sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Mökkikauden avaus ja äitienpäivää

Uhosivat vielä illalla, että tämä äippä saisi aamupalan sänkyyn. Kymmenen yli kahdeksan luovuin toivosta ja nousin ylös ensimmäisenä isukin ja tytön vielä vedellessä hirsiä. Lauantaiaamuna herätys olikin jo ennen seitsemää, joten eipä mene koskaan kohden.

Tyttö pohti viikolla moneen otteeseen, josko mummo saisi sittenkin tänä vuonna hänen tekemänsä äitienpäivälahjan. Lauantain aikana mieli kuitenkin muuttui vakaasti siihen suuntaan, että taikataikinasta tehty jääkaappimagneetti saisikin jäädä meille. En siis jäänyt ilman lahjaa minäkään!

Mökkikautta ja erityisesti grillikautta on yritetty avata jo parikin kertaa, mutta vesisateet ovat kirjaimellisesti vesittäneet suunnitelmia. Tänään kuitenkin tittididii: homma hoidossa! Vähällä kyllä oli, ettei tämäkin yritys jäänyt pelkäksi yritykseksi. Tyttö nimittäin valitteli koko perjantain päiväkodissa masukipua ja isukin mennessä hälytettynä neitiä hakemaan, neiti purjosikin päiväkodin vessan lattialle. Ruoka on maittanut super huonosti koko viikonlopun, mutta yhden kutsumattoman yrjön ja pe-la välisen yön kuumeen jälkeen ei ole ollut enää mitään oireita.
Lippu minisalossa, onhan sentään äitienpäivä. Saippuakuplahubaa!
Mummo oli ideoinut tytölle myös minipuutarhan laittoa. Tyttö kylvikin innoissaan tilliä, salaattia ja persiljaa kasvamaan kesäruokapöydässä nautittaviksi.
Oppisi vain neiti kylvämisen lisäksi vielä syömäänkin kasvattamiaan tuotoksia... Ja kyllä! Villervallat ovat kasvaneet kiinni lapseen. Meille saa vinkata, jos Skidissä tai Kuopuksessa olisi Villervallaa halvennuksessa ;) Tätä me halutaan lisää!
Ehdittiinhän me muutakin... Kakkuakin oli...
Pääsin viimeinkin kuvausetäisyydelle valkovuokoista. Kuikat olivat saapuneet kotijärvelleen. Pappa kurkki puun takaa. Miisu pääsi pitkän talven jälkeen ulkoilemaan mokillä kilikello kaulassa. Uusi grilli ja grilliherkut, nam!
Ihanaa ja rauhallista äitienpäivän iltaa äidit!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa äitienpäivää! Onpas teillä ollut mukavaa. Alkoi just tehdä mieli grillisapuskaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ehti tehdä mieli grillisapuskaa täälläkin. Tosin siihen ehtii kyllä taas kyllästyä ennen syksyä :D Tosi mukava äitienpäivä oli kyllä. Ihanaa, että on taas kevät!

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...