tiistai 8. lokakuuta 2013

Pari askelta talveen

Kuiva ja kirpeä syksy on hienoa aikaa, mutta heti vesisadelotootuksen alettua tulee äkkiä mieli palata kesään tai vaihtoehtoisesti ottaa pari pika-askelta kohti talvea. Tänään, kun hain tyttöä eskarista linssit huurussa ja sadepisarat hiuksissa, tuntui juuri siltä. Päiväkodillinen lapsia oli päätetty pitää koko iltapäivän ajan sisäleikeissä. (Tavallaan jopa erävoitto kuriksien vastustajalle!)

Talvi alkaa kuitenkin olla jo mielessä. Oravat ovat hamstranneet pähkinöitä, käpyjä ja tammenterhoja talven varalle. Äidit alkavat viimeistään nyt hamstrata lämmintä vaatetta, kenkiä ja asusteita jälkikasvulleen (ja jotkut valveutuneemmat ehkä myös itselleen).

Itse olen tällä hetkellä vallan ihastunut Reiman vaatteisiin, joten tein vielä talven varalle ihan pienen tilauksen Reimashopista. Viime talven asusteet saavat suurimmaksi osaksi kelvata vielä tänäkin talvena. Kovien pakkasten varalle päätin kuitenkin hankkia yhdet upouudet ja lämpimämmät, ihan oikeaa villavuorta sisälleen piilottelevat Tomino rukkaset. Vähän jännittää, että miten neiti villaherkkis suostuu rukkasia pitämään. Tänä talvena on tarkoitus ekaa kertaa satsata myös tekniseen alusasuun ja testata sen toimivuutta hikoilevaisella lapsella. Kolmas hankinta talven varalle on Karim fleecehaalari, jota tyttö itse on hartaasti jo pitkään pyytänyt. Haalarityttö!
Järkevää lämpöä talven varalle. Alimpana Karim fleecehaalari. Ihanan ohutta, mutta pehmeää ja lämmintä fleeceä kera säädettävän vyötärökumpparin. Keskimmäisenä on tekninen Monna aluspaita, joka toimii arjessa myös tavallisena sisävaatteena, ja on ihan loistava päiväkotikäyttöön (ostin saman sarjan housut aiemmin). Ylimpänä kuvassa ovat Tomino rukkaset, joiden teddyvuori sisältää puolet villaa. Pitäisi tarjeta näillä Reima-varusteilla.
Jos vielä talvivarustuksesta puuttuu jotain, yksi vaihtoehto on suunnata katse huomenna alkaville Stockmannin Hulluille päiville. Silmäilin tänään kuvastoa (netistä) ajan kanssa ja huomasin kaikenmaailman houkutuksia. Alle keräsin kuvakollaasin nimenomaan talvivarusteista, jotka herättivät oman mielenkiintoni.
Kuvat: https://galnadagar.com/ecatalog/fi/
Tänä vuonna silmiini pisti Hullujen päivien kuvastossa runsas Desigualin tarjonta. Desigualin tyttöjen takkikin näyttää ihan kivalta. Myös Benettonin untsikka näyttää söpöltä ja olisi tarjolla ihan kivaan hintaan. Soreleita meillä ei ole koskaan ollut ja alan olla vakaasti sitä mieltä, että ne pitäisi jossain vaiheessa kokeilla. Kavatin lämminvuoriset saappaat näyttävät lämpimiltä ja Eccon Goretex-kengät katu-uskottavilta. Kuvastossa on myös paljon Reiman ihanuuksia kivaan hintaan.

Itse olen vakuuttanut monena vuonna, etten mene lähellekään Hulluja päiviä. Silti löydän itseni joka kerta tarkkaan harkituilta ostoksilta ja moneen kertaan. Tarkka harkinta ja etukäteissuunnitelmat toimivatkin ruuhkassa parhaiten. Nykyään voi Hulluilta päiviltä shoppailla myös netissä, vaikka taitaa olla melkoista rynnimistä ja nopeat syövät -meininkiä sekin.

Onko talvihamstraukset jo tehty vai tarviiko lähteä ryysimään Hullareille?

18 kommenttia:

  1. meillä on tehty! Oon megarakastanut Tretorn navy blue haalariin ja talvikengät tilasin brittilän NEXTiltä =) Tulis vaan jo lunta =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän sitä luntakin vielä saada. Eikö ole ihana fiilis, kun on onnistunut tekemään nappihankintoja! Mulla on muuten Next vielä kokematta. IHaillut olen kyllä jo pitkään.

      Poista
  2. Ihan hyvillä mielin voin ohittaa koko Hullarit - ei ole tarve oikeastaan millekään mitä siellä olisi :D.

    Sorelit on painavat kuulemma joten en ole harkinnut niitä meille kellekään... Itselleni tilasin Ne Crocsit testiin ja nyt toivon että olisivat huonot niin tulisi halvemmaksi :D. Niin ja uutta talvitakkia odottelen sovitettavaksi ja nyt en tiedä toivonko että sopii vai että ei. Tarve kyllä olisi sopivalle :D.

    Mutta aika tavalla alkaa talvi olla hanskassa, etenkin kun meilläkin on yhdet Tominot jo (heh heh).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen kans kuullut, että Sorelit olisivat painavat, mutta onhan ne nyt tosi nätit kuitenkin :D Mulla pääsivät Crocsin saappaat ostoskoriin asti eilen ja aamulla muistin, että unohdin painaa sitä tilaa -nappulaa. :D No, ehtii sitä myöhemminkin.

      Kiitos vaan Tomino -vinkistä. Nyt on tosiaan meilläkin yhdet.

      Poista
  3. Mä olisin kans noita Tomino-rukkasia halunnut, mutta oli jo koot menneet mustista, kun tässä päivänä eräänä niitä olisin tilaillut??? :O Toivottavasti niitä vielä tulee lisää, on se nyt karua jos tässä vaiheessa jo myydään ei-oota!

    Mä päätin olla vilkuilemattakaan galna dagareiden suuntaan, ja se pitää edelleen, vaikka kovasti yritit mua viekoitella tolla kollaasilla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän niitä vielä tule lisää varastoon. Kummallista, jos olisivat jo ihan loppu-loppu lokakuun puolessa välissä. Tominot vaikuttavat kyllä lämpimiltä.

      Mun on varmaan pakko päästä pyörähtään Hullareilla. Edes kerran. Aikaisintaan perjantaina kuitenkin.

      Poista
  4. Ässille pitää kummallekkin ostaa ainakin yhdet ellei kahdet hanskat. Muuten alkaa olla koossa.. Reimaan mäkin ajattelin hanskojen suhteen turvautua; juurikin noita pyörittelin alessa alkuvuonna, mutta en uskaltanut ostaa ettei koot mene mönkään ja hyvä niin, koska suuret olisi ollut ne koot mitä mietin;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reiman kokotaulukko rukkasten osalta on uudistunut muutenkin, joten kannattaa olla tarkkana. Mä ostin jo viime syksynä alella parit ihan liian isot rukkaset. Saas nähdä, saadaanko niitä käyttöön vielä tulevanakaan talvena.

      Poista
  5. Hulluna pitävät, mutta on sinne lähdettävä! Huomena esikoinen kerhoon ja kuopuksen kanssa julkisilla liikenteeseen. Melkein en uskalla kertoa mitä aion hakea etteivät muut saa samaa ajatusta ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi! Toivottavasti selvisitte ehjinä ryysiksessä :D Mä en ehtinyt vielä tänään.

      Mulla on aina kans haaveena joku sellainen, mitä kaikki muutkin havittelevat. Tosin viime syksynä sain shoppailla torstaiaamuna ihan rauhassa Naturalistat itselleni. Olin ihan ihmeissäni!

      Poista
  6. Talvivaatteet on vieläkin vaiheessa kaikkien osalta. Väsyttää niin ettei jaksa ajatella :D Ehkä mä huomenna jo innostun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osaan kuvitella väsytyksen. Nyt on taas pimeää ja väsyttää muutenkin. Onneksi talveen on vielä muutama askel ;)

      Poista
  7. Ihania ja toimivia Reima-varusteita! :) Pallopaita on herkullinen!

    Meillä oli viime talvena molemmilla pojilla nuo Reiman villasekoitevuotiset Kiddo-rukkaset. Ei kutittanut edes herkkäihoista isoveikkaa, joka ei suostu pitämään villasekoitekerrastoja eikä villavälihaalaria/-paitaa. Tosi lämpimät rukkaset kovemmille pakkasille :)

    Teknisiä kerrastoja (lähinnä urheiluliikkeestä) meidän hikikalleilla on ollut jo useampana talvena ja nyt hankin nuo upouudet Reiman toiminnalliset sisävaatteet/aluskerroksen pojille. Isoveikalla oli eilen kelta-harmaa-musta-asu päiväkodissa ja oli vähän pettynyt, ettei kukaan ollut kommentoinut hänen uutta hienoa pukuaan! ;)

    Lasten talvivaatteet ovat kaapissa pikkuveikan toppahousuja lukuunottamatta, viime talven jemmailun ansiosta. Hulluille päiville en aio lähteä enempää hulluutta keräämään ;) Ja kovin ovat kaukanakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pallopaita on kiva, vähän housuttaisi se Reiman mekkokin, joka tuotekuvissa on näkynyt näiden pallovaatteiden kaverina.

      Kiva kuulla, etteivät vastaavat rukkaset ole aiheuttaneet päänvaivaa, eikä kutinoita.

      Mulla näyttäis nyt kans vähän siltä, että aikaisintaan perjantaina olisi saumoja ehtiä hulluttelemaan.

      Poista
  8. Poikkesin aamulla, ostin pesuaineita ja suklaata. Hullarit on nyt niin nähty, ettei mieli tee takaisin :) Aleja odotellessa pidän lompakon tiukasti kiinni (melkein).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitäis kans hakea pesuaineita, mutta vähän näyttää huonolta, että ennen perjantaita ehtisin yhtään minnekään. :D

      Poista
  9. Meilläkin on talvihankinnat aikalailla tehtynä. Jotkut ihanat pipot täytyisi vain löytää, mutta en usko löytäväni niitä Hullareilta. :D Kävin Hulluilla päivillä tänään ja ostin vain pari vaatetta, joista yksi lähtee takaisin huomenna. Huomenna menen hakemaan ainoastaan keltaisia kuravaatteita pienemmälle neidille ensi kevättä varten. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keltaiset kuravaatteet ovatkin pirtsakat! Pipohankinnat ovat itselleni aina niitä hankalampia ja vältellyimpiä hankintoja :D

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...