tiistai 9. heinäkuuta 2013

Lupa sotkea -Tahratestissä Vanish

Kukapa ei olisi nähnyt sitä teeveessä pyörivää mainosta, jossa aktiivinen happi ja ilmakuplat suorastaan räjäyttävät lian irti vaatteesta. Moni on nähnyt, mutta yllätyin siitä, kuinka moni lähipiiristäni ei ole kuitenkaan koskaan kokeillut Vanishia.

Posti toi tullessaan tällä kertaa jännittävän Buzzadorpaketillisen tahranpoistoon tarkoitettuja Vanish  -tuotteita. Hauskinta tässä kampanjassa oli se, että nyt sai sotkea ja ihan luvan kanssa. Tuotteiden mukana tuli pieni valkoinen kangaspala, joka oli tarkoitus sotkea haluamillaan vaikeilla tahroilla ja tietysti myös ohjeiden mukaisesti käsitellä Vanish -tuotteilla, jotta lopputulos olisi mahdollisimman vaikuttava.
Buzzadorpaketista kuoriutui Joutsenmerkityt, hajustettomat Vanish Oxi Action Crystal White Jauhe, joka lupaa tehdä valkoisesta pyykistä jälleen valkoista, Vanish Oxi Action Geeli, joka soveltuu erityisesti villalle ja silkille sekä Vanish Oxi Action Jauhe, joka sopii kaikille väreille ja pesulämpötiloille. Vanish -tuotteilla on myös Allergia- ja astmaliiton suositus.
Meillä valittiin tahratestiin mukaan sellaisia tahroja, joiden kanssa meillä muutenkin taistellaan. Testiin pääsi joitakin perustahroja ja hankalampia tahroja, jotka tekevät jokaisen äiti-ihmisen aika ajoin pyykkipäivähöperöksi. Testissä on mukana mansikkahillo, huulipuna, meikkivoide, ruoho, mustikka, maitokahvi, ompelukoneöljy, suklaavanukas, siipikastike, värikynä sekä tytön tussikokoelma. Näistä etukäteen vaikeimmiksi tahroiksi arvioin huulipunan, meikkivoiteen, mustikan, ompelukoneöljyn, siipikastikkeen, ruohon ja neidin värikynät.
Uudistuneissa annostelijoissa on pohjassa nystyt, joilla esikäsittelyyn tarkoitettua Vanish-vesitahnaa voi hieroa vasten tahraa. Itse päädyin ohjeen mukaan käsittelemään ruohotahran jauhemaisella Vanishilla ja muut tahrat Geelillä.
Osa tahroista alkoi liueta hienosti jo esikäsittelyvaiheessa. Geelipakkauksen mukana tulee korkki, jonka pohjassa on rulla, joka annostelee reilulla kädellä nestemäistä geeliä tahralle. Tahroja kannattaa hienoa varovasti korkin pohjassa olevilla urilla.
Vanishilla esikäsittely on helppoa, mutta vähän sotkuista puuhaa. Itse esikäsittelin edellisenä päivänä tekemäni ja kuivuneet tahrat kylppärin lattialla. Esikäsittelyvaiheessa Vanishin annetaan vaikuttaa tahrassa pari minuuttia, jonka jälkeen vanishia annostellaan ohjeen mukaan tavallisen pyykinpesujauheen sekaan tai muuten samaan aikaan koneeseen tavanomaisen pyykinpesuaineen kanssa. Pyykki pestään normaaliin tapaan. Vanish toimii jopa alhaisissa pesulämpötiloissa. Vaikeita tahroja voi myös liottaa Vanishin kanssa ennen pesua. Vanishia voi lisätä myös jokaiseen pesuun, jolloin kyytiä saavat tahrat, joita ei edes kunnolla pysty näkemään.
Vanish Oxi Action Geeli vaahtoaa jonkin verran pesukoneessa...
Mutta mikä oli tahratestini lopputulos? Yllätyin erityisesti siitä, että mustikka irtosi jo heti ensimmäisessä pesussa täysin, samoin tytön tussitöhry. Mansikkahillo, suklaavanukas, sekä maitokahvi olivat Vanishille myös "helppo nakki". Haaleat tahrat ensimmäisen käsittelyn ja pesun jälkeen jäivät ainoastaan ruohosta, meikkivoiteesta, huulipunasta, värikynästä ja siipikastikkeesta. Näistä jälkimmäisin oli kaikista sitkein ja näkyvin tahra. Isukki oli näkevinään kankassa tietyssä valossa myös ompelukoneöljytahran, mutta itselleni kangas oli niiltä osin puhdas, vaikka kuinka kääntelin kangasta käsissäni.
Ensimmäisen käsittelyn ja pesun jälkeen (ylin kuva) näkyvissä oli vain haaleita tahroja. Sitkein tahra syntyi siipikastikkeesta, seuraavaksi sitkein tytön värikynästä. Myös huulipuna, meikkivoide ja ruoho näyttivät istuneen kankaaseen lujasti.
Koska tahrat harmittivat testikankaassa edelleen, tein toisen käsittelyn kankaalle liottamalla sitä noin 10 minuuttia 40 asteisessa vedessä, johon mittasin ohjeen mukaan Vanish Oxi Action Crystal White jauhetta. Tahratestin toteuttaminen oli sen verran jännittävää puuhaa, etten malttanut odottaa kauempaa.  Liotuksen jälkeen pesin kankaanpalan normaalin kirjopyykin seassa kera jauhemaisen Vanishin (vielä parempi lopputulos olisi tullut varmasti valkopyykin seassa ja yhdessä koneelliseen lisätyn Crystal White jauheen kanssa). Toisen käsittelyn ja pesukerran jälkeen kankaassa näkyy enää häivähdys värikynää ja tarkemmalla tarkastelulla myös jäänteitä huulipunasta.
Melko puhdasta! Kankaanpalalla on takanaan kaksi tavallista kirjopesua 40 asteessa kera Vanishin, 1 esikäsittely ennen pesua ja yksi lyhyt liotus Crystal White jauheen kera. Kangas on puhdas, vain värikynästä ja huulipunasta jäi lopulta häivähdykset jäljelle.
Summa summarum: Meillä on löytynyt Vanishia pesuainekaapista jo parisen vuotta ja tulee löytymään jatkossakin. Uusi suosikkini on Vanish Oxi Action Geeli, joka liuotti hienosti tahroja esikäsittelyssä, vaikka tahrat olivat ehtineet jo kuivahtaa ennen käsittelyä. Meillä pestään ihan liian harvoin valkopyykkiä, mutta jatkossa aion luottaa valkoisten suhteen Crystal White -jauheeseen. Työkeverini vinkkasi, että Vanishin Matto ja -tekstiilisuihke toimii upeasti esimerkiksi lankamatolle osuneen koiranoksennuksen suhteen. Meillä ei ole lemmikkieläimiä, mutta kyllähän sitä lapsiperheessäkin aina roiskuu silloin tällöin...

Mikä ihmeen Buzzador?

Buzzadoriksi ilmoittautunut henkilö saa sähköpostiinsa Buzzadorilta profiilinsa mukaisia kampanjakutsuja, joihin voi halutessaan ilmoittautua mukaan. Buzzador on eräänlainen uusien tuotteiden testaaja ja "suusta suuhun" markkinoija tai suosittelija. Itse Buzzador saa usein testattavat tuotteet ilmaiseksi tai sitten edulliseen tutustumishintaan. Itse olen aiemmin buzzannut muun muassa Philadelphia tuorejuustoja, Pepsodent hammastahnaa, Malaco Truly makeisia, Nutrilett Eat Well -aterioita, Oral-B TriZone 500 -sähköhammashajaa, Belvita Breakfast -keksejä, Möller Omega-3 Pikkukaloja sekä Hälsans Kök -kasvisruokia.

Haluatko Buzzadoriksi?

Buzzadorina toimiminen on maksutonta, eikä kampanjoihin ole pakko osallistua, jos ne eivät sovi omiin aikatauluihin tai kiinnostuksen kohteisiin. Jos buzzaaminen kiinnostaa, voit liityä mukaan suosittelulinkistäni.

8 kommenttia:

 1. Kiva tahratesti, kun testasit noin moneen eri tahraan :)

  Mulle kans tuli Vanishia Buzzadorilta ja tyttö sotki tänään uuden hupparinsa mansikkaan, joten huomenna pitäisi testata Vanishia siihen (blogiin laitan postauksen myös jossain vaiheessa, kuinka meidän kävi). Mustikkatahroihin olisi myös tarkoitus testata Vanishia myös meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekisi vielä mieli testata erityisesti ulkona tulevia tahroja, kuten voikukkaa, ketjurasvaa, auton rapaa jne. Mustikka lähti melko helposti, vaikka sitä perinteisesti pidetään hankalana poistetttavana.

   Poista
 2. Mä voisin tuoda sulle testattavaksi perinteiset vauvankakka-, porkkanasose- ja puklutahrat :) Tosin nämä kyllä lähtee aika hyvin mun suosikilla sappisaippualla...

  Hanna (joka ei vieläkään osaa kirjautua tänne kommentoimaan...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran määkin muistan vielä neidin vauva-ajasta, että moooonta kivaa vaatetta meni mappi ööhön ihan vain sen takia, että ruokatahrat eivät vain suostuneet lähtemään millään. Ja en tiennyt silloin mistään Vanisheista tai sappisaippuoista mitään.

   Tänne voi kirjautua kommentoimaan esim. Google -tuunuksilla (Gmail -sähköpostitunnukset), mutta anonakin onnistuu :)

   Poista
 3. Sä olet kyllä konkari tekemään näitä buzzador tekstejä. :)
  Perusteellinen selvitys ja esittely tuotteesta eikä vaan huitasten ohimennen tehty pintaraapaisu. Thanks! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Toiveissa olisi ollut ottaa vielä vähän persoonallisempia kuvia (kun melkein kaikilla näyttää nuo tahrakuvat samalta :D ), mutta eipä tuolla kylppärissä mitään persoonallista saanut aikaiseksi.

   Poista
 4. Hyvä buzzaus! Katotaan mitä mä keksin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, taitaa tosiaan olla jo uusi kamppis Vanishista menossa :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...