tiistai 1. tammikuuta 2013

Aarrekid ja Småfolk ihanuudet, ihan uudet

Vapaapäivissä on sekin hieno puoli, että postinkantajan pimpottaessa ovikelloa postiluukusta mahtumattomien isokokoisten kirjeiden kanssa, olen suurella todennäköisyydella avaamassa ovea. Niin eilenkin.

MiniQ:sta tilatut Aarrekid puutarhassa -mekko ja Småfolkin kissaihanuus -paita pääsivät heti käyttöön. Tyttö vietti vuoden viimeisen iltapäivän ja illan Aarrekid -mekossaan ja Uusi Vuosi 2013 sai luvan alkaa Småfolkimaiseen tyyliin.
Aarrekid mekon alle tuunasin Wheatin luonnonvalkoisen paidan ja sukkikset. Tyttökin oli uudesta tyylistään innoissaan, vielä innokkaampi oli äiti. Nyt alkaa kelvata muukin väri kuin se iänikuinen pinkki.
Uudenvuodenaatto sujui mukavasti. Mummo ja pappa tulivat meille syömään. Lisäksi pelailimme yhdessä ja katselimme raketteja. Itse emme ampumista harrasta missään muodossa (paitsi isukki peleissään). Lähiössämme oli kuitenkin keskiyöllä hienoimmat ilotulitukset vuosiin. Tyttö tosin simahti jo iltakymmeneltä, mutta hienoja raketteja näkyi kyllä paljon jo pitkin iltaa.

Uuden vuoden ensimmäisen aamun sarastaessa tyttö sai päälleen Småfolkin kissapaidan, joiden kanssa pidettäviksi sopii ainakin Lindexin oranssit (tai pinkit) velourleggarit.
MiniQ:hun saapui ennen joulua muutama uusi kuosi Småfolkin paitoja ja tilasinkin sitten meille tämän kyttäämäni kissapaidan. Neiti rakenteli aamulla Little Big Planet2 -pelissä omia ratoja uudessa kissapaidassaan. Rakentelun loputtua tytön Maileg hiiret jäivät sohvalle kököttämään.

15 kommenttia:

 1. Miks noin nuori pelaa jo pleikkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tuli Pleikka vasta vähän ennen joulua. Mun käsittääkseni aika suuri osa 5-6 -vuotiaista pelaa Pleikkaa. Meillä tyttö lähinnä rakentelee Little Big Planetissa omia kenttiä, vaihtelee säkkiukolleen vaatteita jne. Eli tuskin kuitenkaan mitään vaarallista? Jokainen toki tekee omat ratkaisunsa, milloin pelaaminen on sopivaa aloittaa.

   Poista
 2. Aarrekidin mekko on ihana! :) Mukavaa vuoden ensimmäistä päivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin. Aarrekid on aivan ihana vaatemerkki. :) Mukavaa vuoden ekaa päivää sinnekin suunnalle. Täällä ainakin vain kovin sateisissa merkeissä alkoi tämä vuosi.

   Poista
 3. Onpas aivan ihana tuo Aarrekidin mekko!
  Mulla on vaan joku käsittämätön inho keltaista väriä kohtaan.. Mutta kyllä se tuossa mekossa jotenkin kivalta näyttää.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäni on jotenkin taas aiemmin epäilyttänyt Aarrekidien värittömyys, mutta nyt, kun aletaan päästä ehdottomasta pinkkikaudesta, alkaa nuo kuosit tuntua todella kivoilta. Keltainen, oranssi ja violetti tuovat kivaa ilmettä tuolle kuosille.

   Poista
 4. Ihana mekko ja tuo kissapaita. Näin kissaihmisenä on omalle tytölle siunaantunut jonkin verran kissakuosisia vaatteita kaappiin. Tuosta pleikalla pelaamisesta tuli sellainen pointti mieleen, että ei pleikka itsessään ole vaarallinen tai mikään mörkö. Lapsemme kasvavat keskelle nettiä, konsoleita, älypuhelimia vilisevään ympäristöön. Tärkeintä on opastaa ja valvoa, että pelattavat pelit ovat ikärajoituksen mukaiset. Herkillä lapsilla ikärajat eivät pidä välttämättä paikkaansa ja aikuisen silmissä turvallinen peli voi aiheuttaa painajaisia tms. Mutta maalaisjärki peliin. Kun aikuinen varmistaa pelisäännöt ja lapsilukot nettiin ja on itse valvomassa vieressä, ei se pahaksi ole. Lapsenvahtina pelejen käyttämistä en hyväksy. Aikaraja kuinka paljon ollaan koneella ja tv:n edessä ja muuten paljon yhdessäoloa, se on kiva resepti. Anteeksi pitkä avautuminen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä peliasioista. Meillä isukki harrastaa pelejä ja täten on vaikea kieltää lastakaan tutustumasta pelien maailmaan. Meillä tyttö on arka pelien suhteen; niissä ei saa olla mitään vaaroja tai muuten hän hätääntyy. Olekin ollut ihan tyytyväinen, sillä tarjolla on myös kehittäviä pelejä. Tietotekniikka ja pelit eivät nykymaailmassa ole huono asia ollenkaan, kunhan homma pysyy kohtuudessa ja aikuisen valvonnassa. Tytöllä on ollut oma tietokone alle kolmivuotiaasta ja sen käyttämistä ei ole koskaan tarvinnut rajoittaa. Pleikkarista on nyt innostunut, koska se on uusi, mutta uskon, että pian senkään käyttöä ei enää tarvitse rajoittaa.

   Kiitos avautumisesta! :)

   Poista
 5. Mä en ole vielä Aarrekidille lämmennyt, mutta tuossahan on jo ihan kivoja värejäkin mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kesti kans pitkään lämmitä Aarrekidille. Raitapaita on ollut käytössä jo hetken ja laatu on vakuuttanut. Hiljalleen iskin silmäni sitten tähänkin kuosiin. Enää ei tarvi lämmitellä, nyt haluaisin kaikki muutkin Aarrekid -mekot meille. Täytyy varmaan silti nyt pärjätä alkuun tällä :D

   Poista
 6. Aivan ihana mekko ja paita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekko on kyllä ihan mahtava. Meillä Småfolkin paidat ovat toimineet tosi hyvin ja palvelleet kivasti varsinkin päiväkotipaitoina :)

   Poista
 7. Ihania! Meillekin tuli tuollainen violetti kissa paita :) Harmi kun ei ollut esim. sinisenä mut violetti sopii myös pojalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat! Luin postauksesi, missä tuo mainitsemasi paitakin vilahti. Sehän sopii ihan mahtavasti pojalle ja siinä taisi olla vielä upeat punaiset kanttauksetkin.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...