lauantai 21. syyskuuta 2013

Toppatakkipohdintoja

Talvi tulee. Kaapit ovat onneksi väärällään alennushintaan hankittuja talvitakkeja ja haalareita. Silti en voi olla ihastelematta talven uutuustakkeja ja mahtavia värejä sekä kuoseja. Ainahan pitää ottaa kiintopiste siihen, mitä kytätä tulevista alelaareista.

Tämä takkikyttäyssessio perustuu nyt siihen, että olen jossain määrin päättänyt, että meille ei enää haalareita hankita (kaapista löytyy ennestään siis 116 cm Molo ja 122 cm Ticket). Olen kyllä ollut vähällä pyörtää puheeni, sillä näin Ticketin ilotuliskuosin livenä ja rakastuin. Haalarina ihan mahtava, takkinakin semimahtava.  Jos mitään ihmeitä ei tapahdu, ilotulituskuosi jää meillä todella vakaasti harkittavaksi alekyttäyskuosiksi, (jos sitä kunnon aleen jää). On se sen verran hieno.
Kuvat lainattu: MiniQ ja Lasten Taikamaa.
Ekaa kertaa tänä syksynä olen pystynyt ohittamaan Molo Kidsin talvivarusteosastot lähes sydämen alkamatta läpättää. Suuri rakkaus Molo Kidsin haalareihin ei näköjään ulotukaan takkeihin saakka. Sen sijaan sydän on alkanut läpättää Reimalle. Reimalla on takkeja ihan joka lähtöön. Erityisesti, kun katselen tytön kasvamista tarhalaisesta pieneksi koululaiseksi, koen isompien lasten mallit ja värimaailman meille yhä enemmän ajankohtaiseksi. Haluan toki yhä, että vaatteet ovat värikkäitä ja käytännöllisiä, säänkestäviä ja laadukkaita. Reimalla kootkaan eivät lopu heti kesken.
Kuvat: Reima Oy
Tein muuten hauskan havainnon takkeja selatessani. Onko turkoosi tämän talven the väri? H&M:ltä teknisen takin saa muutamalla kympillä. Reiman takista saa normihinnalla pulittaa melkein satasen ja Molo Kidsin takista melkein 170 euroa.
Kuvat: H&M, Reima Oy ja Babyshop.
Monissa muissa blogeissa on jo esitelty talvivaatehankintoja, joten taidan olla ensimmäisen talviaiheisen postaukseni kanssa vähän jälkijunassa... Vai vieläkö teillä pähkäillään omien talvivaatesuosikkien kanssa?

17 kommenttia:

  1. Mäkin huomasin tuon H&M:n turkoosin takin ja vähän pisti hymyilyttämään. Sitä en ollut huomannut että Reimallakin on. Kiva väri mutta onkohan se sitten ens talvena jo niiiiiin menneen talven lumia?

    Mä painsikelen itseni kanssa täällä että jemmatako alesta vai ostaako uutta toppaa vasta ens syksynä kun tänäkin syksynä olis mieli tehnyt ostaa vaikka ja mitä mutta kun tarvetta ei kattavien alejemmojen takia ole ollut :D.

    Mutta entäs jos ens syksynä ei tulekaan vastaan mitään kivaa kuosia tai väriä :O. Onko sellainen edes mahdollista? :D

    No juu, totuushan on että kyllä me varmaan jotain alesta shoppailaan jos tarpeeksi kivaa sopivalla hinnalla sattuu kohdalle.

    Ilotulitukset kelpais meillekin kyllä ja että haalarinako kivempi, hmmm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkoosi on arka väri. Hihat ovat se kohta takissa, joka on jatkuvasti kurassa. Sydäntalvella se kyllä menee, kun ei ole kurasta tietoakaan. Meille ei kuitenkaan ole turkoosia ainakaan tällä tietoa tulossa ;)

      Mulla on ens syksynä taas se tilanne edessä, etten tiedä, olenko töissä vai työttömänä. Alekyttäys siis on mulla se vallitseva trendi.

      VArmasti tulee ens syksynäkin ihania kuoseja ja värejä. Ja onhan se joskus kiva hankkia jotain uusinta uuttakin.

      Mä ihastuin erityisesti ilotulituskuosiin haalarina. En tiedä, miksi. Sanookohan järki alitajuisesti, että haalari saattaisi olla vielä ekalla luokallakin se kätevin vaihtoehto...

      Poista
    2. Turkoosi on arka väri sanoo hän jonka tytöllä muistaakseni on kaapissa hempeän vaaleanpunaista takkina :D. Onneksi teilläkin on useammat ulkoiluvaatteet.

      Eipä kyllä täälläkään ole ensi syksyn työllisyystilanteesta pienintäkään hajua kun seuraavat kuukaudetkin ovat arvoitus että katsellaan miltä aleaikaan näyttää :D.

      Poista
    3. Kyllä. Vaaleanpunaista löytyy sekä syksyyn, että talveen :D En tiedä, mikä muhun meni. Täytyy varmaan vain orientoitua pesemään useammin.

      Onneksi on alet!

      Poista
  2. Mähän esittelin ne mitä meiltä löytyy. Mut tulin postauksen jälkeen siihen tulokseen, et talven tullessa sopivia on vain rainbow haalari ja se takki. Jaja.. Nyt oon alkanut miettiin sitä takkia, et pitäskö hommata sitteki eri merkkinen. Ja muutenkin noi Ticketin hommat himottas.. Mololta puuttu just ne mun must have värit: punainen ja ruskea :)

    Ticketillä on tosi kivoja juttuja nyt talveen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ticketillä on nyt aika kivoja juttuja muitakin kuin tuo ilotulitus. Meillä ei ole ollut yhtään Molon takkia. En tiedä, miksi. Molon sateenkaari on kyllä tosi hieno. Jos meillä olisi poika, ei olisi puhettakaan, etteikö sitä suosittaisi.

      Poista
  3. Meille tulee tuota ticketin ilotulitusta ;) Takkina ja haalarina :)
    Reimat on kivan näköisiä myös, mutta noista vaihtoehdoista päätyisin ticketiin laadun vuoksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ticketin ilotulitus on kyllä ylitse muiden. Meillä ei ole kans ollut Ticketeissä mitään moititavaa. Reimaa on ollut käytössä vasta sen verran vähän aikaa parin vuoden tauon jälkeen, etten osaa sanoa laadusta kunnolla mitään. Viime keväiset vk-takit ovat ainakin vielä todella hyvässä kunnossa.

      Poista
  4. Turkoosi väri on tosi pirtsakka! :) Epäilen, että jos mulla olisi muksu se ois puettu päästä varpaisiin turkoosin sävyin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osaan kuvitella! :) Turkoosi on kaunis, mutta ei kyllä välttämättä sovi ihan jokaisen kasvojen lähelle. Itsestäni taitaa tulla melkolailla kuolleen näköinen turkoosin sävyssä :D

      Poista
  5. Meillä kun nuo muksut on jo koulussa ja hyvinkin omat maut vaatetuksen suhteen, niin meillä ei enää kelpuutetaReimoja tai Ticketin vaatteita vaikka olisi kuinka kauniita. Pojalla on useammat joukkueen ulkovaatteet, joita käyttää turhankin innokkaasti! Tosin joku muu takki on hankittava, se on vielä arvoitus.
    Tyttö toisaalta tykkää H&M:n takeista ja Stadiumin, mutta en ole vielä uhrannut ajatusta näille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, toisaalta pääset helpolla, jos ei tarvitse pukeutumista miettiä, kun lapset päättävät itse :) Mä luulen, että meidän neiti ei päätä vaatetuksestaan itse vielä moneen vuoteen. On kyllä tarkka väreistä ja siitä, ettei vaate kutita, mutta muuten ei esitä juurikaan toivomuksia. Ne vähän toivomukset, mitä hän esittää, pyrin kyllä ottamaan huomioon.

      Poista
  6. Täytyy kyllä sanoa, että tytöille tarjonta on niin paljon värikkäämpää. Jotenkin tuon koululaisen toppavaatteet ei oikein tunnu olevan "Must have" -juttuja samalla lailla kuin tuon 2v:n talvihaalarit ja niissä Molon haalarit jyräävät yli ja ohi mennen tullen. :)

    Toppishankinnat meillä on toivottavsti tällä erää tehty... alennusmyyntejä ootellen ja ensi vuotta jo pohtien :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojille on enemmän niitä perinteisiä sinistä ja tummaa, mutta onneksi myös värikkäämpiä vaihtoehtoja. Tosin koululainen on saattaa olla jo aika itsetietoinen valinnoisssaan ja äidillä ei olekaan paljon nokan koputtamista. Täytyy kyllä myöntää, että nyt eskari-ikäisen pukeminen on vähän murrosvaiheessa. Toisaalta tyttö on iso, mutta toisaalta vielä pieni, eikä selviydy itsenäisesti ihan kaikista pukeutumishaasteistakaan (laiska pukija).

      Alekyttäilyjä täälläkin jo odotellaan :)

      Poista
  7. Näyttääpä turkoosit takit pinkeillä vetskareilla raikkailta! En ole ehtinyt vielä kovinkaan miettiä alekyttäyksiä. Tää talvi on todella hyvin hoidossa jo. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se pirteä yhdistelmä, vaikka toisaalta tykkään tuosta Molonkin keksinnöstä yhdistää mukaan kirkasta neonvihreää/keltaista.

      Sama, talvi on vähän liiankin hyvin pulkassa jo. Aleja kuitenkin odotellen ja niihin valmistautuen... :)

      Poista
  8. Tämän talven värit on kyllä minulle niin pettymys, ei vaan vielä ole löytänyt mitään alelistalle laitettavaa. Ehkä tilanne vielä muuttuu ennen aleja. Onneksi a. tämä on ensimmäinen vuosi kun vanhimmalle menee todennäköisesti samat setit kaksi vuotta ja b. jemmat on tosiaankin pullollaan ihanuuksia aiemmilta kausita. Kerrankin hamsteroinnista on hyötyä!

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...