tiistai 7. toukokuuta 2013

No niitä kevään merkkejä...

Kesää eniten kaivanneet ovat tietysti jo kaivaneet shortsit tai kesämekot esille. Itsekin bongasin tänään bussipysäkillä yhdet lyhyiden punttien alta pilkottavat erittäin karvaiset sääret. Minä tosin palelin takkini ja huivini kanssa samaisella pysäkillä. Palelu onkin tavaramerkkini kesät talvet eli ei hätää!

Neiti oli myös luopunut takistaan päiväkodin iltapäiväulkoilun ajaksi. Tunsin kesän toden teolla tulleen, kun tyhjensin tytön lenkkareista kilon hiekkaa kotiutumisen jälkeen. Kyllä, pari päivää ja puissakin on jo lehdet.

Alkuillasta oli vielä ihan pakko lähteä ulkoilemaan ja etsimään niitä kuuluisia kevään merkkejä. Löysimme tytön kanssa talon takana olevasta metsästä paljon roskia, kuivuneita koirankikkareita, mutta myös sinivuokkoja. Viime keväänä tähän aikaan löytyi myös paljon valkovuokkoja, mutta minne ne ovat nyt kadonneet?
Pihan keinuun paistoi ihana aurinko ja jostain kantautui lempeän tuulen mukana ihana grilliruoan tuoksu. Metsässä oli paljon roskia, koirankakkia ja sinivuokkoja, mutta kuka vei valkovuokot?
Sinivuokkoja löytyi vaikka kuinka.
Pihan marjapensaiden lehdet olivat jo hyvällä alulla.
Tyttö oli erityisen innoissaan puiden silmuista, sillä niitä emme olleet vielä ennen tätä päivää huomanneet. Päiväkodilla lapset havainnoivat kevään merkkejä ja tytön listasta puuttuu vielä pari ruksia.
Pihassa kukkii!

Mukavaa viikon jatkoa!

12 kommenttia:

 1. Mä en ole pariin päivään liikahtanut kotoa, kamala flunssa :( Pienet on käyneet isosiskon kanssa takapihalla hiekkalaatikolla pariin otteeseen, mutta onhan se harmi että tällaiset ulkoilukelit on menneet sisällä kökkiessä :/ Josko huomenna jaksaisi mennä ulos istumaan...

  Äkkiä se luonto herää, kun vähän lämpenee! Ikkunastakin katsoen vihreys on kovasti lisääntynyt viime päivinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Pikaista paranemista! Kyllä se kesä sitten tulee ihan yht äkkiä. :)

   Poista
 2. Lehtiä! Puissa! :O Olin unohtanut että sellaisiakin pitäisi tulla :D. Ei siis ole havainnoitu vielä meillä ja takistakaan ei ollut aihetta luopua tänäänkään. Palellaan ulkona ja sisällä tasapuolisesti (kyllä - edelleen).

  Sinivuokkoja on ollut jo pari viikkoa mutta olisko vielä ollut vähän liian kylmää valkovuokoille... taitavat olla vielä tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monessa blogissa on vilkkunut jo valkovuokkoja. Me ei löydetty tuosta lähimetsästä edes valkovuokon lehtiä, vaikka viime keväänä niitä oli siinä paljonkin. No, täytyy vielä katsella, jos alkaisi näkyä.

   No nyt on ainakin tänään sen verran lämmintä luvassa, että voitte mennä ulos lämmitteleen :) Kyllä se kultakimpaleen tulo nyt sitten kestää...

   Poista
 3. Minä huomasin kanssa vasta tänään silmut koivuissa. Olisikohan sade saanut nyt luonnon vihertämään. Takapihan nurmikkokin näyttää ihan siltä että kohta tarttee leikata. :)

  Tytöllä on kyllä pirtsakan väriset pökät. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tuossa parvekkeen alla kasvavassa pihlajassa jo ihan hyvän kokoiset silmut, samoin kirsikkapuussa. Muissa oli vielä vähän pienemmät. Huh, ei montaa päivää ja kesä on täällä!

   Pökät on kyllä hienot :)

   Poista
 4. Ihanaa, ihanaa! Samoja bongailuja olen tehnyt, nurmikolla makoillen auringossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä tuo nurmikolla chillailu :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Pääsin vähän testailemaan kameran asetuksia ulkona ilman, että sormet olivat heti jäässä :)

   Poista
 6. Tulee niin kevätfiilis :) Aurinkoista kevättä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätfiilis on yksi parhaimpia fiiliksiä pitkän ja pimeän talven jälkeen :) Aurinkoista kevättä teille myös!

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...