sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Tyttöjen vai sittenkin poikien juttuja?

Meillä tyttö varsinkin pienempänä (ja kyllä vieläkin) tykkäsi kovasti Cars autoista, elokuvista ja oheissälästä. Meillekin on kertynyt pikkuautojen lisäksi vähän isompaakin oheismateriaalia, pelejä yms. Kaikki taisi lähteä siitä, kun tyttö näki ennen 2-vuotis synttäreitään mainoksen Autot elokuvasta ja toivoi elokuvaa syntymäpäivälahjaksi. Sen jälkeen nukeilla ei ollut sijaa tytön leikeissä, vaan Autot olivat se kovin juttu.

Make
Tuttuja juttuja ovat olleet myös Legot kaikissa muodoissaan ja itseasiassa Ninjago -leegot olivat jonkin aikaa päiväkodin toivomuksesta hyllytettynä, kun leikit olivat käyneet tätien mielestä liian raisuiksi (tytölle). Tytön onkin ehkä näistä "poikamaisista" kiinnostuksen kohteista johtuen ollut helppo leikkiä poikien kanssa. Tottakai tyttömäisetkin jutut, kuten korut, kynsilakat, tyttöjen Legot, (nuketkin vähän) ovat kiinnostaneet aina, joten eipä ole ongelmaa tyttöjen kanssa leikkimisessäkään ollut.
Isukkikin on ollut tyytyväinen, kun on päässyt leikkimään Lego ja autoleikkejä tytön kanssa, vaikkei meille poikaa siunaantunutkaan.
Ja löytyyhän toki tyttöautojakin!!!
Jäinkin lopulta pohtimaan sitä, ettei kukaan ole koskaan kyseenalaistanut tytön leikkejä, vaikkeivat ne aina sieltä tyttömäisimmästä päästä olekaan. Täytyyhän lapsen saada leikkiä sellaisilla leluilla ja sellaisia leikkejä, jotka häntä sillä hetkellä eniten kiinnostavat. Sukupuoleen katsomatta.

14 kommenttia:

 1. Voi meidän pikku neiti olisi niin onnessaan jos omistaisi samanlaisen kokoelman cars juttuja! (tai kuuma autoksi neiti salamaa kutsuu ;) ) Milli on myös cars fani ja tykkää autoista, mutta myös nukke leikit kiinnostaa.. Oikeastaan meillä se suurin hitti taitaa kuitenkin olla keittiö leikit! Milli sai mummiltaan (isän äidltä) vaaleanpunaisen leikkikeittiön synttäri lahjaksi (oikeasti sai kyllä rahaa, mutta tuhlasin ne siihen keittiöön) ja sen jälkeen on keittiö leikeistä tuli se suurin hitti! http://prinsessanaarteet.blogspot.fi/2011/10/keitto-ihanuuksia.html siis tuohon ensimäiseen ihanuuteen tuhlasin ne synttäri lahja rahat ja kyllä oli jokaisen euron arvoinen ostos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkimassa ja kyllä tuolla keittiöllä kelpaakin leikkkiä. Meillä on tytöllä pieni muovinen keittiö myös, mutta suurempia kokkaustouhuja ei ole nähty enää aikoihin. (Eikä tyttöä kyllä kiinnosta leipominen tai ruoanlaittoon osallistuminen muutenkaan, vaikka aina avuksi pyytelenkin.)

   Poista
 2. Meillä on pojat olleet toooosi kiinnostuneita autoista aina! Mutta toisaalta sitten leikivät kyllä mielellään vauvanukeilla, ja työntelevät niitä rattaissa (parasta on se rattaiden kanssa edestakaisin juoksentelu) ;D Samoin leikkikeittiö on kiva juttu (se on meillä mummolassa, kun ei tahdo mahtua mihinkään).

  Pinkki sitten taas on vähän ihmeellinen leikkijä ylipäänsä. Sille on aina vaikeeta keksiä mitä se haluaisi esim. synttärilahjaksi. Ja sitten kun se jotain keksii, niin hetken huuman jälkeen se ei sillä leikikään. Esin Lego Friendsit on alun ihastuksen jälkeen olleet ihan käyttämättöminä. Samoin monet muut tyttöjutut. Eniten se taitaa tykätä leikkiä tuolla ulkona - kaikenmaailman lelu-tilpehöörit on hänen kohdallaan vähän turhia (ihan hiivatin vaikeaa ostaa sille lahjoja! ja kuitenkin pitäisi olla reilu ja ostaa kaikille "samalla mitalla")

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan kiva, että pojatkin pääsevät "harjoittelemaan" rattaiden kanssa juoksemista ja nukkejen hoivaamista. Mutta olisiko teillekään hankittu pojille nukkeja ja rattaita, jos perheessä ei olisi tyttöä? Meillä, kun ainokainen on tyttö, on kuitenkin ollut ihan luontevaa ostaa silti noita "poikien" leluja.

   Tunnistan kyllä tuon hetken huuma -jutun myös meidän tytössä. Lego Friendsit tosiaan ovat saaneet taas olla pitkään rauhassa ja samoin Sylvenian families -jutut. Tosin nyt leikkii pitkästä aikaa taas sitten Zuzu petseillä. Autot ovat kyllä olleet yksi pisimpään jatkuneista suosikkijutuista ja noita Cars -autoja meillekin on kertynyt niin monta, ettei niitä ole kerätty ihan muutamassa viikossa vaan pikemminkin parin-kolmen vuoden aikana.

   Poista
  2. Kyllä hankittiin esikois-pojalle jo nukenrattaat :) Vaunut tuli sitten tytölle, ja nyt seuraavat 2 poikaa saa molemmat ajella yhtä aikaa, kun on kaksi menopeliä ;) Tosin monestihan se menee niin että on tinka siitä samasta...

   Tekisi mieli laitta Pinkin huoneesta myyntiin puolet kamasta, kun ei se niillä leiki - ihan turhaa rompetta kamalasti!!!

   Poista
  3. Hienoa, että poika sai rattaat! Ja se on kyllä lapsiin sisälle kirjoitettu juttu, että pitäisi saada leikkiä juuri sillä samalla lelulla, joka on toisen kädessä :D

   Meidän pitäisi kans taas harventaa tytön huonetta. Siellä on vielä päältä ajettavaa autoa sun muuta, josta ei ole vielä suostunut luopumaan :D

   Poista
 3. Totta turiset! Meidänkin esikoinen leikkii sujuvasti kotia ja halusi periä minun vanhat ja iki-ihanat my little Ponyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Pääasia, että lapsi nauttii leikeistä! Meillä tyttö kans peri mun vanhat Ponyt, mutta ne ovat tainneet hautautua jo harvemmin leikittävien lelujen joukkoon. Nyky My little Ponyt eivät muuten ole enää ollenkaan samanlaisia ja yhtä ihania kuin ne vanhat.

   Poista
  2. Täytyy kyllä myöntää, että ei Jesperikään niillä kovin paljon leiki...Mikä näitä nykylapsia vaivaa?! ;D

   Poista
 4. Kiva, että tytölläsi on monenlaisia leikkikaluja ja leikkejä!
  Meillä aluksi tarjosin monenlaista, mutta koska Johanneksella on ollut traktoripakkomielle jo yli puolet elämästänsä, olen antanut sille periksi. Ei se leiki millään muulla kuin niillä traktoreillansa tekee aina sesongin mukaisia hommia! Ulkona sitten potkupyöräillään ja tehdään "töitä".
  Aluksi Veikolle oli muita leluja, mutta nyt Veikkokin on muuttunut traktorihemmoksi veljensä perässä. Legot saa olla ihan rauhassa.
  Mulla ei oo energiaa alkaa tuputtaan muuta. Ajattelen nykyään rennosti, että tuen sitten sitä, mikä tyyppejä kiinnostaa. Esim. ulkona veikko haluaa vaellella niin tehään sit niin johanneksen nököttäessä hiekkakasalla hommissa.
  Sisällä askarrellaan välillä. veikko tykkää piirrellä vauvoja. :)
  Luontevasti pystyn onneksi poikien hoivaviettiä tukemaan/kannustamaan kun on tuo pienin rääppöö, jonka hoidossa nuo auttavat. Oli se liikkistä kun veikkokin haluaa ottaa vauvaa aina välillä syliin. :D
  Summa summarum kuvittelin aluksi tarjoavani noille monipuolisemmin tekemistäö, mutta jos joku innostus on valtaisa, niin tuetaan sit sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä noille lapsukaisille voi väkisin pakottaa jotain sellaisia leikkejä tai asioita, jotka eivät kiinnosta. Niiden omilla ehdoillahan se on näissä asioissa mentävä.

   Hihi! Mainioita traktorimiehiä teillä kyllä! Meillä tyttö ei jaksa kyllä yhdessä paikassa pihallakaan nököttää vaan koko ajan on mentävä ja leikit vaihtuvat vähän väliä. Vauhdikasta menoa, mutta minkä sitä luonteelle voi :)

   Poista
 5. Meidän 2v3kk likka on alusta asti osoittanut suurta kiinnostusta polkupyöriin ja moottoripyöriin. Vuoden verran on leikkinyt myös pikkuautoilla, ja kirppareilta olen nyt ostellut Autot-autoja, kun tyttö alkoi lelulehdestä hyperinnostuneena osoittelemaan niitä joka päivä. (Ei ole kyllä ikinä nähnyt elokuvaa tai edes pätkää siitä...) Nukkuikin pari kuukautta autojensa kanssa pahimman innostuksen kohdalla. Sen lisäksi hoitaa pehmoeläimiä, tekee leikkiruokaa ja leikkii onneksi myös iki-ihanilla poneilla, joita ponihöperö äiti on ostellut kaapit täyteen:D Mutta olen hyvä hamsteroimaan myös noita autoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tyty katselee taas Autot -elokuvaa omasta pienestä DVD soittimestaan. Uusi buumi taas menossa :D Aika onnistunut juttu Pixarilta kyllä, kun tuntuu että Autot ja myös ne pikkuautot kiinnostavat niin tyttöjä kuin poikiakin.

   Mä en osaa edelleenkään käydä kirppareilla. Sä se olet mahtava tekeen löytöjä!

   Poista
  2. Saisi löytöjen tekeminen vähitellen loppua. Kun saan kännykkäni ja samalla kamerani takaisin huollosta, täytynee suorittaa jonkinlainen valokuvainventaario meidän leluhyllyyn. Tekisi ehkä hyvää puolijulkistaa ne kaikki suklaan äärellä tehdyt hankinnat. Samalla voin myös pakata puolet pois, koska en halua K:n kuolastavan joka elukkaa...

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...