tiistai 2. huhtikuuta 2013

Siivouskärpäsen purema

Puhtaus ja järjestyhän eivät ole sama asia, eihän? Puhdas, mutta ihanasti mullin mallin oleva koti on kodikas... ainakin siihen tiettyyn räjähdyspisteeseen asti.

Meillä järjestellään tavaroita epätoivoisesti paikoilleen joka päivä, mutta kunnolla siivoamme ja puunaamme säännöllisesti kerran viikossa. Se riittää, kun ei ole lemmikeitäkään karvastamassa paikkoja. Viimeisen viikon aikana olen kuitenkin heilutellut rättiä harvinaisen tiuhaan tahtiin ja syykin on selvä. Olen ihastunut uusiin siivoustuotteisiini. Olen tykästynyt suihkutettavien yleispuhdistusaineiden helppouteen, mutten todellakaan aiemmin käyttämieni sellaisten pöyristyttäviin hajuihin. Kiva kukkaistuoksu voi pari siivouskertaa tuntua hyvältä, mutta sitten siinä on alkanut ottaa joku aivoon. Samoin kävi viehkeälle vaniljatuoksulle ja sitruunan raikkaalle ällötykselle.

Olen 32-vuotias ja vasta nyt löytyi sellaiset tuotteet, joilla kelpaa siivoilla ja joita jaksaa haistella päivästä toiseen. Taikasana on Method. Voitin tässä joku aika sitten MehtäPirtin arvonnassa puhdistustuotteita ja viikko sitten sainkin pistää isukin noutamaan postista pakettia, jonka oli ystävällisesti minulle lähettänyt Eettinen Luksus.

Paketti sisälsi kevyesti ja raikkaasti klementtiinille tuoksuvan keittiösuihkeen, joka muuten ei jää meillä viimeiseksi laatuaan. 828 ml pullo on suuri, mutta kivasti käteensopiva ja katseenkestävä. Olenkin testannut viikon, että kuinka helppo siihen on miehen tarttua. Näyttää kuitenkin siltä, että houkutteleva ulkonäkö tehoaa vain aikuisiin naisihmisiin. Käyttöohje sen sijaan vetoaisi taatusti myös yksinkertaisiin miesihmisiin: "Suihkuta. Pyyhi heti. Katso ja ihaile." Rasvaiset sormenjäljet saavat kyytiä niin kaapin ovista kuin pöytien pinnoiltakin. "this BIG beauty is a beast".

Pääsin testaamaan myös kylpyhuoneen puhdistussuihketta. Kevyesti ja raikkaasti eukalyptukselle ja mintulle tuoksuva suihke on todella tervetullut vaihtoehto järkyttäville tajunnan räjäyttäville kylpyhuoneen pesuaineille. Meillä alkaa yleensä valitus ja narina, kun olen saanut kylppärin suihkittua täyteen joko ammoniakkista tai kloorilta käryävää pesuainetta. Viime viikolla sain puunata rauhassa ja täytyy kyllä sanoa, että nautin eukalyptuksen ja mintun keveästä raikkaudesta itsekin paljon enemmän kuin aiemmista myrkyistäni. Puunauksen lopputuloskin miellytti silmää, joten enköhän jätä tästä lähtien ne kylppärin ja tajunnan räjäyttäjät vain äärimmäiseen hätätilanteeseen. Tuleeko sellaista edes enää?

Meillä tiskaamisen hoitaa pääasiassa kone. Itse käytän käsitiskiainetta päivittäin vain silmälasien pesemiseen ja isukki patojen ja pannujen puunaamiseen. Methodin kurkulta tuoksuva käsitiskiaine on mahtavassa pumpulla toimivassa pullossa. Isukki ei tykännyt tiskiaineen tuoksusta, mutta meillä usein vieraileva ja jostain syystä myös käsin meillä tiskaava äitini tykästyi tiskiaineeseen kovasti. Tämä on ensimmäinen käsitiskiaine, joka saa seisoskella meillä tiskipöydällä kaiket päivät. Muut rumat ja sottaavat putelit ovat saaneet aina asustella piilossa tiskikaapissa.

Palkintopaketissani oli yllärituotteena myös puhdistuspyyhkeet nahalle. Melkein harmitti, ettei meillä ole lapsen lähmimää nahkasohvaa tai edes auton penkkejä, joihin olisin pyyhkeitä voinut kokeilla. Voitte kuitenkin uskoa, että kaikki nahkakenkäni ovat nyt viimeisen päälle. Voiko nahkakenkien puunaaminen enää helpompaa olla?

Ja mikä parasta. Methodin puhdistusaineissa ei ole myrkkyjä ja ne ovat biohajoavia. Kaikki on mietitty eettisesti ja ekologisesti viimeistä piirtoa myöten. Lue vaikka itse!
Kiitos Mehtäemäntä ja Eettinen Luksus! Meille avautui nyt myrkytön ja hyväntuoksuinen maailma ihan omassa kodissa.

Ps. Postaus sisältää niitä sellaisia mainoslinkkejä! Hui!

12 kommenttia:

 1. jessssss!! Huippua että sieki tykkäät näistä. Mie olen ihan myyty tolle keittiösuihkeelle. kokeileppas liesituulettimen siihen ritilään..ihanaa kun ei tartte sataa vuotta liottaa rasvan käryjä irti :P ja puuvillanen rätti on näiden tuotteiden parasystävä..tai niin mie uskottelen itelleni kunnes toisin todistan :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän näistä voi olla pitämättä! Tehot kohdillaan ja tuoksumaailma miellyttää. Isot ja näyttävät pakkaukset... kaikesta muusta "näkymättömästä" hyvästä puhumattakaan. Täytyykin ottaa liesituulettimen ritilä seuraavaksi haastekohteeksi :)

   Poista
 2. Laita se kärpänen tähän suuntaan,josko se puraisis minuakin... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pidän tän kärpäsen kyllä täällä siihen asti, että tulee vähän läpimämpi ja saan ikkunat pestyä. Sitten päästän kärpäsen ihan mielelläni sinnekin :D

   Poista
 3. Kuulostaa melko käteviltä. Olisin viime viikolla hurahtanut Kärcherin ikkunanpesijään, mutta rahoittaja kieltäytyi. :( Kerrankin kun minuakin puraisi kunnon siivouskärpänen.

  Meillä muuten on ennemminkin aina tuo toinen vaihtoehto eli järjestys, mutta ei välttämättä niin puhdasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tuli vuosi sitten Kärcherin ikkunanpesin. Ei siis mitään höyrypesuria vaan se pieni ja näppärä kuivain, joka imee likavedet säiliöön. Se oli hyvässä tarjouksessa hulluilla päivillä... Kätevä vehje, mutta eipä meillä kuitenkaan lasipinnat kauaa kiiltäneet alkuinnostuksen jälkeen ;)

   Poista
 4. Tännekkin saa lähettää siivouskärpäsen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, lähetän heti, kun saan ikkunat pestyä ;)

   Poista
 5. Kuulostaa hyälle:) Saako noita tavan marketeista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät taida ihan markettikamaa olla, täällä Tampereella esim. näitä myy ilmeisesti RTV yhtymä ja Stockmann.

   http://www.eettinenluksus.fi/index.php/jaelleenmyyjaet-48/method-tuotteet

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...