sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Jääveistoksia

Minä, joka en lue lehtiä tai tiedä muutenkaan, mitä ympärilläni tapahtuu, luen onneksi facebookkia. Seinälleni lävähti tänään päivällä kuvia Särkänniemessä järjestetystä jäänveiston SM-kisasta. Eipä siinä sitten ollut tehtävissä muuta kuin kiskaista meikit nassuun, ruoat väärään kurkkuun ja lähteä katsomaan, kuka voittaa. Saavuimme paikalle 5 minuuttia ennen tulosten julkistamista ja olimme yksimielisiä siitä, että paras veistos voitti. Kaikki olivat toki upeita! Upeat veistokset ovat Särkänniemessä nähtävillä 3.3. asti (säävarauksella), jos joku vielä haluaa ne nähdä.
Jäävaltaistuimella sai käydä jäädyttämässä pepansa.
Upea voittoteos ei pääse amatöörikuvaajan valokuvassa oikeuksiinsa. Veistos on kuitenkin aivan mahtavan upea. "Elämää akvaariossa" on Richard Käkelän ja Pasi Ahokkaan käsialaa.
Jääveistosten aiheita ei oltu napattu turhan kaukaa.

Myös luonto oli muovannut lähistölle oman taideteoksensa.
Tyttö valloitti pienen vuoren.
Kiva extempore -reissu jäänveistotapahtumaan sai tytönkin suun venymään kohti korvia. Onneksi luen siis edes naamakirjaa. Ja me näköjään otimme sitten jo tämän Mini a Turen asun käyttöön jo tänä talvena.
Ensi viikonloppuna Pasi Ahokas yrittää tehdä Särkänniemessä uutta jäänveiston korkeusennätystä. Pitäisiköhän käydä kurkkimassa, että voiko moinen onnistua?

Juttua Aamulehden verkkosivuilla jäänveiston SM kisasta.

9 kommenttia:

 1. Onpa hienoja! Kyllä retki kannatti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kannatti. Tämä on eka talvi, kun ollaan huomattu, että Särkänniemessä on myös talvitapahtumia... eikä niihin päästäkseen tarvitse pulittaa edes itseään kipeäksi :)

   Poista
 2. Toisinaan on hyvä tehdä extempore reissuja. Piristävät kummasti. :)
  Joskus liika suunnittelu saattaa pilata tunnelman ja ahaa elämykset.
  Ihana ilme tytöllä alimmassa kuvassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihinkään kovin kauas ei tule yht äkkiä lähdettyä, mutta tässä lähellä pyörähtää äkkiseltäänkin. Kauniita veistoksia oli ilo katsella.

   Paikalla pyöri myös punainen angry birds, olisikohan tyttö alimmaassa kuvassa bongannut linnun katseellaan? :D

   Poista
 3. Kiva tapahtuma! Lapsellekin mukavaa nähdä ihmeellisiä veistoksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tyttö innokkaasti tapahtumaan lähti ja kiersi innoissaan katsomassa kaikki veistokset. Ei tällaisia ihan joka päivä näe :)

   Poista
 4. Mä olen aika huono lähtemään extempore, mutta aina kun tulee lähdettyä, niin hauskaa on ollut! :) Nykyään se on kyllä ilman autoa vähän haastavampaa - näitten kanssa ei kävellen kovin nopeasti pääse kohteeseen ;D
  Hienoja on kyllä noi veistokset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mekään oltaisi "ihan" ehditty paikalle tämän päivän puolella, jos julkisten varassa oltaisiin oltu.

   Mitä useampi lapsi, sitä haastavampaa liikkuminen varmasti on, varsinkin, jos ei ole sitä autoa käytössä. Meilläkin lähtemiset tuon yhden kanssa olivat vielä pari vuotta sitten lievästi sanottuna tahmeita, mutta nykyään onnistuu jo aika pienellä varoitusajalla. Tapahtumat ovat kuitenkin kivaa vaihtelua viikonloppuihin :)

   Poista
 5. Mä saan myös aina noita "nyt mennään" -kohtauksia. Siinä vaiheessa miehen ei auta kun tulla perässä :D

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...