lauantai 28. heinäkuuta 2012

Valkoiset shortsit ja ruohotahraongelma

Olen etsinyt sivusilmällä koko kesän tytölle vauhdikkaaseen kesätouhuiluun ohuita puuvillashortseja, jotka olisivat polvimittaiset eli suojaisivat polvia maakosketuksissa. Paljon on tarjolla ollut kyllä collegeshortseja pidempimittaisina, mutta torstaina löysin Lindexin -50% alerekistä (5e) valkoiset juuri sellaiset shortsit, joita olen metsästänyt. Valkoinen väri arvelutti, mutta edullinen hinta ei, joten shortsit tarttuivat matkaan. Eilen päiväkodin ulkoilussa se maakosketus oli sitten heti tullut ja nurmikon väriraita istahti mukavasti myös syvälle kankaaseen. Housuja on nyt hangattu käsipesussa ja pesty koneessa siten, että esikäsittelin ruohotahran suihkutettavalla Vanishilla... ilman hyviä lopputuloksia.

Ihanan keveät kesäshortsit löytyivät Lindexin alerekistä...
...mutta millä ihmeellä saan ruohotahran poistumaan ilman dynamiittia?

Sappisaippuaa en omista, mutta kannattaisiko sitä kokeilla? Suihkutettava Vanish ei tehonnut, mutta tehoaisiko tavallinen pyykin "sekaan" lisättävä Vanish? Muita kokeilemisen arvoisia ideoita?

Kysehän ei ole maailmanlopusta eikä kalliista vaatteesta, mutta vahinko voi sattua kalliimmallekin vaatteelle ja vinkit ovat siksikin tarpeen. Piha- ja päiväkotikäytössä shortsit menevät pienen tahrankin kanssa, mutta valkoinen on valkoinen vain silloin, kun se on puhdas.

8 kommenttia:

 1. No kun kerran valkoinen on, niin mites olis ihan kloriitti? Mä hinkkaan sappisaippualla yhtä ja toista, mutta ruohotahroja en muista viime aikoina edes olleen, joten eos lähtiskö sillä.

  Mulla odottaa tuolla saan ihan älytön läjä pyykkiä, jotka pitäisi esikäsitellä, mur, inhoon sitä hommaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ihan himopyykkäri, kone pyörii tällä kokoonpanolla vähintään kerran päivässä. En uskalla edes ajatella, kuinka se pyörisi, jos olisi isompi pesue.

   Kas, kun en kloriittia itse keksinyt? Meillä on ollut varmaan liian vähän valkoisia vaatteita :D Kiitos vinkistä. Seuraava pesu klooriliotuksen jälkeen.

   Poista
 2. Jos on koko valkoinen niin homma on helppo... Laita likoamaan kloori veteen ja heitä sitten koneeseen. Puhdasta tulee :)

  Ja samalla se kloori puhdistaa sen pyykin pesykoneenkin jos heität koko likoamis veden koneeseen.

  Meidän neidille olenkin ostanut tähän kesään lähes ja vain ja ainoastaan valkoisia legginssejä just siitä syystä, että ne on ainoita mitkä saa varmasti puhtaaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Miksi en itse klooria keksinyt? Liian vähän valkoisia vaatteita kenties!

   Poista
 3. No jos vaate EI olis valkoinen, näin toimin meidän epätoivoisten tahrojen kanssa:
  1. sappisaippuaa
  2. uusintavaahdotus sappisaippualla.
  3. vanishin rakeita pyykinpesujauheen sekaan.
  4. dr.beckmannin värin- ja liansieppariliina sekaan.

  Kun on suuri hätä, KAIKKI keinot on otettava käyttöön. :D
  Silti kaikki tahrat ei lähde. Vaikka kyllä ne haalistuu useammassa pesussa. (T: nimimerkkin miks sen veikon piti saada sitä mangomelonijätskiä ja t-paidat kannattaa olla halpiksia)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on luotettu Vanishiin, mutta tuo suihkutettava Vanish ei kyllä ole mistään kotoisin. Täytyy ostaa niitä rakeita taas ja sappisaippuaakin olisi varmaan hyvä olla olemassa.

   Kiitos hyvistä vinkeistä. Meillä tuo tytteli on ollut suht siisti syöjä ja pienempänä kaikki olikin halpista niin ei harmittanut.

   Eikö mangomelonijätskikään lähde teepparista? No jo on sitkeää kamaa!

   Poista
  2. Ei lähtenyt... Kummitytölle muutes etsin järkevän mallisia shortseja alkukesästä ja noi teille kotiutuneet oli ainoat! Noi on kivan malliset.

   Poista
  3. Nuo ovat hyvän malliset ja tuntuvat pysyvän päälläkin ihan hyvin, vaikkeivat tuossa kuvassa kovin kapeilta näytäkään. Ihanan vilpoiset shortsipöksyt :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...