lauantai 19. lokakuuta 2013

Kahden ja puolen tonnin sisustus(-haaste)

Tunnettuna ja kuuluisana (hehhehe) sisustusblogina sain sisustushaasteen MehtäPirtistä. Kiitos sinne! Totta puhuakseni olin haasteesta yllättynyt. Minä kyllä tiedän, minkälaisesta kodista ja sisustuksesta tykkään, mutta toisaalta teen/teemme kotiimme harvoin suurempia sisustuksellisia muutoksia. Samat verhot voivat esimerkiksi riippua ikkunassa monta vuotta -kunhan ne vain ovat ajatuksella valitut.

Pari viimeistä vuotta sisustuskauppanamme on toiminut Ikea. Se on nykyään lähellä, huonekalujen ja muiden sisustusteiden laatu on tyydyttänyt meitä ja hinta on monesti edullinen. Toki kaikkea pientä kivaa hankitaan muualtakin, jos silmää ja kukkaroa sattuu miellyttämään.

Haaste kuuluu näin:

Olkapäällesi istahtaa sisustuskeiju 2500 euron kanssa "Saat mitä haluat, mutta aikaa ei ole paljon. Kaikki pitää käyttää (syksyiseen) sisustukseen omaan kotiisi. Kerro toiveesi!" 

Mehän juuri uudistimme tytön huonetta, joskin pientä hienosäätöä maton ja verhojen suhteen ainakin vielä kaivataan. Haaveissa olisi myös saada neidin huoneeseen mahtumaan vielä joku pienehkö laiskanlinna, jossa olisi mukava lueskella vaikka kirjaa. Itse kaipailisin myös toista TV:tä, vaikka toisaalta hyvin olemme pärjänneet yhdelläkin. Haaveilen myös edelleen Bedit Zipit -päiväpeitesysteemistä tytön parvisänkyyn. Koska sisustuskeiju tuskin oikeasti istahtaa olkapäälleni, taidan hankkia Zipitin veronpalautuskeijun kahisevilla.
Paneeliverhot ovat ryhdikkäät, helpot ja siistit. Laiskanlinnaan olisi ihana illalla lösähtää lukemaan tytölle iltasatua. Zipit alkaa olla hiljalleen pakkomiellehankinta.
Keittiömme kaipaisi myös uudistusta. Täydellisen keittiöremontin sijaan olemmekin päättäneet tehdä keittiöön vain pientä hienosäätöä uusimalla kodinkoneita. Haaveissa olisi myös karmivan, romuja salakavalasti haalivan hyllyn vaihtaminen siistiin seinävitriiniin. Oikean kokoisen bongasin Laulumaasta. Jos eteinen olisi vähänkään isompi, mahduttaisin sinne ehdottomasti lisäsäilytystilaa kengille. 

Toinen TV olisi luksusta. Keittiöön saisi helposti siistimmän ilmeen seinävitriinillä ja eteiseen kenkäkaapilla.
Vieläkö valkoiset kuuset ovat muotia? Viimeksi viime vuonna metsästin kaunista valkeaa kuusta joka paikasta. Olin liikkeellä liian myöhään ja löysin vain eioota. Muovinen kuusi on meillä joka tapauksessa ainoa vaihtoehto. Itse reagoin aidon kuusen sisälle tuomiseen kuumeella ja kovalla yskällä.
Kuva: Citymarket.fi
Ensin ajattelin, ettei 2500 euroa riitä yhtään mihinkään. Kuvia "ostoskoriin" napsittuani, huomasin kuitenkin, että 2500 onkin iso raha, jota ei saa pieniin sisusteisiin kulumaan sitten mitenkään -varsinkaan Ikeassa.

Myskmåra paneeliverhot (Ikea) 9,99 e/kpl, meidän tarve 4 kpl tarvikkeineen = 63,92 e
Ektorp nojatuoli 359 e + rahi 169 e (Ikea)
Bedit Zipit -päiväpeitesysteemi 135 e
Byås TV-taso 99 e (Ikea) 
Samsung 32" TV (Verkkokauppa.com) 419,90 e
Sara seinävitriini (Laulumaa) 99 e
Bissa kenkäkaappi (Ikea) 19,99 e
Valkoinen kuusi (Citymarket) 59,90 e

Yhteensä: 1424,71 e

Lopuilla reilulla tonnilla hankkisin vielä uudet matot eteiseen ja tytön huoneeseen. Jos rahaa jäisi mattohankintojen jälkeen, uusisin vielä kodin pyyhkeet, makuuhuoneen verhot sekä päiväpeiton. Työhuoneeseen on myös pitkään ollut suunnitelmissa hankkia canvastaulu teettämällä se omasta valokuvasta. Ja jos sisustuskeijulla olisi takataskussaan vielä vaikka parisataatuhatta ylimääräistä, voisimme hankkia samantien isomman asunnon, jota voisi syntyneessä sisustusinnossa sitten salaa sisustella.

Haaste lähtee eteenpäin seuraaviin blogeihin:

ja

Muutkin saavat napata haasteen matkaansa, jos alkoi sisustuttaa! Mukavaa viikonloppua!

18 kommenttia:

  1. Onko toi joku pieni kuusi kun noin halpa, eikö ne viime vuonna maksanut tuplasti ne isot? :O Nimim. en sitten millään raskinut hankkia enkä löytänyt enää alella :D Kiva lista! Kyllähän 2500 eurolla sais ihan mielettömästi kaikkea, jos ei ole halukas maksamaan design-hintoja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, kiva. Katsoin sitten vielä jonkun minikuusen, vaikka mulla olis ollut keijurahaa tuhlattavana ihan rauhassa :D Mä kans jätin sen kuusen hankinnan viimetippaan, jos olisi saanut halvalla, mutta näköjään ihmisillä ON keijurahaa, koska kaikki oli myyty täydellä hinnalla.

      Yleensä mun design -haaveilut kaatuvat siihen hintalappuun.

      Poista
  2. Jahas, kiitoksia... Kuinkas pian tähän pitää tarttua? Just nyt keskellä yötä ei yhtään sisustuta :D.

    Meillä on jo joulua ennakoiden käynnissä se joka vuotinen vääntö että oikea vai tekokuusi... Tähän asti tekokuusi on voittanut mikä on vähän noloa kun ei olla oikeallekaan allergisia ja asutaan metsän keskellä... Mutta aina on oltu jouluna silleen poissa että kukas sen kuusen sitten kastelisi. Nyt ollaan kai kotona ja olen alustavasti perunut koko joulun ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, ihan rauhassa vaan. Mä kypsyttelin tätä viikon, vaikka kuvat kävin kyllä napsimassa pääasiassa eilisen aikana.

      Tekokuusi on kyllä "vähän" muovinen. Toisaalta, eipä ole neulasia pitkin kämppää. Tykkään siitä oikean kuusen tuoksustakin, mutta kuume ja kamala hevosyskä eivät toisaalta ole sen arvoisia.

      Ei joulua voi perua!! Ainakaan noin periaatteessa. Hankin muuten eilen ensimmäisen joululahjan, joten kyllä se joulu tulee.

      Poista
  3. ai etteikös siussa asu sisustajaa täh? hei ja kiitti vinkistä. tuosta zipit jutusta. ikinä en ole kuullukkaan ja heti piti tutustua tarkemmin siihen. vaikuttaa kyllä hyvältä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogeissa on ollut säästökimppatilauksia Zipiteille, mutta meillä ei ollut silloin vielä tarvetta. Nyt olisi tarve ja kukaan ei kerää säästökimppaa :D

      Tykkään kauniista, kodikkaista ja helpoista sisustusratkaisuista, mutta en varsinaisesti nauti itse sisustamisesta.

      Poista
  4. Tämä onkin kiva haaste, kiitos.
    Palaan tähän pian! :)

    VastaaPoista
  5. Halpahallista löysin viime vuonna ison valkoisen kuusen ja hinta oli varsin kohtuullinen verrattuna esim. Kodin 1:sen vastaavaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Täytyy poiketa sinne ennen kuin muut ehtivät :)

      Poista
  6. Pakko valkoisten kuusien olla muodissa, koska mulla on sellanen =D ja se on niin ihana valoineen ja koristeineen <3 hauska postaus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Kyllä ne vielä muodissa ovat! Meillä on ollut vihreä muovikuusi jo niin pitkään, että olisi jo kiva uudistua. VAlkoinen olisi kyllä juhlava ja ihana!

      Poista
  7. Meillä on tollainen pieni valkoinen kuusi, Cittarista ostettu pari vuotta sitten just ennen joulua. Silloin sen taisi saada noin parilla kympillä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime vuonna pari viikkoa ennen joulua ei valkoista kuusta saanut enää mistään. Tai oli jotain ihan pieniä jäljellä. Täytyy nyt olla ajoissa aiemmin.

      Poista
  8. Tämä oli kiva toteutus! :) mulla kanssa haaveissa valkoinen joulukuusi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) No hyvä, etten ole ainoa, joka on vielä haaveiluasteella valkoisen kuusen suhteen.

      Poista
  9. Kiva ja tyylikäs kollasi ja rahojen tuhlaus . Tosi persoonallinen ja raikas. Ihana tuo kuusi, niitä on tosiaan jo joissain kaupoissakin ... Joulu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itse en ole vielä kuusiin kaupoissa törmännyt, mutta en ole vielä ehtinyt kunnolla katsellakaan. Joulu tulee taas, en ole vielä ollenkaan valmis :D

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...