maanantai 5. marraskuuta 2012

Tästä alkaa joulun odotus -Kirje Joulupukille

Tästä alkaa sitten virallisesti meidän Joulun odotus. Vauhtia haettiin kaivamalla esiin tytön tonttulakki sekä kynä ja paperia. Alkuillan ohjelmanumerona oli nimittäin kirjoittaa kirje Joulupukille. Olin varma, että tytön listasta tulee pitkä (ja kallis), mutta lopulta yllätyinkin siitä, että listalle ei kovin montaa toivetta päätynyt. Osasyy saattaa olla ehkä siinä, että tytön kirjoittaminen on vielä hidasta ja oikeiden tavujen löytyminenkin vie vielä aikaa. Tyttö on kuitenkin harjoitellut sinnikkäästi ja tulokset alkavat näkyä. Neiti 5-vuotias on ollut selvästi kiinnostuneempi kirjoittamisesta kuin lukemisesta, mutta mitä se sitten haittaa, vaikka oppiikin hahmottamaan sanat oman kynän kautta.

"Ei tämä vielä ole valmis!"
Tytön kirje
HEI JOULUPUKKI
OLEN OLLUT KILTTI JOTEN HALUAISIN JOULULAHJAKSI
KAMPAUSPÄÄN
SUKSET JA MONOT
PALJO YLLÄTYSLAHJOJA
KITOS

Onneksi kirje jättää varaa mielikuvitukselle ja yllätyksille. Mikä sen kivempaa kuin yllättyä jouluna iloisesti. Viime jouluna mieleenpainuvin lahjan avaaminen tosin oli, kun tyttö avasi ensimmäisenä ison paketin, josta paljastui pinkki Stiga rattikelkka. Tytön alahuuli alkoi väpättää ja itkua pidätellen hän sai sanotuksi, että "En mää tätä toivonut. Halusin värikyniä!" Värikyniäkin tuli, tosin vähän pienemmästä paketista.

Joko teillä on Joulupukin kirjeet työn alla?

ps. Tervetuloa uudet kivat lukijat. 50 lukijan rajapyykki lähestyy. Ei ehkä huimaa vauhtia, mutta lähestyy kuitenkin...

9 kommenttia:

 1. Wau miten hienosti sujuu jo kirjoittaminen! Eevi 2v. on ollut tosi pienestä asti kiinnostunut kirjaimista ja numeroista. Paljon lueskellaan numerokirjoja ja käydään läpi kirjaimia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostuksesta se lähtee. Meillä tosin tytöllä kiinnostus kirjaimiin heräsi "vasta" 3-vuotiaana ja nyt suunnilleen vuoden on osannut kaikki kirjaimet/aakkoset. Sanat ovat alkaneet hahmottua tämän syksyn aikana. Keskittyminen ei ole ollut tarpeeksi sinnikästä aiemmin. Numerot ovat jääneet nyt ihan taka-alalle.

   Poista
 2. Ei ole kovin pitkä tai mahdoton toivomuslista =) Meillä kuopus toivoi viime vuonna ainoastaan muumitaloa ja sen saikin. Olisi niin helppoa, kun olisi vain se yksi toive yli muiden :D Hauskaa Joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihanaa, kun ei ole montaa "pakkosaada"-juttua. Ei ole kyllä tullut tässä asiassa nyt äitiinsä :D

   Hauskaa Joulun odotusta sinnekin!

   Poista
 3. Hienosti tyttö kirjoittaa :). Meidän 5-vee on innostuneempi lukemisesta kuin kirjoittamisesta. Oppi lukemaan 4,5-vuotiaana, mutta ei halua kirjoittaa paljonkaan, vaikka sekin melko hyvin sujuu. On tarkka siitä, ettei vaan tule virheitä ;). Ja jos tietää, ettei ehkä osaa jotain sanaa, ei sitten kirjoita sitä :). Meillä ei ole vielä kirjoitettu pukille, mutta luulenpa, että listasta tulee pitkä :). Eikä tyttö tule kaikkia toivomiaan saamaan. Ne vain, joita eniten toivoo, saa meiltä. Sukulaisista osa ostaa jotain itse keksimäänsä/tekemäänsä. Osa kysyy toiveita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tytössä ollut havaittavissa vähän samaa eli jos ei heti osaa, yrittää vältellä koko asiaa. Itse olen yrittänyt kannustaa, ettei kukaan osaa heti kaikkea. :D

   Hauskaa listan kirjoitusta teille (ja toteutusta), hihi! Meillä taisi viime vuonna olla pitkä lista, josta ei toteutettu läheskään kaikkea. Jotain hankittiin listalta ja tarpeellisia juttuja myös sen ulkopuolelta. Loppu hyvin, kaikki hyvin :)

   Poista
 4. Se kampauspää tytön täytyy ehdottomasti saada :) Mä toivoin sellasta KAUAN lapsena, lopulta sain ja vähänkö oli hitti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus olisi se kampauspää jostain metsästää. Niitäkin on vain niin monenlaisia, että täytyy vähän vertailla. Itse en sellaista koskaan saanut, joten varmasti saadaan sitten tytön kanssa hyvät leikit sen kanssa aikaiseksi :D

   Poista
  2. :D mäkin sain vaan sellaisen perus vaikka olisin jonkun öky-mallin halunnu :D

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...