tiistai 13. marraskuuta 2012

Lieveilmiö pikkuisen vikapaikassa

Hyvillä ja onnellisillakin asioilla saattaa esiintyä ei niin mukavia lieveilmiöitä. Tyttö on oppinut viime aikoina hahmottamaan hienosti sanoja ja itse hän tuottaa sanoja kirjoitettuna jo hyvää vauhtia... ehkä hiukan turhan oma-alotteisestikin nykyään. Äiti-ihminen on tyytyväinen tytön edistymiseen, mutta pienenä lieveilmiönä löysin eilen taitellun paperin tietokoneeni näppiksen päältä:


Juttelin tytölle, ettei haukkumakirjeitä saa lähetellä edes omalle äiti kullalle. Muistutin myös, että äiti-ihmisten täytyy joskus vähän komentaa, jos sovitut rutiinit eivät muuten suju. Tyttö ymmärsi yskän. Lisäksi kerroin, ettei haukkumakirjettä kannata kirjoittaa taitellun paperin päälle, jos ei tarkista, mitä taiteltu osio sisältää. Tyttö oli nimittäin onnistunut nappaamaan pöydältäni Joulupukille tarkoitetun kirjeensä ja kirjoittamaan haukkumakirjeensä sen kääntöpuolelle. "Anteeksi äiti, voiko sen vielä kumittaa siitä?" Lupasin, että laitan kirjeestä kuvan sähköpostitse Joulupukille, eikä tästä episodista tarvitsisi kertoa edes tontuille. Ei kai teistä lukijoistakaan kukaan ole niin tonttu, että menisi asiasta sentään Joulupukille kantelemaan?

13 kommenttia:

 1. Voi toista. Lupaan, että en juorua pukille;-)

  Meillä jäi neiti joskus viime vuonna kiinni rumien sanojen kirjoittelusta päiväkodissa. Leikkihuoneesta oli löytynyt lappu, jossa luki kaikki mahdolliset kakka- ja rupsusanat. Hoitaja kertoi sitten, että meidän neiti sen on vastaan väittämisestään huolimatta kirjoittanut, kun kukaan muu ei tarhassa osannut vielä kirjoittaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Meillä ei vielä ole tullut päiväkodista palautetta kirjoittelusta. Täytyy toivoa, että torut menivät perille. Näillä pienillä kirjoittelijoilla kakka- ja rupsusanat taitavat olla joku huumorin toteuttamisen vaihe, kun niille jaksetaan nauraa parhaiten kavereiden kesken.

   Poista
 2. Heh :) Päivän parhaat naurut. Lohdullista, että muillakin osataan ;))

  Tuli niin mieleen tästä meidän pojan parin viikon takainen episodi, kun kirjoitteli pikkusiskonsa puuhakirjaan litanian rumia sanoja, vaikka piti kirjoittaa jotain aivan muuta. Ja yritti vielä laittaa kirjoitukset siskonsa piikkiin. Väitti, että sisko (joka ei osaa kirjoittaa) on vahingossa kirjoittanut rumia sanoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauroin tuolle teidän episodille silloin kans! Ovat nämä pienet kirjoittelijat niin hauskassa iässä :D

   Poista
 3. Voi ihanuus!
  Taitavasti muuten tyttö kirjoittaa! Siinä ei ekalla luokalla taida olla opettajalla paljon opettamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän sinne kouluunkin opeteltavaa riitä kuitenkin :D Mä luulen, että meidän neitokaisella menee vähintään eka vuosi siihen, että sopeutuu koulun sääntöihin... omaehtoinen, kun on. Ihan hyvä vain, jos osaa jotain jo etukäteen ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Arvaa oliko ojentajalla pokassa pitelemistä? Hihi!

   Poista
 5. Ai että, kiitos hyvistä nauruista! Ihana uusi taito! =D

  VastaaPoista
 6. Aivan IHANA! Sain hyvät naurut, mikä MOKA! :D Hurmaava tyttö sinulla!
  Tuli mieleen Johanneksen itkunsekaiset solvaukset eilen väsyneenä: tyhmä äiti -ota mut syliiiiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun blogista irtoaa usein hyvät naurut, joten hyvä, jos joskus täältäkin :D

   Ja hei! Onhan se äiti nyt vähän tyhmä, jos ei tajua automaattisesti syliin ottaa :D Meillä on näistä kans keskusteltu, että nätistikin voi pyytää, hihi!

   Poista
 7. Heh :D En kantele joulupukille ;)

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...