sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Pullantuoksuinen sunnuntai

En ole normaalisti pullantuoksuinen äiti-ihminen, vaikka siltä ehkä saatan näyttääkin. Meillä ei ole leivottu pullaa... öööö.... ikinä. Piirakoita, kakkuja, torttuja, muffinsseja ja pannaria sentään on meidänkin uuni nähnyt, mutta pullaa ei.

Kaikki lähti siitä, kun työkaverini haaveili koko viikon pullasta. Niin se pullanhimo sitten tarttui itseenikin. Lainasin äidiltäni aidon 70-lukulaisen Kenwoodin taikinantekoa helpottamaan jo keskiviikkona, että varmasti saamme korvapuustit aikaiseksi viikonloppuna. Hyvin tuo oranssi rakkine taikinan vielä vaivaa, vaikka onkin vanhempi kuin allekirjoittanut itse.

Kenwood Chef on aito 70-lukulainen oranssi leivonta-apuri. Tyttö on innostunut apukokin tehtävistä vasta hiljattain ja osasyy innostumiseen oli tietysti Finlaysonin elefanttikuosisessa essussa.
Tällaisia pullia me saimme lopulta aikaiseksi. Eipä meidän luomuksiamme muotovalioiksi voi kutsua, mutta maistuivat todella taivaallisilta. Tyttökin osallistui kaikkiin valmistus vaiheisiin todella hienosti ja söi jopa yhden kokonaiset pullan. Näköjään oma tekemä maistuu tytöllekin.


Olin yllättynyt siitä, ettei leipominen olekaan niin kovin vaivalloista ja suttuista puuhaa kuin olin muistellut. Nyt on ihan sellainen tunne, että meillä saatetaan leipoa jatkossa useamminkin kuin kerran... öööö... kymmenessä vuodessa.

Suloista sunnuntaita!

14 kommenttia:

 1. Vähänkö hieno Kenwood!! Ja mahtavia pullia saitte kyllä aikaiseksi :) Ite olen viime vuosina leiponut pullaa vain laskiaisena - muut leipomukset maistuu itsellekin paremmin (kun saa tungettua mukaan muutakin kuin valkoista jauhoo, mikä pullan kanssa on vähän haastavaa) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin syödään pullaa todella vähän, mutta täytyy sanoa, että oli kyllä nyt pitkästä aikaa ah niin hyvää. Tuo Kenwood on ollut mun lapsuudenkodissa aina ja äitini kertoi, että hän on saanut sen omalta äidiltään :D Kyllä "ennen vanhaan" tehtiin kestäviä laitteita.

   Poista
 2. Nam:) näyttää herkulliselta melkein tulee tuoksukin tänne. Nyt alkoi tekemään mieli pullaa, mahtaisko pakastimesta löytyä joku pulla pussi pitää mennä katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Sekin hyvä puoli pullan leipomisessa on, että saa hyvät tuoksut kaupan päällä ja naapurit ihan vihreiksi kateudesta.

   Poista
 3. Meilläkin leivottiin ekaa kertaa pullaa viime viikolla - tosin Johannes kummitätinsä kanssa. Puustit jäivät tosin vähän mauttomiksi. Miten paljon niihin oikein pitäisi laittaa voita?!?!
  Ihanaa yhdessätekemistä leipominen tuollaisen 5veen kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Teilläkin on sitten ollut hyvät pullantuoksut! Me käytettiin juoksevaa margariinia sekä taikinaan, että puustien "väliin". Se oli helppo levittää ja tytönkin oli sitä helppo mitata ja käsitellä.

   Me ollaan tytön kanssa loppujen lopuksi aika vähän leivottu ja kokkailtu yhdessä (kun ei ole tyttöä kiinnostanut), mutta nyt oli todella innokkaasti mukana ja halusi kokeilla ihan kaikkea.

   Poista
 4. Voi että! Nyt mä sut tajusin mikä meidän täydellisestä sunnuntaipäivästä puuttuu -tuore pulla ja kylmä maito! Namnam, näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja arvaa mitä?! Mä menin pilaamaan mun lähes ainutkertaisen pullakokemuksen kahvilla! Kylmää maitoahan sen olisi pitänyt olla. Tietysti!

   Poista
 5. Onpa hyvän näköisiä!! Mä olen niin tumpelo keittiössä että viimeksi kun tein pullaa joskus ehkä 8 vuotta sitten, niin niistä tuli ihan kovia... Onneksi anoppi osaa ton homman paremmin, sieltä saatiin viikonloppuna taas tuoreet pullat mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään kyllä laittaa ruokaa, mutta leipomisen koen haastavammaksi. Sunnuntai jauhopussin kyljessä oleva ohje toimi kuitenkin hyvin ja korvapuustit olivat tosi meheviä ja pehmeitä.

   Poista
 6. Alkopa tekeen mieli pullaa! :D itse asias oon tässä useamman kuukauden miettinytkin että pitäs tehdä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi! Tästähän tuli sitten ihan pullabuumi :)

   Poista
 7. Minä sain äidiltäni myös ihanan ja hyvin vähän käytetyn oranssin Kenwoodin. Hyvin toimii! Ei mene muodistakaan. Samanlaiset uudet (valkoiset tietty) maksavat kaupassa 400>. Monet leipätaikinat olen sillä jo pyörittänyt.

  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hienoa! Tuo vanha Kenwood on ihan uskomaton. Ääntähän siitä lähtee kyllä, mutta mitäs siitä :D

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...