sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Kultaako aika muistot? Luukku 16

Tyttö sai vanhan läppärini käyttöönsä ollessaan vähän päälle 2,5-vuotias. Ei mennyt kuin jokunen viikko, kun tyttö alkoi jo valittaa sen olevan toiminnaltaan ihan liian hidas. Tälle nykyajan nuorelle tietotekniselle asiantuntijaporukalle ei sitten riitä yhtään mikään! Nykyään tytöllä on käytössään nopeampi läppäri, Ipad ja pleikka. Vanhempien älypuhelimetkin ovat ihan helppo nakki. Tälle sukupolvelle tekniset laitteet ja koneiden hurina ovat tulleet tutuiksi jo kohdussa uinuessa.

Toista se oli omassa lapsuudessani. Meidän perheeseemme hankittiin ensimmäinen PC ollessani ala-asteen loppumetreillä. Ensimmäinen modeeminettiyhteys (raastavan hidas) tuli taloon muistaakseni ollessani lukiossa. Vasta toiseen omaan(vuokra) asuntooni otin laajakaistayhteyden ja nykyään onkin sitten kuituliittymä 100 megan nopeudella. Kyllä on maailma muuttunut.
Tytön eka (äiti-ihmisen eka myös) läppäri.
Tyttö näytti jo vauvana piutpaut paperisille laskuillekin. Tuleekohan tämä ikäluokka koskaan käsittelemään oikeasti ihan oikeaa rahaa (niitä seteleitä ja kolikoita)? Kyllähän tämän päivän lapsikin sen jo tietää, että kaupassa maksetaan kortilla ja netissä pankkitunnuksilla tai luottokortilla (tai esimerkiksi PayPalilla). Kuka enää muistaa, mikä oli Markka? (Markan ostovoima oli kova. 10 pennillä sai irtokarkin. Toista se on nykyään...)
Minähän en mitään laskuja maksele, saatika sitten katsele. Klik vaan ja homma hoituu.

4 kommenttia:

 1. Aika hifiä! Johannes saa jouluna siskontytön vanhan muumiläppärin. Poikanen on kiinnostunut kirjaimista ja läppäriään avulla niitä voisi opetella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tyttö kinusi kans pitkään Muumiläppäriä, mutta oikeaan läppäriin hankittiin sitten opettavaisia Jussi Jänö -pelejä ja rutinat loppui :D Oon kyllä kans kuullut vain hyviä asioita noista Muumi -ym. läppäreistä. Opettavaisia vekottimia :)

   Poista
  2. En ole kuullutkaan jussi jänöstä! Tiedänpä keltään kysyä vinkkejä kun aika koittaa. :)

   Poista
  3. Seikkailupelejä ja tasohyppelyitä tyttö on uskaltautunut pelaamaan vasta nyt. Jussi Jänö tarjoaa haasteita vähän isommillekin. Itsekin olen rakennellut hyönteisiä osista ja aina väärin...

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...