sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Päivän tietoisku (Hampaiden pesu)

Aiheena hampaiden pesu. Aihe on nyt ollut tapetilla, koska tytöllä oli hammastarkastus viime torstraina. Reikiä ei löytynyt, mutta purenta on sen verran vinksallaan, että lääkäri saa tehdä oman arvionsa ensi kuussa. Tyttö saanee jossakin vaiheessa suuhunsa rautaa muutenkin kuin pysyvien hampaiden muodossa...

Tyttö piirsi liitutaululleen kuvan hampaiden pesuun liittyen.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo, hehe! En tiedä edes, missä vaiheessa tyttö oli tuon piirustellut, mutta esitti taulunsa tänään aamupäivällä hyvin tyypilliseen tapaansa.

   Poista
 2. Hieno piirros! Meillä ei 4vee ole yhtään kiinnostunut piirtämisestä ja saa aikaan vaan jotain suttua...
  Meillä on esikoisella sellainen muovinen koje, joka laitetaan yöksi suuhun, ei ainakaan vielä ole ollut puhetta pysyvistä raudoista, on tainnut tuo olla nyt reilun vuoden ja purenta on jo aika lähellä oikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tytöllä piirustus- ja väritystaidot kehittyivät yhdessä vaiheessa ihan yht äkkiä huomaamatta.

   Mä kans luulen, ettei mitään pysyviä järjestelyjä tule ennen kuin suusssa on pysyvät hampaat ja tytön peukun lutkutus loppuu kokonaan... ja hyvähän se olisi, jos purenta saataisiin pelkällä yökojeella kohdilleen :)

   Poista
 3. Ihana piirros <3
  Eipä noita pysyviä rautoja laiteta kuin vasta lähempänä koulu ikää tai vasta ekaluokalla. Sitä ennen kyllä voidaan jotain muuta kokeilla. Nuo nuoviset varmaan ensimmäisiä.
  Enemmän voin kertoilla jos laitat facessa viestiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että sulla on kokemusta näistäkin asioista! Odottelen sen ens kuun hammaslääkärin ja mitä siellä sanotaan eli aletaanko jotain muovisia yöjuttuja kokeilla. Varmasti kyllä vinkit ja kokemukset kelpaavat siinä vaiheessa, kun kojeet ovat mahdollisesti tulossa käyttöön.

   Poista
  2. Niin ja siis meidän esikoinenhan on jo 11, eli tuota muovistakin kojetta on vasta ihan reilusti kouluikäisenä otettu käyttöön - että tuskin teilläkään ihan heti on edessä.

   Poista
  3. Niinpä! Sikäli olisi hyvä saada apua aiemmin, kun tytöllä on syömisen kanssa ollut aika suuria ongelmia. Luulin aluksi, että on vain huono syömään, mutta todennäköistä on myös, että jauhaminen on hankalaa. Ei ole koskaan syönyt esim. kokonaista porkaanaa. Ei saa purtua ilmeisesti. Kaikki vähänkin enemmän jauhettava ruoka kuulemma vain pyörii suussa jne. :(

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...