lauantai 11. elokuuta 2012

Alkaako välikausi jo nyt?

Yöt ovat jo viileitä, aamupäivät viileitä ja kosteita, päivät aurinkoisia, mutta koleita. Kyllä! Mittari näytti aamusella +12 astetta, kun olimme lähdössä mökille. Itse olen ollut jo reilun viikon flunssassa ja vilukissana puin päälleni farkkujen kaveriksi ohuen pitkähihaisen, hupparin ja syksytakin unohtamatta tietenkään kaulaliinaa. Ja tämä setti ei ollut aamupäivällä yhtään liikaa. Vilukissa, mikä vilukissa. Mökissä perunoiden kiehumista vahtiessani yritin etsiä itselleni paleleviin jalkoihin villasukkia, mutta löysin vain äitini ikivanhat Ainot, jotka ovat itselleni kaksi numeroa liian pienet. Tyttö on lämminverisempi, joten hän sai päälleen (Moonkidsin) pitkähihaisen ribbipaidan ja Popin windfleecen kera leggareiden ja Molon valikausihousujen.

Tyttö ei ole viikkoon tehnyt muuta kuin pyöräillyt, joten sama meno jatkui äiti-ihmisen ikivanhalla Nopsalla mökilläkin. Onneksi aitasta löytyi myös Tunturin Daami, jolla sitten vuorotellen yritimme pysytellä seikkailuhaluisen pikku pyöräilijän perässä. Windfleece kyllä osoittautui aika pian vähän turhan lämpimäksi vaatteeksi hikoilevaiselle neitokaiselle ja asusteet vaihtuivat ohukaisempiin. Peruspessimistinä en taida kuitenkaan enää uskoa siihen helteiseen elokuuhun, mitä vielä heinäkuussa sääukot ja -akat lupailivat. Välikausikamppeet on meillä ainakin jo kaivettu esille... jos nyt niitä on tänä kesänä tarvinnut kauhean syvälle kaappien kätköihin työntääkään.

Tyttö on ollut lomalla isukin kanssa tämän viikon ja tyttö on pyöräillyt oikein urakalla. Nyt sujuu jo todella mallikkaasti! Äiti-ihmisen n. 29-vuoden kunnioittavaan ikään päässyt Nopsa on säilynyt hyvin äidiltä tyttärelle.
Isukki ja tyttö laittavat ihme vempeleellä Daamin renkaisiin ilmaa, että pyöräilyretket (ehdottomasti monikossa tänään) voivat alkaa.

7 kommenttia:

 1. Kyllä täällä on saanut kans aamuisin vetää niskaan ihan kunnolla kampetta - joku aamu oli 8 astetta ja satoi :O Mä en kyllä ole missään vaiheessa uskonut mihinkään helteisiin.. saattaisi jopa ärsyttää, jos vielä kesäksi vaihtuisi ;D En tykkää sellaisesta venkslaamisesta! Jos kerran meinaa olla syksy, niin olis sitten kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä... varsinkin nyt, kun lomatkin on jo lusittu tältä kesältä. Kuivaa saisi kyllä olla, se kurakausi ei houkuta yhtään.

   Poista
  2. Joo, kyllä saisi olla aurinkoinen ja kuiva syksy, kun koko kesän on satanut!!!!

   Poista
 2. Samaa just tänään mietin, että välikausi nyt on, TAAS tai VIELä. Kattelin sandaaleja ja shortseja, josko siivois pois kuleksimasta jo. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastahan ne shortsitkin sai kaivaa esille. Ihan sellainen olo, että oliko tää kesä nyt sitten tässä. Nyyh!

   Poista
 3. Kyllä täälläkin on saanut neidille tällä viikolla jo välikausikamppeet laittaa päälle, sen verran viileä on jo ilma. Ihan syksyinen olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyltä tuolla ulkona jo tuoksuukin, kun on niin kirpeä ilma aamuisin.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...