keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Herkullisia kasvisruokakokeiluja á la Hälsans Kök

Olin yllättynyt siitä, että pääsin buzzaamaan Hälsans Kök -tuotteita, sillä itselleni kasvisruoka on tähän asti tarkoittanut lähinnä vihersalaattia sekä porkkanalättyjä. Puolivalmis, isompien kauppojen pakastealtaasta löytyvä vaihtoehto liharuoalle kuitenkin houkutti sen verran, että päätin ilmoittautua mukaan. Eivät kai kasvissyöjät nyt turhaan vouhota oman ruokavalionsa tervellisyydestä, monipuolisuudesta, ekologisuudesta sekä eettisyydestä.

Useimmat Hälsans Kök -tuotteet on valmistettu ainutlaatuisella, patentoidulla vehnä- ja soijaproteiinin yhdistelmällä. Esikypsennetyt ja säilöntäaineettomat tuotteet on helppo valmistaa ateriaksi; vain nopea lämmitys uunissa tai paistinpannulla riittää. En tunne hienoja kasvisruokatermejä, mutta osa tuotteista sisältää myös kananmunaa. Lisätietoa Hälsans Kök -tuotteista, ruokavinkkejä ja reseptejä voi lukea tuotteiden nettisivustolta: http://www.halsanskok.fi/. Tuotteita ostamalla voi osallistua myös A-lehtien kanssa yhteistyössä järjestettyyn keräilykampanjaan. Lisätietoja kampanjastakin löytyy kyseiseltä nettisivustolta.

Olin suuresti yllättynyt myös siitä, että Hälsans Kök -tuotteiden avulla sain pitkästä aikaa innostettua myös mieheni keittiöön ruoanlaittopuuhiin. Aloitimme kasvisruokalaboratoriomme toiminnan yksinkertaisella kokeella, jonka tuloksena syntyi herkullinen ateria täysjyväspaghetista, kasvispyörykkävartaista ja tomaattikastikkeesta kera lisukesalaatin. Melkein 6-vuotias, erityisen ronkeli tyttömmekin söi hyvällä ruokahalulla kasvispyöryköitä spaghetin kera. Miehen kanssa emme olisi tienneet syövämme kasvispyöryköitä, jollei tuotepaketissa niin olisi vakuutettu. Maku, koostumus, ulkonäkö ja suutuntuma olivat hyvin lihan kaltaisia.
Hälsans Kök -tuotteen hinta pyörii noin 4-5 euron paikkeilla. pakkauksesta riittää pyöryköitä arviolta 4-5 henkilölle riippuen aterian koosta.
Koska kasvisruoan jälkeen olo tuntui kevyeltä ja hyvältä, oli seuraavana päivänä hyvä mieli lähteä valmistamaan seuraavaa Hälsans Kök -ateriaa kasvismurekkeesta. Kasvismureketta voi käyttää jauhelihan korvikkeena esimerkiksi tacoissa, makaronilaatikossa, spaghetti polognesessa tai vaikkapa lasagnessa. Me päätimme valmistaa kuitenkin täytettyjä paprikoita höyrytetyn riisin ja salaatin kera.
Tästä se lähtee! Raaka-aineet ovat kaiken a ja o.
Sipulin ja valkosipulin kuullotus tomaattipalojen kera. Mies halusi paprikoiden päälle juustoa. Itse pidän siitä, että paprikat ovat kunnolla pehmeitä, joten sivelin ne öljyllä ja laitoin uuniin esikypsentymään ennen loppugratinointia.
Valmista ja maittavaa tuli! Kasvisaterian jälkeen olo on kevyempi kuin liha-aterian jälkeen. Kasvismureke on pehmeämpää syötävää kuin jauheliha. Meillä pikkuneiti ei suostunut paprikoita maistamaan. Tytön jauhelihaa kammoksuva suu voisi kuitenkin pitää kasvismurekkeen mausta ja tuntumasta. Jäämme ehdottomasti ideoimaan ruokia kasvismurekkeen ympärille.
Tähän astiset Hälsans Kök -kasvisruokakokeilumme ovat olleet varsin positiivisia. Ruoka on ollut maittavaa ja mieskin on ollut innostuneena mukana. Tarkoitus on vielä kokeilla ainakin paria Hälsans kök -tuotetta vähän sen mukaan, mitä käyttämämme kaupan pakastealtaasta löytyy. Ideoinnissa olisi valmistaa viikonloppuruokaa kasvispihveistä ja seesaminuggeteista lisukkeineen.

Ei ihan vielä -kasvisruokalaboratorio vaikenee siis hetkeksi, mutta palannee vielä asiaan...

Mikä ihmeen Buzzador?

Buzzadoriksi ilmoittautunut henkilö saa sähköpostiinsa Buzzadorilta profiilinsa mukaisia kampanjakutsuja, joihin voi halutessaan ilmoittautua mukaan. Buzzador on eräänlainen uusien tuotteiden testaaja ja "suusta suuhun" markkinoija tai suosittelija. Itse Buzzador saa usein testattavat tuotteet ilmaiseksi tai sitten edulliseen tutustumishintaan. Itse olen aiemmin buzzannut muun muassa Philadelphia tuorejuustoja, Pepsodent hammastahnaa, Malaco Truly makeisia, Nutrilett Eat Well -aterioita, Oral-B TriZone 500 -sähköhammashajaa, Belvita Breakfast -keksejä sekä Möller Omega-3 Pikkukaloja.

Haluatko Buzzadoriksi?

Buzzadorina toimiminen on maksutonta, eikä kampanjoihin ole pakko osallistua, jos ne eivät sovi omiin aikatauluihin tai kiinnostuksen kohteisiin. Jos buzzaaminen kiinnostaa, voit liityä mukaan suosittelulinkistäni.

10 kommenttia:

 1. kai säästit pakkaukset. saat tuolta hälsänskök nettisivuilta kolmesta pakettien viivakoodista vapaavalintaisen lehden kolmeksi kuukaudeksi kotiin kannettuna ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No yhden pakkauksen tuo isukki ehti jo hätäpäissään nakata roskiin, kun ihmetteli, että mitä niitä tuolla keittiössä hilloan :D Mutta ei hätää, kyllä näitä lisää ostetaan vielä :)

   Poista
 2. mun annokset on vielä kaupassa, pitäisi käydä valitsemassa. lupaathan, että ihan paketin ostamalla taikoo noin kauniita annoksia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Paketin, kun avaa, niin ruoka hyppii sieltä kauniisti lautaselle :)

   Poista
 3. Tosi kauniita annoksia!
  Minäkin maistelin ensimmäiset kasvisruokani tänään, postausta siis odotettavissa loppuviikosta.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hienoa! :) Me ollaan tällä hetkellä positiivisesti yllättyneitä näistä tuotteista. Näin sitä karisi kaikki ennakkoluulot kasvisruokaa kohtaan kerralla...

   Poista
 4. Kivaa kun näitä buzzauksia alkaa näkyä, pääsee vähän lainaamaan reseptejä! :)

  Mä tein murekkeesta yhden satsin makaronilaatikkoa, ja tuli aika hyvää! Murekkeen kanssa täytyy vähän opetella, se vaikutti mausteiselta ja suolaiselta, mutta ainakin ison makrumäärän kanssa maut tasoittuivat vähän liikaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen huono maistamaan suolaa, mutta ainakin kasvispyöryköiden pakkauksessa näkyi lukevan, että suolaa on mukavasti. Täytettyihin paprikoihin me ei lisätty suolaa, mutta käytettiin kyllä chilikastiketta ja -tahnaa sekä muita mausteita ihan reilulla kädellä. Tykätään mausteisesta ruoasta miekkosen kanssa. Makaronilaatikko me tehtään aika usein tomaattipohjaisena. Kokeillaan varmaan sitäkin jossain kohtaa... jos vaikka neitikin saisi tästä nyt varteenotettavan vaihtoehdon jauhelihalle, jota vain mälvää suussaan itku kurkussa.

   Poista
 5. Herkullisia kuvia ja kiva kun laitoit reseptejä näistä. Pitää ehdottomasti kokeilla joskus :) Mä en päässyt tähän kampanjaan, kutsu kyllä tuli ja vastasin kyllä. Joskus muuten tuntuu että olen parhaiten päässyt silloin mukaan, kun en ole ko. tuotteita ennestään käyttänyt ollenkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei voi tietää, että millä kriteereillä näihin kampanjoihin valitaan. Itselläni tärppäsi nyt sillä vastausperiaattella, että ei noudateta mitään erikoisruokavaliota. Mun on helppo innostua asioista ja niin innostuin tästäkin kovasti.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...