keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Lupa haaveilla

Ostolakko. En halua kuulla tästä kärsimystaistelusta enää sanaakaan huomisen jälkeen. Ehkä olen kuitenkin nyt kuukauden mietiskelyn jälkeen oppinut vastuullisempaa käytöstä kuluttajana... no, ainakin harkitsemaan vähän tarkemmin ostoksiani.

Haluan, haluan, haluan! Nyt on näköjään taas se aika vuodesta, että alkaa tehdä mieli hankkia välikausivaatteita (vaikkei ole edes tarvetta) ja kenkiä (niitä tarvitaan). Ongelmatonta ei tahtominenkaan silti ole.

Tytöllä oli käytössään viime kesänä ihanan kevyet ja pehmeät umpisandaalit/vaellussandaalit. Sandaalien merkkiä en muista (tulivat meille käytettynä), mutta olivat aivan loistavat potkupyöräilyssä ja muussa vauhdikkaassa menossa, jossa varpaat olisivat muuten olleet jatkuvasti tulilinjalla. Kyttäyksessä onkin nyt vastaavanlaiset sandaalit esimerkiksi Keeniltä. Iso MUTTA on se, etten ole nähnyt Keen -sandaaleista missään kokoa 32. Pienten koot päättyvät 31:teen ja isojen koot alkavat 33:sta. Ei voi olla totta!

Kevääksi/kesäksi houkuttaisi hankkia tytölle myös kivat ja käytännölliset saappaat. Luin joku aika sitten Minityyli -blogista Splatseista ja innostuin niistä tyylilleni epäuskollisesti välittömästi ja ilman jahkailuja. Saappaita saa suomessa tällä hetkellä ilmeisesti vain Ipanaisesta (korjatkaa, jos olette törmänneet niihin muuallakin) ja hinta on aika suolainen (55 e). Voipi siis olla, että tyydymme tavallisempiin kurajalkineisiin. Haaveilla kai silti aina saa?
Tennareita tarvitaan aina. Viime keväänä ja kesänä tytön suosikkitennarit olivat Geggamojan pinkkiraitaiset tennarit. Tammikuussa meille kotiutui H&M:stä jo paritkin tennarit kesäksi, muun muassa ylhäällä oikealla näkyvät bling, bling -Hello Kitty tennarit. Harmittaa, etten hankkinut Espritin bling, bling -versioita. Ne olisivat toimineet kätevästi kevään siistimpinä kenkinä.

Täytyy myöntää, että myös Molon tennarit houkuttavat. Onneksi Babyshopissa ei ollut meidän kokoa jäljellä, huh!
Kaiken tennaripohdinnan keskellä jäin miettimään, että tarvittaisiinko sittenkin vielä nahkaiset ja siistimmät tennarit/lenkkarit parempaan menoon? Melkein kuuden vuoden kokemuksella voin kyllä sanoa, että niistä muutamista kengistä, jotka on hankittu, jalkaan ovat vapaaehtoisesti menneet vain ne suosituimmat. Periaatteessa riittää siis, kun on yhdet siistimmät, yhdet rymymmät ja yhdet/kahdet saappaat. Käytäntö on kuitenkin aina eri kuin periaate. Pitäähän niiden värienkin natsata (edes siellä kaapissa).

Vuoden yllättäjä on kuitenkin Reima. Katsokaa nyt, mitä ne ovat menneet tekemään! Tyttö antoi hyväksyntänsä Reiman välikausikengille jopa mustana, vaikka vaaleanpunaiset olisivat enemmän äidinkin mieleen. Käytännöllisyys kevään kengissä on kuitenkin kaiken a ja o. Eikö?
Välikausitakille meillä ei ole akuuttia tarvetta. Syksyksi kuitenkin pitäisi jotain hankkia. Reimalta löytyy montakin suosikkia ja näyttää vähän siltä, ettei meillä pinkki/vaaleanpunainen -kausi ole vieläkään uhoamisesta huolimatta katoamassa minnekään. Aloinkin epäillä itseäni syypääksi koko pinkkivouhotukseen. Voiko se sittenkin olla enemmän äidin kuin tytön lempiväri? Kumpi tuli ensin, muna vai kana?

Yksi asia on kuitenkin saletti. Tyttö tarvitsee siistimmän kesätakin. Farkkutakista kävimme keskustelua tytön itsensä kanssa, mutta itse toivoisin löytäväni takin, jossa olisi joku kiva juttu. Ihan niin kuin sydämet alla olevassa Mini Rodinin takissa. Takkiasiat jäänevät siis vielä hautumaan.

Haaveilut jatkuvat! Kevät tulee ja pöly näkyy!
Ps. Mukaan tuli muutama linkki, saa käyttää, muttei ole pakko.


17 kommenttia:

 1. Meillä oli nuo reimatecin kengät syksyllä käytössä mustana ja tykätyt olikin pitääkin kaivaa ne esille ja koittaa mahtuuko vielä nuo vaaleanpunaiset on ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sitten menneet nuo Reiman kengät viime vuonna sitten ihan ohi. Ollaan kyllä oltu monta vuotta Vikingin suosijoita ennen tätä Reima talvea. Ovatko ne reilua mitoitusta, kun mietin tässä juuri, että menisikö 19 cm pitkään jalkaan koko 31 vai 32?

   Poista
  2. Reiman sivuilla on hyvä koko taulukko, mielestäni reiman kengät on reilua mitoitusta jos vertaa vaikka vikingin kenkiin.

   Poista
  3. Kävin sitä kokotaulukkoa vähän jo kurkkimassa. Reilulta tuntuu mitoitus. Täytyy vielä mittailla tytön jalka, että onko vielä kasvanut ennen ostopäätöstä. Kyllä nuo nyt näyttävät siltä, että meille olisivat tulossa :)

   Poista
  4. Juu mun pitää tsekata nuo meidän kengät mahtuuko vielä jos ei niin uudet tilaukseen:) nyt oli muuten reimalle alekoodeja ainakin parissa blogissa.

   Poista
 2. voi eiiiiii..olikos pakko??nuo espritin tennarit on ihan pakko saada ja samaten tää alin sydän takki. hyvästi rahat huomenna tilipäivänä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kans harmittaa, että miks menin hankkimaan h&m:n tennarit ennen kuin tutkin kunnossa muut vaihtoehdot. No, tyttö kyllä halusi itse nuo Hello Kittyt ja ovathan nekin ihan nätit.

   Sydäntakki on ollut mielessäni kans jo useamman viikon. Täytyisi vain saada siitä alea kunnolla, koska se on normihintaisena aika kallis. Täytyy katsoa, jos eteen tulisi jotain yhtä kivaa.

   Poista
 3. :) pojilla on ollut reiman vk nilkkurit, nuo kuvassa olevia vastaavat, käytössä nyt loskassa ja ne on tosi lämpimät! Epäilen nyt, ovatko kuumat lämpöisemmillä keleillä. Varpaat ovat olleet pelkistä ouuvilkasukista huolimatta tosi lämpimät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti ovat kyllä lämpimät kengät ja tärkeää on myös vedenpitävyys. Vielä, kun saisi pähkittyä oikean koon. Meidän viluvarpaiselle sopisivat kyllä nuo varmasti.

   Poista
 4. Hmm.. Nuo Keenit näyttää ihanilta, meillä on ollut käytössä Kangaroosin vastaavat ja on kyllä olleet kätevät!

  VastaaPoista
 5. Mä meinasin kanssa tehdä tällaisen postauksen mutta kun noista sandaaleista jo kirjoitin ja siitä Reiman kukkatakista (mitä me ei oikeasti ehkä tarvittaisi mutta edelleen halutaan) olen jo maininnut ja oikein paljon muuta ei tee mieli.

  Paitsi että nyt näytit nuo Molon tennarit... Meillä oli viime vuonna Molon ilmapallokuvioiset tennarit ja ne vasta oli cool! Täytyisi muuten myydä ne pois... Hmm... Mutta koska meillä on jo Crocsin tennareita niin ei kai tarvetta noillekaan hmph.

  Niin ja oletko käynyt katsomassa Keenin sivuilla niitä kokotaulukoita! Ne ei valmista kokoa 32 ollenkaan mutta kokojen 31 ja 33 ero on vain 8 milliä että ei liene ongelmaa? www.keenfootwear.com ja yleisesti ottaen nuo on kai pientä mitoitukseltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää postaus on pyörinyt päässä pitkään. Välillä tuntuu, ettei päässä ole pyörinyt mitään muuta kuin shoppailu :D

   Tennarit on kyllä ihan huippuja! Molon tennarit nyt vähintäänki cooleja. Huh! Onneksi ei ole kokoja jäljellä.

   Kiitos tuosta kokotaulukkovinkistä Keenin sivuille. Kävin kurkkimassa ja meille tulisen sen mukaan ehdottomasti koko 33. Vähintään. Esim, Reimat näyttävät olevan mitoitukseltaan taas selvästi reilumpi, kun taitaa tytölle mennä sieltä koko 31. :D

   Poista
  2. Juu, Keeneistä yleensä aina ainakin yhtä kokoa isompi kuin muista. Meillä esim. Reimasta menee 27 mutta Keeneistä pitää olla vähintään 28. Tässä on ollut pitkä kuukausi aikaa tutkia asiaa ;).

   Ja arvaa kävinkö katsomassa että meille olisi Molon tennareista oikeaa kokoakin jäljellä... Toivottavasti myyvät ne äkkiä etten sorru ostamaan niitä :D.

   Poista
 6. Että teidän neitillä on sitten samankokoinen jalka kuin Pinkillä... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minkälainen kavio siitä vielä tuleekaan? Mullahan on kokoisekseni iso jalka (38) ja näköjään on tytölläkin hyvää vauhtia tulossa "normaalia" isompi.

   Poista
 7. Meillä on tuollaiset kärkisandaalit olleet viime vuosina Reimalta, sekä Vikingiltä ainakin. Mun mielestä ne on nätimmät ja suojaavammat kuin tavalliset "urheilu"sandaalit.
  Crocsin tennareita on haalittu useampaa kokoa, myös Geggamojat on olleet hyvät. Vk-lenkkareissa meillä kyllä luotetaan Viikkareihin, vaikka eihän nuo Reimatkaan hassumman näköiset ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy katsastaa vielä ennen ostopäätöstä Reiman ja Viikkarinkin valikoima noiden kärkisandaalien suhteen. Meillä on kans tähän asti ollut pelkkiä Viikkareita välikausilenkkareina, mutta suuri on halu kokeilla jotain uutta nyt. Talvi ollaan menty Reimateceissä ja ollaan tykätty.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...