tiistai 4. joulukuuta 2012

Kultaako aika muistot? Luukku 4

Aloin odottaa tyttöä puolen vuoden määräaikaisen työsuhteen aikana. Minut oli palkattu ottamaan näytteitä erään rokotetutkimuksen päätösvaiheeseen ja kyseiselle työsuhteelle ei ollut täten jatkoa luvassa. Työsuhteen päättyessä oli raskausviikkoja kasassa 15 ja raskaus alkoi jo ihanasti näkyä törröttävänä vatsakumpuna. Työvoimatoimiston täti näki heti tilani ja varoitteli, ettei töitä välttämättä enää löydy ennen äitiyslomani alkua. Niinhän siinä sitten kävikin. Sain kyllä jokusen yhteydenoton, mutta kertoessani rehellisesti aloittavani äitiysloman muutamn kuukauden kuluttua, toivoteltiin minulle toisessa päässä vain hyvää äitiyslomaa. Sainpahan valmistautua äidiksi tuloon (ja oksentaa viikolle 19 asti) ihan rauhassa ja ilman työpaineita.

Kotiäitinä viihdyin lopulta 1,5 vuotta ja muistot siltä ajalta ovat ihanan positiivisia. Nyt ainakin näin jälkeenpäin on helppo sanoa, että olisin voinut olla kotiäitinä paljon pidempäänkin. Oman asunnon ostohaaveet kuitenkin vaikuttivat siihen, että hain osa-aikatyötä.
Viihdyin kotiäitinä 1,5 vuotta ja jälkeenpäin ajatellen siltä ajalta on vain ihania muistoja. Tyttö nukkui aamuisin monesti pitkään ja kirjoittelin rauhassa vauvablogiani.
Mummo löysi kätköistään vanhan makuupussini.
Kuvat ovat vuodelta 2007.

14 kommenttia:

 1. Minä jäin Idaa odottaessa heti koulun päättymisen jälkeen kotiin, kerkesin siinä sen reilun kuukauden olla työttömänä ennen äippäloman alkua. Ja täälläpä sitä edelleen samalla tiellä... Kyllä tässä jo töihin kaipaa :D asunto saatiin tosin ostettua siitäkin huolimatta että olin kotona. Tarkoitus oli mennä töihin tämän vuoden alusta, mutta sittenpä Sanni jo ilmoitteli tulostaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisko se niin, että kotona ollessa sitä ehkä kaipaa töihin, mutta töissä ollessa on ihana fiilistellä niitä kotiäitiaikoja?

   Poista
 2. Voi mikä ihana suurisilmäinen vauveli siellä! :) En ole taas yhtään kerennyt muiden blogeja lukeen :( Pitää kahlata nyt kerralla :)

  VastaaPoista
 3. Kolme vuotta kotona täynnä, ja vielä puoli vuotta edessä. :) Toisaalta kaipaan töihin ja toisaalta en ollenkaan...

  Minulla oli vauvana tuo sama makuupussi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset ovat pieniä niin hetken aikaa vain, että ihana, jos on mahdollisuus olla läsnä koko se aika :)

   Tuollaisessa makuupussissa on pötkötellyt varmaan moni meidän ikäluokasta :D

   Poista
 4. Oi, mä muistan ton vauvablogiajan, samaan aikaan kotosalla oltiin vauvojen kanssa :) siitä astiko olet blogia pitänyt? Itsellä oli monen vuoden tauko, mistä lie johtunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kyllä kans silloisen vauvablogiringin :)

   Kyllä tuli itsellänikin monen vuoden tauko blogaamiseen. Spacemaailmahan suljettiin ja blogi siirrettiin muualle (ja kaikki kuvat hävisivät samalla). Työelämä, asunnonhankinta ja arki taisivat viedä mennessään ja blogi jäi taka-alalle. Nyt, kun pari vuotta sitten innostuin lastenvaatteista, blogiajatus heräsi uudelleen henkiin. Tämä blogiprojektihan ei ole vielä täyttänyt vuottakaan.

   Poista
 5. Olipas multa jäänyt monta ihanaa postausta huomaamatta! Ollut vähän intensiivistä tässä päässä. :) Tosi hauska tää joulukalenteri!
  Johonkin edellisistä postauksista kommenttina imetykseen, että Seinäjoen keskussairaalan synnäriä ei voi kuin kehua: kaikki kolme kertaa ovat olleet ihania! Johanneksen imetyksen alku tökki, mutta tukea sai hurjasti, ihan niin paljon kuin tarvitsi ja sai olla sitä harjoittelemassa yhden ylimääräisenkin päivän siellä. Seinäjoella annetaan herkästi lisämaitoakin, joten ei tarvitse sitäkään murehtia, toisaalta tuoreet äidit passitetaan lypsylle maidontuotannon alkua vauhdittamaan....myös särkylääkkeitä tuodaan pyytämättä, mitä Taysissa ei vissiin tapahdu pyytämälläkään.
  Ekalla kerralla oli aikamoista tuon imetystouhun kanssa, muilla kerroilla se sujui kuin itsestään. :)
  Taysista taas kuulee vaan huonoa! Seinäjokea en ole kuullut vielä kenenkään haukkuvan ja se on paljon se (olen perhekerhossa viikottain...) No, tuli tämmöinen mieleen imetyksen aloittamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että imetys ja imetysohjaus nostettiin tapetille kunnolla vasta tuossa parisen vuotta sitten. Itse en saanut imetykseen Taysissa juuri minkäänlaista ohjausta. Pari vanhempaa hoitajaa/kätilöä kävi nyppimässä nännejäni ja sain sellaisen käsityksen, ettei niistä olisi imetykseen ollenkaan. Sain siis rintakumin, jonka avulla tyttö ei hentoisen imuotteen takia saanut aikaiseksi mitään. Ihan hyvin nännini imetykseen soveltuivat ilman kumiakin. Onneksi en ole helposti lannistuvaa sorttia! Lisäksi hoitajat eivät uskoneet, ettei maitoa irtoa. Yksikin kävi katsomassa miten sujuu ja väitti, että tytön suu oli ihan maidossa. Tyttö kyllä tykkäsi lutkuttaa ja nukkua tissillä, mutta pisaraakaan maitoa en nähnyt ennen kuin kymmenentenä päivänä synnytyksestä ja silloin oli oikeasti myös maidonnousun tunne ekaa kertaa. Kyllä sitä lisämaitoa huutavalle pienokaiselle onneksi sai, kun tarpeeksi kauan vakuutteli, että lutkutettu on, mutta silti ollaan kiukkusia. Todella toivon, että Taysissakin tuetaan tänä päivänä vähän enemmän imetyksen onnistumista. Itselleni se oli ainakin tärkeä asia, enkä halunnut luovuttaa.

   Poista
 6. ai niin ja olipa mukavaa oikeastaan, että sait olla kotona mahaa kasvattelemassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Raskauspahoinvointini muuttui oksenteluksi viikolla 12+0 (heti ensimmäisen ultran jälkeen) ja oksentelin aina viikolle 19 asti. Täytyy kyllä sanoa, ettei siinä pyttyä halaillessa työnhaku ollut prioriteetti numero yksi. Puolenvälin jälkeen olisikin sitten taas työt maittaneet, muttei kukaan enää huolinut :D

   Poista
 7. Mulla on samanlainen makuupussi äitin luona vielä tallessa. Varmaan äitiyspakkauksen mukana tullut 1981 vuonna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, makuupussi on äitiyspakkauksesta vuodelta 1981. Hyvä vuosikerta ;)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...