tiistai 12. maaliskuuta 2013

Onks äippää näkyny?

Meillä vietetään ilmeisesti jotain sekavien lausuhdusten viikkoa.

Tyttö tiedusteli eilen illalla isukilta, että "onks äippä iltavuorossa, kun sitä ei oo näkyny?" Myönnetään, taisin jumittua koneelle hetkeksi, (no okei, pitkäksi hetkeksi) ruokailun päätteeksi. En voinut kuitenkaan olla nauramatta tytön hajamielisyydelle. Juurihan me olimme syöneet ja samalla jutelleet päivän kulusta yhdessä pöydän ääressä.

Tänään oli sitten minun vuoroni sekoilla. Olemme luvanneet tytölle keväällä Hoplop -synttärit, jos peukun imeminen loppuu NYT. Purenta on jo seurannassa ja kaikki konstit alkavat olla kokeiltuna. Tänään jouduin taas muistuttamaan tyttöä asiasta sohvalla TV:tä tuijottaessamme: "Muista, ettet saa niitä Hoplop -syndejä, jollet lopeta tuota tupakan polttamista!" Huh, aika nopea hyppy teinivuosiin... Tyttöä sekoiluni kyllä nauratti kovasti.
"Onks äippä iltavuorossa, kun sitä ei oo näkyny?" Tytöllä on päällään Molo suosikkipaitansa (MiniQ).
Sitten seuraa ihana sekoilu. Tilasin nimittäin tytölle Silverjunglen alesta violetit lapaset kokoa 5. Älkää kertoko tytölle, mutta lapaset ovat omiin kätösiini täsmälleen sopivat ja niin ihanat, etten annakaan niitä tytölle. Kjäh, kjäh! Se parhaiten nauraa, joka viimeksi käkättää.
Pimeässä otettu kuva vääristää sävyjä. Lapaset ovat kuitenkin kauniin violettiset ja niissä on sisällä fleecevuori. Ja kyllä, itselläni on lyhyet nakkisormet ja pieni vauvanyrkki.

21 kommenttia:

 1. Ehkä tyttö on nähnyt sun nakkisormet ja vauvannyrkit ja yrittää nyt imemällä saada sormiaan kasvamaan? ;)
  Hauska postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti! Täytyy vedota ensi kerralla siihen, että geenejä ei pysty muokkaamaan imemällä :D

   Poista
  2. Meillä Eevi ei syö kynsiä tai ime peukkua, mutta nyppii koko ajan kynsinauhoja ja kynsiään. Nyt on toinen etusormi tennispallon kokoinen (no ehkä golfpallon) ja ihan tulehtunut ja todella kipeä. Huomen lääkärille siis sitä näyttää. Mikäköhän tohon auttais.. :/

   Poista
  3. Auts! Meillä on kans ollut ihan kynsien repimistä. Ei kylläkään pureskele niitä onneksi. Joku antoi meille vinkiksi, että pitäisi teipata tumput käteen, niin loppuisi repiminen ja peukun imeminen. Toimii ehkä ihan pienillä, mutta kyllähän isommat jo saa tumput käsistä vaikka olisivat kuinka kiinni. Toivottavasti Eevi ymmärtää, että repiminen sen sormen kipeyttää ja tulehduttaa. Varmasti on kyllä tosi kipeä.

   Poista
  4. Ollaan kovasti yritetty nyt selittää, että tämän takia ollaan kielletty repimästä. On kyllä niiiin kipeä, että ehkä hetken muistaa..

   Poista
  5. Tästä muuten vielä.. :)
   Hankkikaapas siihen peukaloon kunnon kynsivallintulehdus, jospa se auttais lopettamaan imeskelyä.
   Käytiin siis Eevin kanssa lääkärillä sitä sormea näyttämässä ja lääkäri puhkaisi sen golfpallon neulalla. Tyttö huusi kuin tapettava kun teki niin kipeetä. Sai antibioottikuurin ja nyt sormi on parantunut hyvin. Ei varmasti unohdu ihan hetkessä se kipu ja lääkärireissu.

   Poista
 2. Ihanat lapaset! Ootteko kokeillu sitä Mavala Stoppia? Me ostettiin Sisulle sitä viime viikolla, kun se söi sormiaa ja hihojaa ihan tauotta ja loppu, kun seinään! On se niin pahaa tököttiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kokeiltu. Ensimmäisen kerran kolmivuotiaana, tyttö ei ollut aineesta moksiskaan. Pyysi vain kylmän rauhallisesti saada vähän vettä. Syksyllä kokeilimme tököttiä viimeksi ja siitä seurasi hirveä huutokonsertti. Niin hirveä, etten halua sen toistuvan. Kesälomalla tosin voisi kyllä viettää muutaman unettoman yön asian takia, laittaa sitä tököttiä ja pistää peukulle stoppi ihan tosissaan... jollei nyt pehmeät keinot ennen sitä sitten auta.

   Poista
 3. Hupaisaa sekoilua :D
  Hienot on tumput, ihan käy kateeksi ja kovasti tsemppi tytölle "tupakoinnin" lopettamiseen :D

  VastaaPoista
 4. Koska teillä on tuo peukalon imeminen alkanut? Ajattelin vain kun se meidän tutista luopuminen joulukuun alussa(ko se oli?) kävi niin kivuttomasti eikä ottanut peukkua siihen korvikkeeksi että olisiko vaara jo ohi :D.

  Tutista oli kyllä älyttömän paljon helpompi päästä eroon kuin peukalon imemisestä kun luulen ettei sitä peukkua voi tontut viedä (niin kuin meidän tuteille kävi) tai sitä ei voi lähettää postissa vauvoille (niin kuin veljentytön tuteille kävi viime viikolla). Itse asiassa kamalia nuo peukuttomat ajatukset!

  Jaa-ah. Tsemppiä lempeisiin keinoihin. Vaikeaa tuo kyllä varmaan on kun se peukku mokoma kulkee niin kätevästi mukana.

  Hienot lapaset sulla! Sun olis pitänyt älytä tilata kahdet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etteköhän te jo turvallisilla vesillä ole! Meillä tuo peukku tuli kuvioihin n. 4 kk ikäisenä, kun tutti syljettiin järjestelmällisesti aina pois ja peukku ujutettiin tilalle. Tutista on kuulemma paljon helpompi päästä eroon. Sinnikkäimmätkin vinkujat unohtavat sen muutamassa viikossa. Peukkua on paha irroittaa muutamaksi viikoksi...

   No niin, kiitos vaan. Tähän loppui sitten käkättely! Olisi todellakin pitänyt tilata kahdet tumput ja tytölle olisivat menneet ne vielä pienemmät.

   Poista
  2. No mutta heiii, tilaat kolme paria lisää :D... Molemmille omat ja varaparit! Jos hukkuu yksi tumppu niin on vielä varatumppu kotona :D.

   Poista
  3. Havaittavissa pientä yllyttämistä!! Kyllä noita lapasia kelpaa ostaa, eivät ole hinnalla pilattu ;)

   Poista
 5. Meillä esikoinen imutteli aikoinaan hartaasti etu- ja keskisormen yhdistelmää. Kokeiltiin kaikki mahdollinen, mutta hommaan auttoi viimein sormien ahkera laastaroiminen - jonkun aikaa yritti lutkuttaa laastarisormiakin, mutta ei tainnut kovin hyvää olla.. Tsemppiä teille tumppaamiseen ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laastarinhan saa helposti pois, jos lutkututtaa. Taidetaan silti kokeilla vielä kertaalleen tätäkin vinkkiä. Kiitos!

   Poista
  2. Sellainen beige metritavara-laastari on tosi tiukasti pysyvää - ei kannatakaan mitään lasten muovisia laastareita laittaa, jotka tippuu samantien ;)

   Poista
 6. heehe..lasten suusta se totuus tuleepi. kokeileppas somreen tabaskoa..miun kummityttö on vierotettu peukalosta sillälailla. rajua, mutta ei montaa kertaa imassu :D aina kun jäi peukun imemisestä kiinni niin sai imasta tabaskoa :D onneksi omat on ollu tutti maakareita niin ei oo ollut tuota peukku ongelmaa(kop kop kop)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tabasko toimisi varmasti, mutta se voi jo sellaisenaan kirveltää sormea, joka on ihan rohtuneeksi imuteltu. Pidetään silti mielessä! Kiitos! :) Kyllä tuo peukku löytää tiensä suuhun jo aika pienenä, jos on löytääkseen. Tuskin enää pitkän tuttiuran jälkeen tulee peukku kuvioihin.

   Poista
 7. Mä voisin kertoa tuosta peukalon imemisestä monta tarinaa, no peukalon imeminen loppui esikoisella siihen ( muilla tytöillä ollut onneksi tutti) kun kieli meni jotenkin kramppiin ja hän itse pelästyi sitä niin paljon oli noi. 5.v että ei sen jälkeen laittanut peukkua suuhun, muutkin pelästyi kyllä toden teolla ( äippä ja mummu ) nyt tytöllä oikomishoito menossa 12. Vuotiaana. Minäkin olen itsesyönyt lapsena peukkuaja toinen peukku on edelleen litteempi kun toinen eli muistan se loppuikäni kumpi peukku meni aina suuhun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, kieli voi kyllä tosiaan mennä krampppiin! Meillä on neidillä kans oikomishoito edessä ihan salettiin. Yläleuka ja alaleuka ovat ihan eri paria. Asiasta on keskusteltu ja tököttejäkin kokeiltu. On se peukku varmaan tosi hyvää?? Näin talvella iho peukaloiden ympäristöstä on ihan ahavoitunut ja kipeä. Rasvaaminen onneksi hillitsee imemistä hetkeksi.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...