tiistai 15. tammikuuta 2013

Reippausdiplomi

Tyttö sai sairaanhoitajaltaan heräämössä Reippausdiplomin. Äitikin oli ihan vähän ylpeä reippaasta tytöstään.
Tyttö selviytyi pikku leikkauksestaan eilen oikein mallikkaasti. Jännitystä ei ollut havaittavissa laisinkaan ja mielessäni ajattelinkin, että olisivat saaneet esilääkityksen antaa mielummin äidille kuin tyttärelle. Niin paljon kuin tytön kanssa aiemmin onkin saanut vääntää asioista, niin nyt kaikki meni aivan loistavasti. Tyttö on omaehtoinen tapaus, mutta ilmeisesti ikää alkaa olla kuitenkin sen verran, että etukäteiskeskustelumme olivat saaneet mielen rauhalliseksi.

Tyttö on luonteeltaan luottavainen ja sosiaalinen, eikä ujostele oikeastaan ketään tai mitään. Tästä oli ehkä apua uudessa tilanteessa. Neiti leikki leikkinurkkauksessa kaikki odotteluajat, vastaili kysymyksiin, antoi tutkia ja laittaa puuduterasvat uskomattoman kiltisti. Tyttö oli myös reippaana esimerkkinä muille lapsille.

Nukutus ja itse leikkaus menivät hyvin. Heräämössä tyttö oli reipas ja virkosi ihmeen nopeasti nukutuksesta. Lasten toipuminen ja herääminen ovat kuulemma yleensä nopeita. Itse muistelin omaa parinvuoden takaista umpparileikkaustani ja järkyttävää tokkuraa, mikä nukutusta seurasi. Tytöllä oli ihan eri meininki. Itselläni oli umpparileikkausen jälkeen pahoinvointia, mutta neiti kärtti mukaan otettuja eväitä heti silmät auki saatuaan. Mehu, jäätelö, banaani ja kaakao menivät nopeasti parempiin suihin ja parin jaloitteluharjoituksen jälkeen saimmekin lähteä kotia kohti.

Illalla tyttö sai särkylääkkeestä hihittelykohtauksen ja aamuyöstä levottomasti nukkunut neiti tarvitsi kipulääkkeen. Sen jälkeen tyttö vetikin sikeitä kymmeneen asti aamulla. Aamuyöstä kipulääkkeen jälkeen tyttö siteerasikin erästä lastenlaulua ennen kuin pisti silmänsä kiinni ja nukahti; "Uni paras lääke on".

12 kommenttia:

 1. Ihanaa kuulla, että leikkaus meni hyvin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tyttö otti kyllä niin rennosti koko leikkauksen, että ei voi kuin ihmetellä.

   Poista
 2. Hienoa, että kaikki sujui hyvin leikkauksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) On se jännä, miten sitä itsekin rentoutui, kun neiti oli niin rento asian suhteen. Leikkaustiimi kyllä hoiti hommansa mallikkaasti.

   Poista
 3. Hyvä, että operaatio sujui hienosti!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sujui paremmin kuin edes positiivisimmissani haaveissani ehdin pelätä :D

   Poista
 4. Kiva kuulla että kaikki hyvin, pikaista toipumista sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tyttö on ollut kyllä tänään tosi varovainen ja kulkee ihan kaksinkerroin. Eiköhän huomenna jo arkuuskin helpota. Särkylääkettä toki täytyy varmaan vielä huomenna antaa säännöllisesti.

   Poista
 5. Onkohan mun kommentti kadonnut. Anyway mietinkin, miten teillä on mahtanut mennä ja kiva kuulla, että noin mallikkaasti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johonkin bittiavaruuteen se on mennyt, koska nyt en kyllä myönnä edes nakkisormella sitä poistaneeni...

   Oli kyllä ihanaa, että tyttö oli niin reipas ja kaikki meni aivan mallikkaasti. Nauratti, kun leikin lomassa siinä aika pitkään jo omaa vuoroa leikkuriin pääsemiksi odoteltuamme tyttö sanoi, että "ollaan jo kyllä odotettu tosi pitkään. Koska mä pääsen sinne leikkaukseen?" :D Muut lapset eivät ihan yhtä innokkaita olleet omalla vuorollaan :D

   Poista
 6. Kiva kuulla, että kaikki meni hienosti! Hienon diplomin neiti sai;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Täytyy kyllä säästää tuo diplomi. Ei sitä kuitenkaan joka päivä operaatioissa onneksi rampata.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...