2. Kiva lukea sinusta ja tuo lopun päivän asu oli hellyyttävä :)

  VastaaPoista
 3. Huippuhyviä vastauksia ja hauskoja päivänpiristyksiä! Kyllä sinusta, Kati, olisi vaikka kolumnistiksi, äidinkielen ope oli nimittäin väärässä! :)
  t: Nordic collection

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...