maanantai 11. maaliskuuta 2013

Tulevan eskarilaisen työnurkkaus

Meillä on neiti näihin päiviin asti askarrellut, piirrellyt, maalannut ja muovaillut ahkerasti keittiön pöydän ääressä (voi pöytä parkaa). Yksi keittiön alakaapistoista täyttyi hiljalleen paperista, värikynistä ja muusta askartelusilpusta. Aloin kokea tuskaa siitä, ettei meidän perheen antiviherpeukalon kukkaruukutkaan enää mahdu säilytykseen mihinkään tytön silppujen vallatessa kaappitilaa siellä kaikkein pyhimmässä. Jotain oli keksittävä ja kouluiänkin lähestyessä uhkaavasti, päätimme alkaa metsästää tytölle koulupöytää.

Seitsemän epäonnistunutta reissua Ikeaan ja pari vielä epäonnistuneempaa reissua pariin muuhun huonekaluliikkeeseen toivat hien pintaan. Parista turhan korkealentoisesta vaatimuksesta luovuttuani, tytön huoneeseen kotiutui todella jykevä täysvalkoinen pöytä lopulta sieltä kaikkien rakastamasta Ikeasta. Pöydän molemminpuoliset kaapit osoittautuivat todella tilaviksi ja keskellä olevaan laatikkoon saa aarteet näppärästi piilotettua. Pinkki tuoli tarttui hätäratkaisuna mukaan niin ikään Ikeasta ja se oli tytön mielestä nappi valinta (vaikka isukki päästelikin ärräpäitä sitä kootessaan).
Mummo toi jo tytön pöydälle pääsiäisrekvisiittaa. Vanha läppärini löysi paikan myös tytön pöydältä, vaikka tällä hetkellä tietokoneella räplääminen ei niin kiinnostakaan (enää).
Vielä pitäisi löytää jostakin kiva ja kunnollinen valaisin tytön pöydälle ja pöydänreunaan kiinnitettäväksi. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan! Tyttö haluaisi (ehkä) pinkin lampun. Itse kelpuuttaisin ehkä jotain muutakin. Muumiverhot olisi tarkoitus myös kevään tai kesän aikana päivittää uusiin. Ehkä jotain keveämpää, mutta leikkisää. Ehkä jotain värikästä, mutta pehmeää. Ehkä katselemme Muumiverhoja vielä tovin. Ehkä.

11 kommenttia:

 1. ja eikun kirpparille. sieltä metallinen joku valaisin mukaan ja pinkkiä kilikoli maalia pintaan..saapi tyttö semmosen kun haluaa eikä tasan maksa paljon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppari? Mikä se on? :D Toivepostauksena muuten oli kierrätystä ja omin kätösin tuunattua... Tätä voisi ihan tosissaan harkita. Joku vähän kasarimallinen kunnon metallikuvullinen lamppu ja siihen pinkit maalit päälle. Vau!

   Poista
  2. justiinsa sellasta. ne sellaset uusiotori tyyppiset niinko kontti on meleko löytö aittoja just tollasille kokeiluille. sieltä löytää halvalla ihan tarpeex kauheita niin ei harmita niin paljoo laitella uuteen uskoon :D

   Poista
 2. Meillä ei tytär (2.lk) vieläkään tee läksyjä kirjoituspöytänsä ääressä... ei ole siis koskaan tehnyt! Pöytä on sille jonkinlainen tunkio johon heitetään tavaraa kasoihin. Että kun käsken siivota lattialta tavarat, niin se kasaa ne pöydälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vähän pelkään, että meillä käy samoin. Tuo tottui jo, että askartelut ja piirtelyt hoidetaan keittiössä. Pöydälle on helppo heitellä tavaraa. Kaikki tasot ovat aina täynnä ryönää, jollen pidä jöötä :D

   Poista
 3. Mulla on koko elämäni ajan ollut sama kirjoituspöytä. Iso, tukeva ja valkea. Kestänyt matkassa hyvin mukana ja kolhuitta kuusi muuttoa säilynyt. :)
  Se pöytä ostettiin aikoinaan mun hoitopöydäksi joten todellakin koko elämäni mittainen suhde pöytään. Mistään hinnasta en siitä luopuisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä on sitten laadukas pöytä. Meillä neiti on saanut suht jykevän ja kovapintaisen keittiön pöydänkin aikas pahaan kuntoon muutamassa vuodessa. Toivotaan, että Ikean pöydästä tulee pitkäikäinen kumppani. Kyllä se ainakin painaa sen verran paljon, ettei sitä ihan pikku tuulet kaada.

   Poista
 4. Mitkähän mahtoi olla ne sun kaamean tarkat vaatimukset työpöydälle? Kivan löysitte kuitenkin!

  Vallilan Pihajengi-verho oli livenä äärettömän ihana... Tulisi heti meidän lastenhuoneeseen... niin jos meillä olisi lastenhuone :D. Hmm, taidan lohduksi ostaa vihreät Jaffa-verhot keittiöön, ehkä... Ihan sillä kiusallanikin että äitini mielestä ne Jaffa-verhot on kamalia ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tytöllä huoneessaan valkoiset puolipaneelit toisella pitkällä seinällä ja myös vaatekaapit ovat valkoiset. Toisaalta sänky, kirjahylly ja lipasto ovat vaaleaa puuta. Olisin halunnut tytölle siis sellaisen pöydän, missä yhdistyy valkoinen ja vaalea puu. Helpommin sanottu kuin löydetty. Kokovalkoinen saa nyt sitten kelvata.

   Vallilan Pihajengi on hieno! Jotenkin ehkä etsin kuitenkin jotain hillitympää tai kevyempää kuosia tai jopa yksiväristä. Jaffa-verhot muuten ei ole yhtään mun makuuni. En tykkää kyllä limpparistakaan :D

   Poista
 5. Elloksella oli sellaisia vanhanajan retrotyylisiä kirkkaanpunaisia koululaisvalaisimia....meillä sellainen ekaluokkalaisella...eikämaksanut kuin parikymppiä...suosittelen sellaista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Hitsi, kun olisi vielä pinkin punainen. Noihin nykyisiin verhoihin sopisi toki ihan peruspunainenkin. :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...